Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Dalpremier: Amaurot - Des Wanderers Leid, album szeptemberben

2022. augusztus 28. - Jurancsik Eszter

268119481_112856754583890_5960567448116976041_n_1.jpg

Tavaly december végén jelentette be az azóta feloszlott német szimfometalos Hydra énekesnője, Lisa Rieger, miszerint egy másik csapatban is csillogtatni kívánja tehetségét. A doom metalban nyomuló banda az Amaurot nevet viseli, és nem más hívta életre, mint a svéd producer Peter Svensson

A formáció első dala áprilisban debütált Aether Child címmel, nemrég pedig fény derült a zenekar első nagylemezének címére, dallistájára és borítójára is. A korong "…To Tread The Ancient Waters" címmel kerül boltokba szeptember 30-án, a számok listája pedig a következő:

01. Aether Child
02. Des Wanderers Leid
03. Starless Sky
04. Ritual
05. Gone Forever
06. To Tread The Ancient Waters
07. Loneliness
08. Phoenician Ashes

amaurot-768x768.jpg

Ezzel egy időben a második kislemez is megérkezett, a teljes egészében német nyelvű Des Wanderers Leid, íme:

Klippremierek: Outlanders, Allen/Olzon, Therion

fotojet_2_15.jpg

Tegnap három formáció is jelentkezett új videoklipekkel.

Az Outlanders, Tarja Turunen mellékprojektje immár az ötödik kisfilmes dalát tárja a nagyérdemű elé, amelynek címe Land Of Sea And Sun. A finn énekesnő ígérete szerint még az idén boltokba kerül a nagylemez is, ám pontos dátumot még nem tudni, azt viszont igen, hogy 12 dalt rögzítenek rajta.

A svéd Anette Olzon és az amerikai Russell Allen alkotta Allen/Olzon szeptember 9-ével jelenteti meg második albumát, amely az "Army Of Dreamers" címet kapta. A címadó dalt már kihozta a korongról a duó, majd az All Alone is debütált, most pedig itt a harmadik beharangozó - választásuk a So Quiet Here című szerzeményre esett.

A Chiara Malvestiti és Rosalía Sairem által vezetett Therion tavaly küldte boltokba "Leviathan" című albumát, amely egy tipikus Therion-slágereket felvonultató kiadvány lett, ennek folytatása lesz a "Leviathan II" amely szeptember 23-án landol az üzletek polcain. A Litany Of The Fallen című dalt már ismerik a fanok, most pedig itt az újabb klipes tétel, a Pazuzu.

Törölte európai turnéját a Therion

289566916_592609832223737_6839164453821458525_n.jpg

Még év elején jelentette be az eredetileg svéd tagokat számláló Therion, miszerint az ősz folyamán európai turnéra indulnak, amelynek keretein belül hazánkat is érintette volna a Chiara Malvestiti és Rosalía Sairem énekesnők által vezetett zenekar, ám a koncertsorozat elmarad.

A banda indoklásában az ügynökséggel kapcsolatos problémák szerepelnek:

Szomorúan jelentjük be, hogy az ügynökeinkkel kapcsolatos megoldhatatlan problémák miatt (akiket ki is rúgtunk) valamint az elképesztő gyártási költségek miatt (amelyek az előrejelzések szerint még rosszabbak lesznek), és a koronavírus miatt valószínűleg várható korlátozások miatt a 2022-es európai turné túlzottan kockázatos lenne, így töröljük. Nagyon sajnáljuk, hogy a rajongóknak csalódniuk kell, sajnáljuk, hogy akik már megvették a jegyet, kellemetlenséggel kénytelenek szembenézni - kérjük, keressétek fel a helyet, ahol megváltottátok, a pénzvisszafizetés miatt. Ha addigra a dolgok visszaállnak a normális kerákvágásba, akkor a jövő év végén érkezünk Európába.

Ez tehát a rossz hír, azonban a banda bemutatta a szeptember 23-án érkező új nagylemez, a "Leviathan II" borítóját, egyúttal azt is felfedte: Pazuzu címmel, pénteken új dal jön ki a korongról.

301119629_630231305128256_1414218348730330479_n.jpg

 

 

Második albumát készíti a Mezmerized - segíts Te is a zenekarnak!

ezgif_com-gif-maker_2.jpg

2019-ben mutatkozott be a közönségnek Király Anna (ex-Sorronia, ex-Ideas) új projektje, a Mezmerized. A banda a modern metalban utazik, első albumuk, amely az "Electrolyze" címet kapta, telis-tele volt slágeres, szerethető dalokkal, és még a modern metal műfaj egyik legismertebb csapatának, az Amaranthe-nak a hörgőse, GG6 is szerepelt a lemezen.

A koronavírusos időszak alatt természetesen Annáék sem tudtak koncertezni, de a zenekar nem lógatta a lábát, belekezdtek ugyanis második stúdióalbumuk felvételeibe, amelyben most Te is segíthetsz az együttesnek.

A Mezmerized elkezdett dolgozni a 2. nagylemezén, az "Evolution"-on. Ám, mint azt mindannyian tudjátok, a 2 évig tartó világjárvány sok iparágban, köztük a zeneiparban is problémákat okozott. Két európai turnénkat is törölni kellett, így rengeteg pénzünket és promóciós lehetőségünket vesztettük el, amelyek mind hozzájárultak volna a folytatáshoz! Most szükségünk van a segítségetekre, mert nélkületek nem fogjuk tudni megcsinálni! Készül a második albumunk, és szeretnénk, ha hallanátok! Egy lemez és a klipek forgatása rengeteg pénzbe kerül, de a ti segítségetekkel meg tudjuk valósítani! 

- áll a banda hírlevelében, a kampány célja pedig az, hogy az "Evolution" 2023-ban boltokba kerülhessen, ám ehhez szükséges a fanok támogatása is, Annáék emellett EP megjelentetését is tervezik. A kampány ITT érhető el!

 

Kittie: Morgan Lander 2024-re csupa klassz dolgot ígér a rajongóknak

kittie_2.jpg

Néhány hónappal ezelőtt megírtuk, miszerint a kanadai Kittie újra aktivizálta magát - fellépnek egy fesztiválon és egyéb terveket is szövögetnek. 

Ezúttal a egy podcastben mesélt ezen tervekről és a csapat lehetséges jövőjéről Morgan Lander, a banda énekese.

Az egész telefonom tele van riffekkel, amelyeket szerintem fel lehet használni. A koncertekre való készülődés is valahogy 'kinyitotta az ajtókat', motivált, hogy dolgozzak és és zenét írjak. De határidő nincs.

- kezdte sorait.

Nehéz egyszerre koncentrálni a közelgő turnénkra és a zeneszerzésre is. Eközben a zenekarban mindenki foglalkozik a saját dolgaival és a családi életével is, szóval nehéz az egész. De a koncertezést nem hagyjuk majd abba, ez egészen biztos. Azt is megválogatjuk majd, mely fesztiválokra megyünk, valamint van egy saját időbeosztásom, amelyhez szeretném tartani magam. De 2024-re egy határozottan klassz dolog lehet ebből - nagyon király lenne!

- folytatta, majd az is elárulta, hogy 2023-ban, amikor is 25 éves lesz a zenekar, szeretné, ha valami különlegességgel rukkolhatnának elő. 

Mercedes-szel (Morgan húga, a csapat dobosa - a szerk.) 2017 óta először próbáltunk a közelgő lefixált fesztiválkoncertek kapcsán, de egyelőre ennyi a tervünk az idei évre. Jövőre pedig jönni fognak a lehetőségek is. Semmi nincs még kőbe vésve, de reméljük, hogy minél több fellépésünk lesz az Egyesült Államokban és Európában.

A csapat a következő felállásall fog koncertezni:

Morgan Lander - ének

Mercedes Lander - dobok

Tara McLeod - gitár

Ivy Vujić - basszusgitár

fotojet_2_14.jpg

A Kittie jelenlegi felállása: Morgan, Mercedes, Ivy és Tara (balról)

Korábban Morgan elárulta: nem valószínű, hogy új album születne az egykori basszusgitárosuk, Trish Doan nélkül, aki 2017 februárjában, 32 évesen, tragikus hirtelenséggel halt meg és Morgan a testvéreként szerette őt. Új albumról nem is esett szó eddig, ám Morgan szavai bizakodásra adnak okot. 

 

süti beállítások módosítása