Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Új videóval jelentkezett a Cellar Darling

Hang címmel látható az új kisfilm

2019. október 20. - Jurancsik Eszter

Szépen ível felfelé a svájci folk metálos Cellar Darling csillaga - az egykori Eluveitie-tagokból -Anna Murphy, Ivo Henzi és Merlin Sutter- álló trió második lemeze márciusban került boltokba The Spell címmel.

cellar_darling.jpg

A kiadványról az énekesnő Anna elárulta: sokkal érettebb elődjénél, a 2017-es This Is The Soundnál, hiszen e korongon még az útkeresés fázisában voltak, a The Spell képében viszont már konceptlemez született.

Az albumról két dal jelent meg, az Insomnia és a korong címadó dala, most pedig újabb kisfilmmel rukkoltak elő Annáék - a Hang című szerzeményhez készült klip, amely az eddigi videókhoz hasonlóan a román grafikus Costin Chiorenau keze munkáját dicséri, íme:

 

Amberian Dawn: megérkezett az első dal az új lemezről

Megmutatta a csapat a borítót és a számlistát is!

Korábban megírtuk, miszerint a finn Amberian Dawn javában dolgozik új albumán. A formáció legutóbbi korongja Darkness of Eternity címmel, 2017 őszén került a boltok polcaira, zeneileg igen változatosra sikeredett. 

Capri Virkkunenék tegnap végre megmutatták az első számot a készülő kiadványról - a dal az United címet kapta, az albumról pedig tudni lehet, hogy 2020. január 31-én szabadul a világra Looking For You címmel. 

amberiandawnphoto.jpg

Íme, a dalok listája:

1 United
2 Eternal Fire Burning
3 Looking for You
4 Two Blades
5 Symphony Nr. 1 Part 3 - Awakening (Feat. Fabio Lione )
6 Go for a Ride
7 Butterfly
8 Universe
9 Lay All Your Love on Me (ABBA Cover)
10 Au Revoir
11 Cherish My Memory Re-Mastered (Bonustrack)

Hallható lesz egy ABBA-feldolgozás, a Lay All Your Love On Me, hiszen a banda alapítója, Tuomas Seppälä nagy rajongója a svéd négyes munkásságának, egyik példaképe Benny Anderson. Illetve a sokoldalú olasz énekes, Fabio Lione is szerepel a lemezen egy dal erejéig - a zenész az Ayreon, az Angra, valamint a Vision Divine együttesek tagja. 

A korong borítója:

72808257_10157826940615513_406975385683623936_n.jpg

És az új szám, a United:

 

 

Cristina Scabbia: "Jó lenne, ha az emberek tisztelnék a zenét..."

Érdekes interjúban nyílt meg az énekesnő

Az olasz Lacuna Coil október 11-én megjelent új albumával, a Black Animával járja a világot, jelenleg az Egyesült Államokban turnéznak. Néhány napja a kaliforniai Sacramentóban adott koncertet a csapat, a Capital Chaos TV riportere pedig egy röpke interjú erejéig mikrofonvégre kapta Cristina Scabbiát, a zenekar frontasszonyát, aki a tőle megszokott őszinteséggel fejtette ki véleményét a zeneletöltés témájában. 

band-photo-lacuna-coil-22698-920x584.jpg

"Az elmúlt 25 évben rengeteg minden változott, ez kétségtelen. Annak idején szinte mániákusan vártuk, hogy egy album megjelenjen, természetesen fizikai formátumban. Most viszont mi folyik??? Kiszivárognak a dalok a lemez megjelenése előtt, mert néhány fasz -mert másképp nem tudom nevezni őket- megszerzi és felteszi őket az internetre."

- e kemény szavakkal kezdte mondandóját az énekesnő, aki korábban már szót ejtett a zeneipar változásairól - furcsa volt visszagondolnia arra, hogy 25 évvel ezelőtt kazettákkal kezdték a karrierjüket, majd jött a CD és az mp3, azon gondolkodott, milyen lesz, ha ilyen ütemben fejlődik a technika?

"Ezek az emberek, akik idő előtt felteszik a netre a dalokat, semmibe veszik a zenét. Pedig minden szám a művész lelkének egy darabja! De persze nem lehet harcolni az illegális fel-és letöltések ellen. Csupán szeretném, ha az emberek kicsit jobban tisztelnék a zenét. A karrierem elején nagyon nehéz volt megértetnem másokkal, hogy a zenéből élek. Mondtam, énekes vagyok. Erre visszakérdeztek: >>És mi az igazi munkád?<< Mire én: ez az igazi munkám, énekes vagyok és turnézom a világban. Sajnos néhány ember még mindig azt hiszi, a zenélés csak egy hobbi. Pedig nem! Nekünk ez az életünk."

-zárta sorait.

 

A Nuclear Blast kiadóval dolgozik tovább az Amaranthe

Örül a csapat!

Az Elize Ryd vezette svéd/dán Amaranthe nemrég felfedte: dolgoznak hatodik stúdiólemezükön, amely 2020 folyamán fog boltokba kerülni. Nem unatkozik tehát az északi formáció, akik ezúttal újabb hírt jelentettek be: megváltak eddigi kiadójuktól, a Spinefarmtól, és a jövőben az egyik legnagyobb metál-kiadóval, a Nuclear Blast-tel dolgoznak tovább - az új album már az ő felügyeletük alatt jelenik majd meg.

mail.jpg

Olof Mörck, a banda gitárosa a következőképpen örvendezett:

"Csodálatos együttműködésnek nézünk elébe a Nuclear Blast-tel! Egy álmunk vált valóra! Nemcsak hatalmas metál-tapasztalattal rendelkeznek, hanem nagyszerű emberek is, öröm volt megismerni őket! Már kidolgoztuk a terveket, hogy az Amaranthe minden eddiginél erősebbé váljon!"

 

 

 

Bemutatkozik Ailyn új bandája: Her Chariot Awaits

Fény derült a titokra!

Pilar Giménez Garcia, azaz Ailyn neve a norvégiai Sirenia kapcsán csenghet ismerősen, hiszen az énekesnő 2008 és 2016 között, rekordhosszúságú ideig erősítette a legénységet.

2016 nyarán távozott a zenekar fedélzetéről a spanyol származású szépség, aki többször kifejtette: igazságtalannak érzi a csapatból való eltávolítását és felháborítónak tartja, ahogyan a bandák a női énekeseikkel bánnak. Még az évben Emmanuelle Zoldan került a mikrofon mögé, aki 2003 óta a Sirenia háttérénekese volt.

Többször utalt rá Ailyn: dolgozik új projektjén, ám a csinos dalospacsirta mindeddig titokban tartotta, milyen zenén munkálkodik. Ma azonban felfedte a titkot: új együttese a Her Chariot Awaits nevet viseli, zenésztársai pedig Mike Orlando, Jeff Thal és Brian Gearty.

72436161_2373529806098343_1082812172158894080_n.jpg

Facebookos oldalukat ITT érheted el!

Megszületett a Cross Vein énekesnőjének babája!

Julia határtalanul boldog

Nyáron derült ki, hogy a Cross Vein énekesnője, Julia Nishimura első gyermekével várandós - a baba édesapja nem más, mint a japán csapat gitárosa, Masumi.

cbvbs1eviaajayy.jpg

A melodikus metált játszó zenekar frontasszonya két héttel ezelőtt, szeptember 30-án adott életet kisfiának, akinek nevét egyelőre nem tudni, de Julia Instagramjáról kiderült: mind ő, mind a csöppség jól vannak.

Szívből gratulálunk és jó egészséget kívánunk!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Yesterday,We went home together. Welcome to our castle. It's your home,my sweet angel� #mybaby #baby #myson #littleboy #myangel #love #bedroom #mycastle #interior #4days #babybed #sweetangel #newborn

JULIA (@julia_crossvein) által megosztott bejegyzés,

Cristina Scabbia: "A vallásnál sokkal fontosabb, hogy jó ember legyél!"

Vallásról és családjáról mesélt az énekesnő

Az olasz Lacuna Coil Black Anima címre keresztelt új lemeze három nappal ezelőtt töltötte meg a boltok polcait, és máris rekordokat döntöget. Korábban a csapat többször elmondta: sötétebb, keményebb és érettebb, mint az eddigi albumaik, és nem is beszéltek mellé, hiszen a korong rendkívül sokoldalúra sikeredett.

A szövegeket a két világ közötti kapcsolat éppúgy áthatja, mint a lélek sötét oldala és az emberi érzések - természetesen nemcsak a pozitív érzelmek.

Cristina Scabbia, a banda frontasszonya nemrégiben a NME magazinnak adott interjút, amelyben ezúttal nem a lemezről, hanem személyes élményeiről mesélt.

cats_1.jpg

A rajongók minden bizonnyal tudják, hogy az énekesnő 2016 őszén veszítette el édesapját, Dariót, egy évvel később pedig édesanyja, Francesca is itthagyta az élők világát. Cristina most mesélt bővebben először szülei elvesztéséről és a vallásról is - mind édesanyja, mind, édesapja mélyen hívő katolikusok voltak.

"A szüleim hosszú és boldog életet éltek, szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen sokáig velem voltak. A világot jelentették számomra, naponta többször is beszéltünk telefonon."

- kezdte az énekesnő.

"Rájöttem: sokkal erősebb vagyok, mint gondoltam volna. Évekkel ezelőtt megpróbáltam felkészíteni magamat arra, hogy elveszíthetem őket. Megpróbáltam elképzelni, hogyan is fogok megbirkózni a dologgal. Azt hittem, majd bezárkózom és depressziós leszek. De valójában >>golyóálló<< lettem. Elveszítettem azokat az embereket, akik a legfontosabbak voltak számomra, és mégis itt vagyok."

- emlélkedett Cristina, aki elmondta: szeretné azt hinni, hogy szerettei jelen vannak körülötte valamiféle energia formájában, de erre nem talál bizonyítékot. Voltaképpen ez akadályozza meg abban, hogy vallásosnak nevezze magát.

71879859_2730124333688598_7205655706102398976_n.jpg

"Olaszország mélyen vallásos ország. Itt él a pápa is. Fiatalabb koromban én is rendszeresen jártam templomba, de nem értettem, miért kell minden vasárnap oda menni, ha az emberek a hétköznapokban nem úgy viselkednek, mint a templomban. Azt gondolom, fontosabb, hogy jó ember legyél, mint vallásos!"

- zárta sorait Cristina, aki annyit még elárult: ő nem vallásosnak, hanem spirituálisnak tartja magát.

süti beállítások módosítása