Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Mezmerized - Cyanide ft. GG6

2020. július 10. - Jurancsik Eszter

Nemrég számultunk be arról, hogy a Király Anna vezette Mezmerized új klippel készül megörvendeztetni egyre népesebb rajongótáborát.

unnamed_9.jpg

A bandától eddig öt klipes dalnak lehettünk fül-és szemtanúi, elsőként a Desire érkezett tavaly októberben, decemberben a Satellite, januárban hallhattuk a Shutdownt, áprilisban forgattak videót a Hybridhez, legutóbb pedig múlt hónapban a Rage című nótát mutatták meg a rajongóknak. A csapat első albuma Electrolyze címmel, szeptember 18-án fogja meghódítani az elektronikus metál rajongóit. Az is kiderült: Annáék szerződést kötöttek a  Nuclear Blast és a Believe Digital közös vállalatával, a Blood Blast-tel.

A mai napon megjelent az utolsó kisfilm is, amely a Cyanide címet viselő dalhoz készült, a vendégzenész pedig nem más, mint a svéd-dán Amaranthe hörgőse, GG6. 

Annáék így meséltek a szerzeményről:

"Ez az eddigi legkeményebb, legpörgősebb dalunk. GG6 vokáljai különleges hatást adnak, hiszen nálunk nem jellemző a férfi ének, vagy a hörgés. Ez a dal viszont kimondottan megkívánta és ki más lehetne alkalmasabb a feladatra, mint a műfaj egyik igen neves zenekarának a hörgőse?"

Íme, a klip!

 

Rákfajt neveztek el a Nightwish-ről!

Osztrák tudósok tisztelegnek a zenekar Endless Forms Most Beautiful című albuma előtt!

Hatalmas megtiszteltetésben részesült a finn-holland-angol Nightwish, ugyanis egy rákfajt neveztek el az együttesről. 

84172725_195255084995484_7823481142404710400_n_1.jpg

A Föld-történet jura korszakából származó leletekre Kelet-Ausztriában bukkantak rá a tudósok, azaz kb. 150 millió évvel ezelőtt éltek a különös kis lények. Dr Adiel A. Klompmaker osztrák paleontológus feltehetőleg nagy rajongója a zenekarnak, ugyanis az ő fejéből pattant ki, hogy a Tanidromites nightwishorum elnevezést adja a rákfajnak, a 2015-ös, Endless Forms Most Beautiful című albumuk előtt tisztelegve.

Nem ez az első eset egyébként, hogy a banda megihleti a tudományt - ahogyan az a szóban forgó nagylemezen őket is megihlette- hiszen korábban testvérblogunkon megírtuk, hogy Tuomas Holopainenről pedig rovarfajt neveztek el - a 2017-ben, Finnországban felfedezett rovar a Sciophila Holopainen nevet kapta.

Ennek örömére a csapat egy klippel is jelentkezett, amely nem más, mint a 2016-os Vehicle Of Spirit című DVD-n látható The Greatest Show On Earth. A dal végén az Endless Forms Most Beautiful album tematikáját megihlető brit tudós, Richard Dawkins is a színpadra lépett, amely szintén komoly megtiszteltetés volt a banda életében.

 

-

 

Nézd meg az Oceans Of Slumber új videóját!

Szeptember 4-én érkezik a houstoni prog metalos Oceans Of Slumber negyedik nagylemeze, amelyről tudni lehet, hogy a 2018-as The Banished Heart című album folytatása lesz.

021oceee020-1.jpg

Cammie Gilbert, a zenekar szépséges énekesnője eképpen nyilatkozott az első klipes dalról, az A Return To The Earth Below-ról, amelyet júniusban mutattak meg a rajongóknak:

"Önmagunkban, akárcsak a társadalomban, vannak olyan ciklusok, amelyeket meg kell szakítani. Azokat, amelyek visszathúznak minket, amelyek szétcincálnak minket, amelyek gyötrelmet okoznak. Néha minden előjel nélkül jelennek meg a repedések a felszínen, majd érzelmi zűrzavart okoznak, akár reménytelenséget is. Egy pont után nem szabad tovább menekülni. Sem a fájdalom, sem az igazság, sem önmagunk elől. Szükség van az önvizsgálatra, az hozhatja el a békét, kívül és belül egyraránt. Az A Return To The Earth Below erről a belső utazásról szól. A szív és az agy harcáról, ahogy a megoldás keresése folyik. Nem is találhattunk volna jobb időpontot a dal kiadására, hiszen jelenleg mindannyian a változás kereszteződésében állunk..."

A csapat nem tétlenkedik, itt a második dal is a lemezről, a The Adorned Fathomless Creation:

 

Visszatér Vibeke Stene! Asgeir Mickelsonnal dolgozik együtt új projektjében!

Vibeke Stene 1996 és 2007 között erősítette hangjával a norvég Tristaniát, amely csapatot azért hagyta el, hogy énektanári karrierjére koncentrálhasson. Az ő helyét vette át az olasz Mariangela Demurtas, ezt követően Vibekéről keveset lehetett hallani, például, hogy egy ízben színházi darabban is bizonyította tehetségét. 

Az énekesnő azonban - akinek az elmúlt években két gyermeke is szüleletett - most visszatér. A Borknagar nevű, folk-viking témákban utazó csapat ex-dobosával, Asgeir Mickelsonnal - aki gitáron is játszik- egyesítette erejét, és Veil of Secrets néven alapítottak közösen együttest.

107849086_4612543228759500_6216070559429840374_o.jpg

A duó már meg is kezdte első albumának felvételeit, amely anyag a Dead Poetry címet fogja viseli, és előreláthatólag a jövő év őszén jelenik meg, műfajilag pedig a doom metált képviseli majd.

A zenekar Facebookos oldala itt található: https://www.facebook.com/VeilOfSecrets/

Weboldaluk: www.veilofsecrets.com

 

süti beállítások módosítása