Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Az Orden Ogan dalában énekel Liv Kristine

Újra aktív az énekesnő

2017. június 30. - Jurancsik Eszter

Liv Kristine, akit tavaly rúgtak ki az általa alapított Leaves' Eyesból, nem vesztegeti az idejét. Korábban megírtuk, hogy készül új szólólemeze, valamint festőként is bemutatkozott a nagyérdeműnek.

f081c15f637c.jpg

Ma izgalmas híreket osztott meg a norvég szőkeség: a német power metal bandával, az Orden Ogannal készített közös dalt Come With Me To The Other Side címmel. A szerzemény ma került ki a Youtube videómegosztóra, íme:

 

 

Arch Enemy: fény derült az új dalok címére

Ősszel érkezik a nagylemez

ae.jpg

Korábban megírtuk, hogy a svéd és kanadai tagokból álló csapat új albuma szeptember 8-án, Will To Power címmel kerül a boltok polcaira. Miután a borítót már megmutatta a banda, Alissáék ezúttal a dalok címeit is nyilvánosságra hozták legfrissebb Facebookos posztjukban. A Rockmaratonon is fellépő együttes 12 dalt rögzített a korongon, íme a számcímek:

1. Set Flame To The Night
2. The Race
3. Blood In The Water
4. The World Is Yours
5. The Eagle Flies Alone
6. Reason To Believe
7. Murder Scene
8. First Day In Hell
9. Saturnine
10. Dreams Of Retribution
11. My Shadow And I
12. A Fight I Must Win

archenemywilltopowercd_1.jpg

 

Hírek a Midnattsol új albumáról

2018-ban jön a korong

A Carmen Elise Espenaes vezette csapat az utóbbi 6 évben nem igazán hallatott magáról - az énekesnő anyuka lett és a zenekarban is történtek változások. Nemrégiben jelentették be, hogy új zenésztárs csatlakozott hozzájuk Stephan Adolph gitáros személyében, egyúttal azt is elárulta az együttes, hogy dolgoznak legújabb lemezükön.

midnattsol02212011.jpg

"Ma újabb szuper hírekkel szolgálhatunk: kiderült, hogy következő lemezünk borítóját Stefan Heilemann tervezi! Nagyon boldogok vagyunk, hogy ismét vele dolgozhatunk, immár másodszorra. Rajtunk kívül olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint a Pain, az Epica, a Kamelot, Lindemann, Liv Kristine, a Kreator és a Nightwish. Jelenleg tehát az új illusztráció tervein dolgozunk; de egy biztos: egy nagyon különleges képre számíthattok! Maradjatok türelemmel!"

- írja a banda legújabb posztjában. A lemez a tervek szerint jövő év elején kerül a boltok polcaira.

 

Feleségével közös projektet hozott létre Tuomas Holopainen

Johanna Kurkelával készít közös lemezt a zenész

A Nightwish agya a csapat pihenője alatt sem lógatja a lábát: a hírek szerint már az új lemez dalain dolgozik, ám újabb meglepő hír jelent meg Tuomasról. A finn zenemágus ugyanis új projektet hozott létre Auri néven, amelyben nem más lesz az énekesnő, mint felesége, a 32 éves Johanna Kurkela, aki Finnországban évek óta elismert művész, valamint a formáció másik szereplője Troy Donockley angol zenész, Tuomas Nightwish-béli kollégája.

Tuomas egyébként már készített egy közös dalt Johannával 2011-ben Aphrodite Rising címmel. 

Az Auri már szerződést is kötött a Nuclear Blast lemezkiadóval, az első korong pedig előreláthatólag 2018 elejére várható.

auriband2017_638.jpg

Férj és feleség közösen dolgozik az új projektben - Tuomas és Johanna 2009 óta egy pár, esküvőjük pedig 2015-ben volt.

Metálénekesnők duettjei

Amikor a nagybetűs HANGOK találkoznak!

Egyre népszerűbbek a metálvilágban az énekesnők közötti együttműködések - e cikkben a legnépszerűbb közös munkákat mutatjuk be!

Within Temptation és Anneke van Giersbergen - Somewhere (2008)

A két holland énekesnő a Within Temptation 2008. február 7-én, a Rotterdamban megtartott Black Symphony elevezést kapott, nagyszabású koncerten énekelte el közösen a csapat Somewhere című balladáját - több mint 8 millióan látták eddig a felvételt a Youtube-on.

 

 

 

Within Temptation és Tarja Turunen - Paradise (2014)

A holland együttes 2014-es megjelenésű Hydra albumán dolgozott együtt a két aranytorkú pacsirta, közös munkájuk eredménye a Paradise (What About Us?) című szerzemény, amely a maga több, mint 31 milliós nézettségével kétségkívül az egyik legsikeresebb female metal-duett.

 

 

Dark Sarah és Manuela Kraller - Memories Fall (2015)

Az Amberian Dawn alapítója, Heidi Parviainen 2012-ben hagyta ott a zenekart, mert egy másféle projekt foglalkoztatta, amelyet Dark Sarah néven hívott életre. Az első album Behind The Black Veil címmel került boltokba 2015-ben, ezen a korongon hallható a Xandria egykori énekesnőjével, Manuela Krallerrel készített duett, a meseszerű Memories Fall.

 

 

Tarja Turunen és Alissa White-Gluz - Demons In You (2016)

A finn szépség és kanadai kolléganője, Alissa közös száma Tarja The Shadow Self címre keresztelt albumán hallható, a megjelenés napján pedig együtt énekelték el a dalt a németországi Wacken Open Air fesztiválon. Az Arch Enemy énekesnőjének hörgése rendkívül izgalmassá és egyedivé teszi a szerzeményt.

 

 

Tarja Turunen és Doro Pesch - Walking With The Angels (2008)

Tarja és Doro a Walking With The Angelst, a német metálkirálynő dalát énekelte el közösen 2008-ban, a közönség pedig hatalmas ovációval fogadta a két dalos pacsirta produkcióját.

 

 

Ailyn és Iliana Tsakiraki - Needle Bites (2013)

Vajon mi sül ki két délies temperamentummal rendelkező, remek hangú énekesnő együttműködéséből? Egy nagyszerű duett! A Sirenia egykori frontasszonya örömmel vette görög kolleginája, az Enemy Of Realityben ténykedő, képzett operaénekesnő Iliana felkérését egy közös dalra, amelynek szerintünk sokkal több megtekintésre és like-ra lenne szüksége!

 

Klippremier: Tarja - An Empty Dream

Argentínában készült a kisfilm

Tarja The Brightest Void című EP-je tavaly jelent meg a The Shadow Self nagylemez előtt, ezen hallható az An Empty Dream című felvétel is, amelynek különlegessége, hogy az énekesnő a dalt Mariano Cattaneo-val, egy argentin filmrendezővel közösen írta. 

unnamed_4.jpg

A finn szépség nem vesztegeti az idejét, hiszen készülőben van újabb stúdióalbuma, amely a tervek szerint még idén megjelenik, valamint a The Shadow Shows elnevezésű koncertsorozat sem áll le.

A szám egy argentin film, a Corazón Muerto ("Halott szív") betétdala lett, és természetesen videó is készült hozzá Buenos Airesben. A klipet már megtekinthetjük a Youtube-on:

 

Új EP-t dob piacra az Epica

Hat új szerzemény hallható a középlemezen

epica-tickets_09-15-17_17_58f8f71847082.jpg

A holland zenemágusok legújabb stúdiólemeze, a The Holographic Principle 2016 szeptember végén jelent meg és hatalmas sikernek örvend a világ minden táján - sokak szerint ez a korong Simone Simons és a fiúk karrierjének egyik csúcspontja. 

A banda javában turnézik a koronggal, januárban nálunk is felléptek a Barba Negrában, ám eközben újabb meglepetést tartogatnak a rajongók számára: szeptember elsejével vadiúj EP-t dobnak piacra, amelyen hat új szám lesz hallható. A kiadvány itt lehet előrendelni.

Az első tétel, a The Solace System már látható a Youtube-on, hangzásvilágában a The Holographic Principle-t idézi, íme:

 

Marcela Bovio már hivatalosan is a MaYaN tagja

Az énekesnő hihetetlenül boldog

7134849609_5e69fe3d58_b.jpg

Marcela Bovio igazán mozgalmas időszakot tudhat maga mögött: tavaly feloszlott a Stream Of Passion, majd elkészült első szólólemeze, az Unprecedented. Decemberben férjével, Johan van Stratummal Anneke van Giersbergen új csapatában, a VUUR-ben kezdtek dolgozni, ám áprilisban zenei külöbözőségek miatt a mexikói szépség elhagyta a formációt. 

A MaYaN-nek, amely az Epicás Mark Jansen projektje, eddig is kölcsönözte hangját a 37 éves Marcela, ám nem sokkal ezelőtt a szoprán énekesnő Facebookján jelentette be a nagy hírt, miszerint hivatalosan is a banda énekesnője lett, ahol Laura Macríval, Mark párjával osztják meg az énekes részeket.

 

Felfedte új lemeze borítóját az Arch Enemy

Szeptember 8-án érkezik a kiadvány

069637edb760b0b3132e51df2307cb50.jpg

Korábban beszámoltunk arról, hogy Alissáék Will To Power című albuma szeptember 8-án jelenik meg, ezt követően pedig a Jinjerrel indulnak európai turnéra - ez lesz a koncertsorozat első szakasza. 

Most a csapat megmutatta az új korong borítóját, amelyet Alex Reisfarral készítettek el - a lemez Michael Amott szerint ütősebb lesz, mint a 2014-es War Eternal.

archenemywilltopowercd_1.jpg

A borító így fest majd

 

Anette Olzon 46 éves lett

Boldog szülinapot!

A Nightwish második énekesnőjeként ismertté vált svéd származású Anette Olzon ma fújhatja el ünnepi tortáján a gyertyákat - a dalos pacsirta ugyanis 46 éves lett. 

onewithmisery--462281_sany0528.jpg

1971. június 21-én született Katrineholmban, Dél-Svédországban, Anette Ingegerd Olsson néven. Említik még Anette Blyckert néven is, ám ez nem a születési neve, hanem felvette első férje vezetéknevét, akitől a most 16 éves Seth fia született.

Kicsi korától érdekelte a zene, 13 éves korától rendszeresen fellépett tehetségkutatókban, valamint a dániai Helsingör-i Zeneakadémián is tanult. Az ezredforduló tájékán lett tagja az Alyson Avenue csapatnak, ám az igazi sikereket a Nightwish énekesnőjeként érte el - öt évig erősítette finn zenésztársait, akikkel két albumot készített el, a Dark Passion Playt (2007) és az Imaginaerumot (2011). 

nightwish_3.jpg

2012 október elsején távozott a bandából, mert -ez már utólagosan derült ki- állapotos lett harmadik fiával, Mióval, vészes terhességi rosszullétei miatt nem tudta folytatni a koncertezést. A kisfiú 2013 márciusában született meg, akinek édesapja Johan Husgafvel, a Pain gitárosa, akitől Nemo nevű kisfia is született 2010 nyarán. A pár 2013-ban házasodott össze, 2014-ben pedig megjelent Anette első szólóalbuma, a Shine, amely a remek dalok ellenére mérsékelt sikereket ért csak el.

Ezt követően bejelentette, hogy visszavonul a zenéléstől és elvégzett egy ápolónőképző iskolát és közösségi oldalain főleg életmód-tanácsokat, egészséges ételek receptjeit és edzéstippeket osztott meg rajongóival.

Ám idén megtört a jég: Anette a Sonata Arctica volt gitárosával, Jani Liimatainennel készít közös lemezt, amelyről még nem tudni, mikor kerül boltokba, de az énekesnő elárulta: nagyon szereti az új dalokat.

 

süti beállítások módosítása