Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tarjával lép fel az Exit Eden

Észtországba megy a csapat és az énekesnő

2018. március 18. - Jurancsik Eszter

Örömhírt jelentett be az észt rajongóknak Amanda Somerville, Clémentine Delauney, Anna Brunner és Marina La Torraca: a négy lány ugyanis együtt lép fel Tarjával, július 21-én Észtországban, a Rock In Tartu fesztiválon. 

exit_eden_hamburg_metal_days_22-09-2017_05-750x400.jpg

A négy szépség nagyon izgatott, hiszen először mennek együtt külföldre. Első albumuk, a Rhapsodies In Black tavaly augusztus 4-én jelent meg, rajta olyan popszámok metálosított változataival, mint Madonna Frozenje, a Depeche Mode Question of Time-ja vagy Lady Gaga Paparazzija.

 

Menyasszony lett Ashley Costello

Hamarosan bekötik az énekesnő fejét!

Határtalanul boldog a New Years Day frontlánya, a 33 éves Ash Costello: párja, Jimmy Trigger néhány nappal ezelőtt feltette neki a nagy kérdést: lesz-e a felesége?

qkdcqonr_400x400.jpg

A romantikus lánykérésre egy kastély előtt került sor, ahol a We Are The Riot énekese térdre ereszkedve tette fel a nagy kérdést Ashley-nek, amelyre természetesen ő igent mondott.

A két zenész még 2016-ban melegedett össze, és hamarosan törvényesítik kapcsolatukat. A megható jelenetről videó is készült Jimmy édesanyjának jóvoltából:

 

 

 

Március 22-én láthatjuk Cristina Scabbiát az olaszországi The Voice-ban

Néhány nap és indul a műsor!

Nemrégiben robbant bombaként a hír, miszerint az olasz Lacuna Coil frontasszonya, Cristina Scabbia mentori székbe ül az olaszországi The Voice of Italy tehetségkutatóban. Nem ő az egyetlen metálénekesnő, aki e területen is kipróbálja magát, hiszen 2014-ben Tarja Turunen is a finn The Voice-ban egyengette a szárnypróbálgató pacsirták útját. Cristina mentortársai egyébként Al Bano, Francesco Renga, Costantino della Gherardesca és J-Ax lesznek.1459213_10152331723741706_5840651506783467896_n.jpg

Ma a déli szépség azt is elárulta: március 22-én, olaszországi idő szerint 21.20-kor tűzi műsorára az első adást a Rai2 tévéadó, és online is elérhető lesz a Rai2 streaming oldalán és a The Voice of Italy Youtube-csatornáján.

Cristina számára tehát nem fog üresjáratban telni az idő, hiszen a mentorkodás mellett a zenekar új albuma is készülőben van, könyvük is nemsokára boltokba kerül.

 

Hallgasd meg a Therion énekesnőjének első szólódalát!

Megmutatta első szerzeményét a QFT

Még tavaly számoltunk be arról, hogy a Therion egyik énekesnője, a 25 éves Linnéa Vikström -Thomas Vikström, a banda egyik énekesének lánya- aláírta első szólóalbumára vonatkozó szerződését. A projekt QFT néven fut, a három betű, a Quantum Field Theory rövidítése.

yqtqbr1.jpg

A mai napon Facebook-posztban számolt be a csapat arról, miszerint első szerzeményük meghallgatható a Spotify-on, és a formáció első lemeze is előrendelhető.

A csapat Facebook oldala is elérhető itt!

 A banda háttérénekesnője Linnéa egyik legjobb barátnője, aki egyúttal Svédország egyik legmagasabban képzett zenésze, Rebecca Petersson. Az énekesnő/zenész több dalban is megcsillogtatja majd tehetségét a QFT lemezén, mely 2018. május 6-án kerül a boltokba a Despotz Records gondozásában.

A dal YouTube-on is meghallgatható:

Itt az Auri lemezének dallistája

Március 23-án érkezik a korong

A két Nightwish-zenész, Tuomas Holopainen és Troy Donockley, valamint Tuomas felesége, Johanna Kurkela énekesnő által alapított csapat története 2011-ig nyúlik vissza, ám tavaly kapott lendületet a projekt, amikor is a Nightwish pihenőt tartott. 

auritrailer1_638.jpg

A csapat két dalt már megmutatott a Night 13 és a The Space Between című szerzemények képében, most pedig a lemezen rögzített dalok listájáról is lehullott a lepel. Az album a Nuclear Blast kiadó felügyelete alatt, március 23-án kerül a lemezboltok polcaira.

Íme, a számok listája:

 

01. The Space Between

02. I Hope Your World Is Kind

03. Skeleton Tree

04. Desert Flower

05. Night 13

06. See

07. The Name Of The Wind

08. Aphrodite Rising

09. Savant

10. Underthing Solstice

11. Them Thar Chanterelles

auridebutalbumcover.jpg

A kiadvány borítója

A Prágai Filharmónikusokkal rögzíti harmadik albumát a MaYaN

Rajongói segítségét kéri a banda

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Epicás Mark Jansen másik projektje, a MaYaN harmadik nagylemezén dolgozik, most pedig rajongóik segítségét kéri a csapat: az Indiegogo-n indítottak kampányt, ugyanis a munkálatok rengeteg pénzzel járnak. 

mayanlineup2.jpg

A csapat tagjai mindig is rajongtak az epikus filmzenékért, és ehhez kiváló támogatást biztosít nekik egy élő szimfonikus nagyzenekar. Egy videóban így mesélt az együttes a kampányról:

"Régi álmunk válik valóra azzal, hogy egy valódi vonós-ütős zenekarral vonulunk stúdióba. Most ti is segíthettek nekünk oly módon, hogy számos értékes ajándékért cserébe hozzájárultok a stúdiómunkálatok költségeinek fedezéséhez. Az ajándékok között fellelhető egy új EP -amit kizárólag e kampány keretében értékesítünk- és egy exkluzív lehetőség arra, hogy részt vehessetek a nagyzenekarral közös munkálatokban!"

A kampány oldala itt érhető el!

Harmadik gyermekével várandós Lacey Sturm

24 hetes terhes az énekesnő

A 36 éves Lacey Sturm 12 évig volt a texasi keresztény metált játszó Flyleaf zenekar énekesnője, majd 2012-ben szólókarrierbe kezdett. 

2016-ban jelent meg első lemeze, a Life Screams, amely a Billboard 200-as listán a 74. helyen landolt. 

13626972_909869609122704_839591327589871969_n.jpg

Az énekesnő 2008-ban kötött házasságot a Kairos gitárosával, Joshua Sturmmal, 2011 tavaszán született meg első gyermekük, Joshua, majd 2013 nyarán egy újabb kisfiú ékezett a családba, Arrow. Nemrégiben Lacey bejelentette: harmadik gyermekét hordja szíve alatt, ám turnéját, ami jelenleg is tart, folytatja.

Gratulálunk!

süti beállítások módosítása