Méhdaganattal operálták Jennifer Gervaist

2023. május 12. 18:41 - Jurancsik Eszter

339428499_1222075331772693_5878257082351477785_n.jpg

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a starsbourgi industrial/modern metalos Dust In Mind. A zenekar eddig négy lemezt adott ki (kritikák ITT és ITT), tavaly megtartották első headliner turnéjukat is, valamint dolgoznak az új albumon is.

A zenekar frontlánya, Jennifer Gervais ma egy igen érzelmes poszttal jelentkezett be Instagramján, amely bejegyzésben nőgyógyászati betegségéről mesélt - az énekesnőt a napokban endometriózis, petefészek-torzió (a petefészek tulajdonképpeni "csavarodása") és jóindulatú méhdaganat miatt kellett megoperálni.

Sokáig haboztam, hogy megosszam-e ezt a személyes tapasztalatot, de úgy döntöttem, megteszem. Egyrészt, hogy segítsek magamnak az elengedésben, másrészt, hogy talán másoknak is segíthessek a történetemmel. Nemrég kiderült, hogy endometriózisban szenvedek, és egy 10 cm-es tumor is található a méhemben. Ez a diagnózis évek szenvedése után érkezett meg. Hosszú ideje küzdöttem erős menstruációs görcsökkel, de miután sokáig nem kaptam pontos diagnózist, feladtam a további vizsgálatokat. Öt évig nem is fordultam orvoshoz. Most, hogy megosztottam ezt, remélem, mások is bátorságot meríthetnek belőle, hogy ne hagyják figyelmen kívül a tartós tüneteket, és keressenek segítséget, még ha az első próbálkozások nem is járnak sikerrel.

- kezdte sorait Jen, majd kitért a betegség felfedezésének körülményeire:

A márciusi turnénk során észrevettem egy szokatlan dudort a hasamon. Eleinte a fokozott stressznek tulajdonítottam, ami akkoriban erősen rányomta bélyegét az életemre. Azonban a fájdalom miatt úgy döntöttem, orvoshoz fordulok. A vizsgálat során kiderült, hogy egy 10 centiméteres, nem rosszindulatú daganat található a méhemben. Emellett endometriózist is diagnosztizáltak nálam. Fontos megjegyezni, hogy ez a két állapot független egymástól. Az események ezután felgyorsultak. Néhány nappal ezelőtt sürgős orvosi beavatkozásra volt szükség. Örömmel jelenthetem, hogy a műtét sikeres volt: eltávolították a tumort, és sikerült megmenteni a petefészkeimet. Az endometriózis kezelésére is megkapom a megfelelő terápiát. Ez a tapasztalat rávilágított arra, mennyire fontos odafigyelni testünk jelzéseire és időben orvoshoz fordulni. Remélem, hogy történetem megosztásával másokat is bátoríthatunk arra, hogy ne hagyják figyelmen kívül az aggasztó tüneteket.

Jen most már otthonában pihen, teljes nyugalomban, elmondása szerint történetét nem titkoltan azért írta meg, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres nőgyógyászati szűrés fontosságára.

316309659_10228781539953477_8177436298801878047_n.jpg

Most, hogy visszatekintek, be kell látnom, hibát követtem el azzal, hogy lustaságból és dacból sokáig halogattam az orvosi vizsgálatot. Valószínű, hogy a daganat már jóval korábban is ott volt, és ha időben felfedezik, elkerülhető lett volna a petefészek-csavarodás és egyéb kockázatok. Ez a tapasztalat rávilágított arra, mennyire fontos odafigyelni testünkre és időben szakemberhez fordulni. Az endometriózis egy olyan betegség, amelyről szerencsére egyre többet beszélünk, és egyre több nőnél diagnosztizálják. Sajnos azonban még mindig rengeteg nő szenved a tünetektől anélkül, hogy megfelelő segítséget kapna. Sokan beletörődnek a fájdalomba, mert nem veszik őket komolyan, vagy nem találnak hozzáértő orvost. Az én esetemben a diagnózis után azonnal megkezdődött a kezelés. Bár ez számos mellékhatással jár, mégis hálás vagyok, hogy végre lépéseket tehetek az egészségem javítása érdekében. 

Eképpen zárta sorait:  

Az elmúlt években igyekeztem a lehető legtermészetesebb életmódot folytatni, kerülve mindenféle gyógyszert. Most, hogy szembesülök ezzel a helyzettel, be kell vallanom, hogy megrémít és elszomorít. Bár azt hittem, kellően figyelek a testemre, ez a tapasztalat rámutatott arra, hogy még van hová fejlődnöm ezen a téren. Nem hiszem, hogy véletlen, hogy mindez egyszerre történik velem - talán ez egy fontos üzenet az univerzumtól. Jelenleg a legfontosabb, hogy pihenjek és elfogadjam a valóságot. Ugyanakkor továbbra is hálás vagyok, hogy megkaphatom a szükséges terápiát, és hogy a modern orvostudománynak köszönhetően sikerült eltávolítani a daganatot. Most már a gyógyulás útján járok, és biztos vagyok benne, hogy minden rendbe jön. Lépésről lépésre visszanyerem az erőmet és újra egészséges leszek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jennifer Gervais (@jen_dustinmind) által megosztott bejegyzés

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9218122744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása