Cristina Scabbia: "Mélységesen utálom a mesterséges intelligenciát!"

2024. május 28. 15:53 - Jurancsik Eszter

441577481_983044416727945_6492021146202990346_n.jpg

A mesterséges intelligencia (A.I., magyarosan M.I.) futótűzként terjed szerte a világon, és gyakorlatilag alig van már olyan terület, ahol nem használnák az emberek. Ez alól a zene sem kivétel, Sharon den Adel, a Within Temptation énekesnője már többször kifejtette véleményét a témáról, most pedig a Lacuna Coil fronthölgye, Cristina Scabbia is nyilatkozott a témában egy internetes zenei magazinnak - míg holland kolléganője a zeneszerzésben és a videoklipek készítésében rendkívül hasznosnak tartja a mesterséges intelligenciát, addig az olasz énekesnő teljesen más véleményen van.

"Még nem tudok eleget a mesterséges intelligenciáról. Az első benyomásom, hogy mélységesen utálom! Úgy gondolom, hogy sok szempontból érdekes és hasznos lehet, de amire az emberek képesek, az sosem 100 százalékig jó, és ez nem túl jó irányba fog elmenni. Használhatnánk a galaxisok felfedezésére, arra, hogy jobbá váljunk a gyógyászatban és a tudományban, de tudom, hogy sok ember rossz célokra fogja használni."

- kezdte gondolatmenetét, majd eképpen folytatta:

"Ha már a zenéről beszélünk, biztos vagyok benne, hogy az a kreativitás, amit egy érzelmekkel, lélekkel rendelkező emberi lény tud produkálni, remélhetőleg soha nem lesz összehasonlítható a mesterséges intelligenciával. Annyi mindent kell egyesítened ahhoz, hogy zenét írj, hogy érzéseket adj át az embereknek. Az A.I.-nek nehéz ezt átadni, mert nincs neki - még..."

Így zárta gondolatait:

"Az én konkrét véleményem csak annyi, hogy szeretnék még sokáig A.I. nélkül zenét írni.Talán hasznos lehet. Ez az elsődleges meglátásom, mert nem tudok olyan sokat a témáról. Talán nem is akarok olyan sokat tudni róla. Nem is tudom, hogy meg akarom-e ismerni egyáltalán."

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5118415599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása