Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Dark Sarah: készül a negyedik album, JP Leppäluoto kiszállt

Izgalmas hírek a banda Facebookján!

2019. augusztus 24. - Jurancsik Eszter

Korábban is beszámoltunk arról, miszerint a finn Dark Sarah negyedik albumát készíti. A csapatot Heidi Parviainen -aki az Amberian Dawn korábbi frontlánya volt- alapította 2012-ben, és három nagylemezt dobtak piacra: Behind The Black Veil (2015), The Puzzle (2016), The Golden Moth (2018). 

 

A zenekarhoz csatlakozott állandó tagként a Charonból és a Northern Kingsből ismert Juha-Pekka "JP" Leppäluoto, aki azonban az együttes legfrissebb Facebookos közleménye szerint elhagyta a Dark Sarah legénységét - nem személyes ellentétek miatt, hanem egyszerűen szeretne több időt fordítani szólókarrierjére.

dark-sarah_2.png

JP Leppäluoto (jobbról a második) szólómunkái miatt szállt ki a Dark Sarah-ból

Azonban Heidiék nem állnak le a felvételekkel, és ígáretük szerint hamarosan meglepetésekkel jelentkeznek.

 

A The Agonisttal jön Budapestre a Jinjer!

Megtekinthető a lemezborító és a számlista is!

A Tatiana Shmailyuk vezette ukrán banda december 22-én lép fel -idén immár harmadik alkalommal- kis hazánkban, a budapesti Barba Negrában. Nemrégiben fény derült arra, hogy kik lesznek a formáció előzenekara: a kanadai The Agonist izzítja be a hangulatot a Jinjer előtt - egyébként Vicky Psarakisék új albuma szeptember 20-án, Orphans címmel jelenik meg.

fotojet_8_1.jpg

Tatianáék új albuma -amelyről megírtuk, hogy október 25-én kerül boltokba- a Macro címet kapta, és megtekinthetővé vált a borító, természetesen a dalok címével egyetemben.

Íme, a dalok listája:

01. On the Top
02. Pit of Consciousness
03. Judgement (& Punishment)
04. Retrospection
05. Pausing Death
06. Noah
07. Home Back
08. The Prophecy
09. IainnereP
  

És a lemezborító:

jinjermaroalbum.jpg

 

Felfedte új albuma címét a Jinjer+klippremier

Októberben jön az újdonság

Eddig is tudni lehetett, hogy az ukrán együttes őszre datálta új albuma megjelenését, azonban konkrétumokat nem lehetett tudni az újdonságról, amelynek előfutára a januárban piacra dobott Micro című EP volt. 

jinjer-2018-3-by-veronika-gusieva-1300x917.jpg

Tatiana Shmailyukék most felfedték az új lemez címét: a Macro címet viseli majd és október 25-én, a Napalm Records gondozásában kerül majd a boltok polcaira. Ezzel egyidőben egy vadiúj dallal is megörvendeztették a rajongókat: a Judgement (&Punishment) című szerzeményükhöz forgattak videoklipet, amelyet megtekintettek a Youtube-on, íme:

 

A Karkaoshoz csatlakozott a Kittie énekesnője

Morgan Lander a banda új frontasszonya!

A kanadai Kittie-ből ismert Morgan Lander a napokban jelentette be, miszerint a Québec-i Karkaoshoz csatlakozott énekesnőként.

karkaosmorganlander_638.jpg

A csapat története 2003-ig nyúlik vissza, zenéjükben pedig a death metal, a power metal és a hard rock elemei keverednek. Eddig olyan zenekarokkal álltak egy színpadon, mint a Delain, a Leaves'Eyes vagy a The Agonist. Mára Kanada egyik legnépszerűbb együttesévé nőtte ki magát a formáció - most egy kis erősítést kapnak Morgan személyében, aki így nyilatkozott az együttműködésről:

"Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a Karkaoshoz csatlakozhattam! Hihetetlen érzés visszatérni a metálba, alig várom, hogy ismét színpadra állhassak!"

A vérfrissítésen átesett együttes 2020-ra ígéri Morgannel közös első albumát, de természetesen az énekesnő nem hagyja el régi csapatát, a Kittie-t sem.

 

Itt az új Visions of Atlantis-videoklip!

A harmadik kislemezes dalhoz készült kisfilm!

Clémentine Delauney és zenésztársai 30-ával dobják piacra új albumukat, a Wandererst, amelyről eddig két videót láthattunk: az első volt a Heroes Of The Dawn, majd az A Journey To Remember jött ki klipes formában. 

visions-of-atlantis.jpg

A lemezről a francia frontasszony elmondta: nagyon különleges lesz, és osztrák bandatársaival szeretnék újradefiniálni a szimfonikus metált.

Most itt az újabb videó, amelyet a Nothing Lasts Forever címet viselő szerzeményükhöz forgattak, íme!

 

 

Clémentine Delauney: "A Visions of Atlantis-szel újradefiniáljuk a szimfonikus metált!"

Érdekes interjút adott az énekesnő

A francia Clémentine Delauney 2013 óta énekesnője az osztrák Visions of Atlantis-nek, amely csapat rengeteg énekesnőcserén átesett. Az Exit Edenben is ténykedő szépség a napokban egy igen érdekes interjút adott a Loud TV-nek, melyben elárulta: zenekarával szeretnék újradefiniálni a szimfonikus metált. 

66157642_2912371282166163_3645467330588180480_n.jpg

"A The Deep&The Dark album felvételeikor lehetőséget kaptam arra, hogy részt vegyek a dalszerzésben is, Nagyon élveztem, mert meg tudtam valósítani a saját ötleteimet, kifejezésre tudtam juttatni az érzéseimet. Az új lemezünknél, a Wanderers-nél pedig még inkább igaz ez!"

- kezdte az énekesnő, azt pedig már tudjuk, hogy a banda új lemeze, a szóban forgó Wanderers augusztus 30-án jelenik meg.

"Úgy gondolom, a Visions of Atlantis védjegye lett, hogy nem tartjuk magunkat a szigorú szimfonikus metál-jellegzetességekhez. Követjük a műfajt, de nem ragaszkodunk a tipikus szimfonikus metál-elemekhez."

 

süti beállítások módosítása