Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

A Diabulus In Musica új albumáról mesélt Zuberoa Aznárez

Február 14-én érkezik a kiadvány!

2020. február 01. - Jurancsik Eszter

bio-cabecera-1.png

2016 novemberében jelent meg a spanyol szimfometálos Diabulus In Musica utolsó kiadványa, a Dirge For The Archons stúdiólemez. Sikeres európai turnét nyomott le vele a zenekar, azonban tavaly nem sokat lehetett hallani a bandáról. Tavaly ősszel azonban a formáció bejelentette: új lemezzel rukkolnak elő, amely február 14-én jelenik meg Euphonic Entropy címmel. 

dim_euphonic_web.jpg

A korongról már láthattuk-hallhattuk a baszk nyelven íródott Otoi és a The Misfit's Swing című dalokat. 

De miért váratott magára ilyen sokáig az új album?

"Egyrészt lekötöttek a klasszikus énekesi tanulmányaim, másrészt másodszorra is szülőkké váltunk."

- kezdte Zuberoa Aznárez, a csapat frontasszonya, akinek Instagramjáról kiderül: 2018. november 28-án született meg második gyermeke, egy kislány, aki a Mairi nevet kapta. A csöppség édesapja pedig nem más, mint az együttes billentyűse, Gorka Elso.

130169_artist.jpeg

"Nem volt túl sok időnk összeülni, hogy megírjunk egy új albumot, de őszintén szólva, el is fáradtunk. De mivel jó lemezt akartunk írni, nem is bánjuk, hogy vártunk egy kicsit. Aztán jöttek az ötletek és megírtuk a dalokat."

Az Otoi című szerzemény, amelyet tavaly már megmutatott a csapat, igen különleges, hiszen baszk nyelven íródott. 

 

"Mindig csepegtettünk egy kis baszk nyelvet a korábbi albumokba is, igaz csak néhány mondatot, valamint használtuk a latin és spanyol nyelvet is, noha főleg angol nyelvűek a dalaink. Ezúttal úgy döntöttünk, hogy egy teljes dalt megírunk baszk nyelven. Az Otoi arról szól, hogy kulturális identitásunk elveszett az idők során. Itt spanyolul és baszkul beszélünk, de a baszk továbbra is kisebbségi nyelv Navarrában (Spanyolország északnyugati részén található autonóm közösség és tartomány -  a szerk.), és ez nagy kincs, mivel Európában ez az egyik legrégebbi nyelv!"

- zárta sorait az énekesnő, aki egy igen dolgot is elárult a lemez megjelenési dátumával kapcsolatban: nincs különösebb jelentősége annak, hogy pont Valentin-napon jön ki a korong, hiszen ezt a kiadójuk szervezte így, de érdekes egybeesés, hogy Zuberoa első gyermeke pont e napon született 2016-ban.

Forrás: innen.

 

Ősszel ismét Magyarországra jön Tarja!

Hatalmas buli a Barba Negrában!

Tavaly augusztus 30-án töltötte meg a boltok polcait a finn metálkirálynő In The Raw címet viselő albuma, Tarja pedig komoly sikereket könyvelhetett el turnéja első állomásain.

banner_raw2019_4v2-1.jpg

 

Év végéig úton volt kiadványával a Nightwish egykori frontasszonya, aki eddig négy videót készített: a Dead Promises, a Railroads, a Tears In Rain és a You And I című szerzeményekhez készült kisfilmeket láthattuk.

Ma Tarja bejelentette: a magyar rajongók sem maradnak ki a jóból, hiszen október 23-án, a budapesti Barba Negrában ad koncertet az énekesnő. A jegyek már kaphatóak!

 epidgfbwoaa-yzf.jpg

Her Chariot Awaits: tavasszal jön az első album!

Hírek Ailyn bandájáról!

A norvég Sireniából ismert Ailyn 2016-os, botrányos kényszertávozását követően sem hagyta veszni tehetségét. Dolgozott a Secret Rule-lal, a Déblerrel és a Melted Space-szel is, tavaly októberben pedig felfedte: új együttest alapított, amely formáció a Her Chariot Awaits nevet kapta. 

72108548_112777803466319_2760452975234121728_o.jpg

Mostanáig csend honolt a spanyol szépség háza táján, ám a mai napon, a zenekar Facebookos oldalán bejelentette: április 10-én érkezik a Her Chariot Awaits első lemeze, amelyet saját magukról neveztek el, de ez még nem minden, mert ígéretük szerint napokon belül láthatjuk az első videót is.

A csapat természetesen felfedte a dalcímeket és a borítót is:

1. Misery
2. Dead & Gone
3. Screaming Misfire
4. Stolen Heart
5. Constant Craving
6. Say No
7. Line Of Fire
8. Turning The Page
9. Take Me Higher
10. Just Remember
11. Forgive Me Dear

És a lemez borítója:

 

hca.jpg

süti beállítások módosítása