Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

A Bloodstockon robbant színpadot jövőre a Nightwish

A francia Gojira erősíti a csapatot a bulin

2017. augusztus 13. - Jurancsik Eszter

2018-ra tervezi visszatérését a Nightwish, Floor Jansen és a fiúk pedig azt is elárulták, hogy egy két CD-bő álló válogatáslemezzel örvendeztetik meg rajongóikat. Jövő év tavaszán Decades nevű, Észak-Amerikát érintő turnéjuk is elindul, amely főleg a régebbi dalokra épül majd - 2018-ban lesz ugyanis 20 éves a banda Oceanborn című albuma, amellyel első komolyabb sikereit is elérte az akkor még Tarja Turunen nevével fémjelzett csapat.

nightwish_4.jpg

Nemrég a TeamRock weblapon még egy érdekesség jelent meg a finnekről, mégpedig az, hogy az Egyesült Királyságban megrendezésre kerülő Bloodstock fesztiválon is tiszteletét teszi majd a zenekar. 

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy felléphetünk a Bloodstock fesztiválon, hiszen az egyik kedvenc rendezvényünk! 2016-ban nagyszerű élmény volt az ottani közönségnek tartott koncertünk, így igyekszünk egy még izgalmasabb bulit tartani a Gojirával! Bár a setlist főleg a Decades turnén is elhangzó számokat veszi majd alapul, néhány újdonság is elhangzik majd a rajongók örömére!"

- lelkendezett a csapat.

A legendás fesztiválon egyébként olyan nevek szerepelnek még, mint az Amon Amarth, a Ghost vagy a Megadeth.

Xandria: sorra mondják le koncertjeiket - Dianne beteg

Egymás után mondta le a csapat fesztiválokat

14976801_10154199435445889_295998520902527229_o.jpg 

A holland és német tagokból álló együttes Facebookján jelentette be következő koncertjei törlését - először az Umsonst & Draussen nevű, würzburgi fellépés került lemondásra, majd tegnapelőtt a svájci Rock On. Nemrégiben pedig a Summer Breeze fesztivál szervezői is bejelentették, hogy a zenekar nem tud részt venni ezen a rendezvényen sem. Indoklásként annyi szerepel a kiadott közleményekben, miszerint "az egészség a legfontosabb". Egy július 24-ei posztból derült ki, hogy a banda aranytorkú énekesnője, Dianne van Giersbergen ágynak esett, azonban nem derült ki, milyen kór gyötri holland szoprán dalos pacsirtát. Mihamarabbi felépülést kívánunk neki!

Hamarosan meglepetéssel jelentkezik az Evanescence

Hétfőig kell csak várni

uj-albummal-keszul-az-evanescence-05111207.jpg

Jó ideje tudni lehet, hogy Amy Lee és csapata Synthesis címmel készül legújabb korongját megjelentetni, ám konkrétumokat még nem árult el az arkansasi zenekar a lemezzel kapcsolatban - egyedül annyit lehet tudni róla, hogy elektronikus és szimfonikus elemek egyaránt helyet kapnak az újdonságon.

A mai napon egy sejtelmes üzenet fogadta a banda Facebook-profiljára látogatókat, miszerint hétfőn az új albummal kapcsolatban újdonságot osztanak meg. Kíváncsian várjuk!

 

 

Új albumán dolgozik Doro Pesch!

2018-ban érkezik a lemez

doro_pesch.jpg

A Blabbermouthnak árulta el a német metálkirálynő, miszerint legújabb kiadványán dolgozik. Az újdonságot 2018 augusztusában, azaz bő egy év múlva tervezi az üzletek polcaira dobni, ami meglepően hosszú időnek tűnik, de ahogyan az köztudott, a legendás énekesnő -tipikus német lévén- a mennyiség helyett mindig inkább a minőségre helyezte a hangsúlyt. 

Annyit elárult a készülő korongról, hogy a legutóbbi, 2012-es Raise Your Fist vonalát fogja követni, és szándékosan a jövő évi Wacken Open Air Fesztivál idejére tervezi kiadni az albumot. Doro legutolsó dala 2016 márciusában, Love's Gone To Hell címmel jelent meg.

Amberian Dawn: "A Darkness Of Eternity lesz az eddigi legváltozatosabb albumunk!"

Tuomas Seppälä mesélt az új lemezről

Alig néhány napja jelentette be a finn csapat, miszerint legújabb stúdiólemezük Darkness Of Eternity címmel november 10-én kerül a boltok polcaira, valamint a borítóról és a számok címeiről is lerántották a leplet. 

ad2_1.jpg

Most Tuomas Seppälä, az együttes dalszerzője mesélt bővebben a korongról:

"A 'Darkness of Eternity' az eddigi legérzelmesebb albumunk lesz. Rendkívül szuper dalokat kreáltunk, a sötét és szimfónikus melodikus metál stílusában; de ezek ellentét-párjai, a poposabb, slágeresebb számok is helyet kaptak az anyagon. Úgy gondolom, rendkívül nehéz egyetlen konkrét kategóriába besorolni ezt a dalcsokrot, de alapvetően is az volt a célunk, hogy több különböző stílusban alkossuk meg őket!"

A zenész azt is elárulta: a Magic Forest története folytatódik a lemezen:

"A 'Symphony Nr.1. Part 1 - The Witchcraft' volt az a szerzemény, amely alapján egészében megismerkedhettetek az 'Innuendo' album történetével, még a 'Magic Forest' idején. Egy gyógyítóként ténykedő kislányt eltemetnek élve a falu bölcsei - ez a sztori adta az alapot. A 'Symphony Nr.1. Part 2 - Darkness of Eternity' - azaz a folytatás - már az új, 'Darkness of Eternity' című lemezen arról szól, ahogyan a lány megpróbál kitörni a föld alól, a koporsóból. A Sötétség ura ezután arra kéri fel őt, hogy járja el az örökkévalóság táncát... már most elmondhatunk annyit, hogy a mese harmadik részében arról lesz szó, miként változik át ez a kislány a Mágikus Erdő gonosz boszorkányává!"

ad.jpg

Igen érdekes anyagot várhatnak tehát a formáció rajongói, amelynek stúdiómumkálatairól is mesélt Tuomas:

"A produkciós munkák jó részét a legendás Helsinkiben lévő Finnvox Stúdióban végeztük - itt zajlottak például a dobos részek rögzítései, valamint a Mikko Karmila által végzett keverés, és Mika Jussila munkái. Nem mellesleg egy élő vonós zenekart is felkértünk az együttműködésre, hogy ők is színesítsék az albumot. Úgy gondolom, hogy minden kétséget kizáróan ez az eddigi legjobb hangzású Amberian Dawn-album! Egy monumentális művet készítettünk, annak pedig különösen örülök, hogy minden eddiginél több oldalról bemutathattam dalszerzői tehetségemet. Capri jelenléte miatt is szerencsésnek érzem magam, mivel ő az egyetlen énekesnő, aki képes megfelelő hanggal és érzelmekkel előadni ezeket a különböző dalokat, hiszen ő az Amberian Dawn előtt a popszakmában ténykedett!"

A lemez tracklistje:

01. I'm The One
02. Sky Is Falling
03. Dragonflies
04. Maybe
05. Golden Coins
06. Luna My Darling
07. Abyss
08. Ghostwoman
09. Breathe Again
10. Symphony Nr. 1, part 2 - Darkness Of Eternity
11. Anyone (bónusz track)


 

A csapat ígérete szerint nemsokára közzéteszik az első videót és érdekességeket.

Novemberben érkezik az Amberian Dawn új albuma

Publikusak a dalcímek és a borító is

ad2.jpg

A 2006-ban, Helsinkiben alakult finn zenekar Heidi Parviaiennel kezdte pályafutását, aki 2012-ben, három közös lemez után elhagyta a csapatot, hogy Dark Sarah néven újabb sikeres projektet hívjon életre. Helyét Päivi "Capri" Virkkunen vette át, vele készültek el a Re-Evolution(2013), a Magic Forest (2014) és az Innuendo (2015) című albumok - utóbbi megjelenésének évében hazánkban, a budapesti Club 202-ben is fergeteges koncertet adott a banda. 

Jó ideje tudni lehetett, hogy a formáció új korongját készíti a Finnvox stúdióban, a mai napon pedig le is rántották a leplet a borítóról és a számok címeiről is. A lemez november 10-én kerül az üzletekbe, és a Darkness Of Eternity címet viseli majd.

Íme, a számlisa:

1 I’m The One
2 Sky Is Falling
3 Dragonflies
4 Maybe
5 Golden Coins
6 Luna My Darling
7 Abyss
8 Ghostwoman
9 Breathe Again
10 Symphony Nr. 1, part 2 – Darkness Of Eternity
11 Anyone (Bonus Track)

ad_1.jpg

A korong borítója

süti beállítások módosítása