Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Prika Amaral: "Meg kell becsülnünk azokat az embereket, akik távol tartják magukat a gyűlölettől..."

2023. július 15. - Jurancsik Eszter

350676629_2522400647925348_6104324525673183059_n.jpg

A tavalyi év második felétől kezdve gyakorlatilag egy szappanoperához hasonlíthattuk a brazil Nervosa sorsának alalulását. Eleni Nota, Nanu Villalba, Diva Satanica és Mia Wallace kilépése, Helena KotinaMichaela Naydenova és Hel Pyre érkezése nem kevés témát szolgáltatott a metal szcéna újságíróinak és bloggereinek, ahogyan azt is sokan találgatták, hogy ki lesz a zenekar új énekese. 

Utóbbira március végén derült fény, a mikrofont a formációból mára egyedüli eredeti tagként megmaradt Prika Amaral ragadta magához, aki akkor azt mesélte: sokan bátorították arra, hogy énekeljen, ezért leckéket vett Divától, aki készséggel segítette kolléganőjét, mielőtt bejelentette távozását a bandából. Az első videoklip, amelyben már Prika hörgését hallhattuk, az Endless Ambition volt, amely tétel minden bizonnyal szerepel majd a Nervosa új albumán - a korong elvileg már elkészült, ám a boltokba kerüléséről még nincsenek információk.

Prika nemrégiben Instagramján mesélt bővebben arról, hogyan lett ő a frontember, az őt övező támadásokról és más érdekességekről. Kiderült az is: a brazil thrash/death metalos Torture Squad énekesnője, Mayara Puertas is segítette őt az énekessé válás folyamatában.

2022 szeptember elején kellett döntenem arról, hogy ki legyen az új énekes, és ahogyan azt már korábban is elmondtam, nem akartam, hogy Nervosa még egyszer énekest cseréljen, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom vállalni ezt a hatalmas felelősséget. Az első dolog, amit tettem, hogy felhívtam Mayarát. Megkérdeztem tőle, hogy mennyire működhet ez a dolog viszonylag rövid időn belül, ő pedig készséggel állt a rendelkezésemre.

- kezdte sorait Prika.

Ő azonnal belelkesült, támogatott és hosszú beszélgetéseket folytattam vele. Bár különböző földrészeken élünk, mindig ott volt nekem, és mindenben segített, amiben csak kellett. Mindig is csodáltam Mayarát, mint énekesnőt, az utóbbi években rengeteget fejlődött, megmutatva, hogy a sokoldalúsága 100%-os és bármilyen stílusban képes használni a hangját. Nem kimondottan énekelni tanított, hiszen szerinte én azt már tudtam, de megtanított valami sokkal fontosabbra, mégpedig arra, hogy megtaláljam a saját stílusomat, hogyan uraljam a saját testemet, és hogyan alkalmazzam az extrémebb vokálokat. Még mindig nagyon sokat kell fejlődnöm.  Minden egyes koncerttel, minden egyes dallal kipróbálok új dolgokat, megismerem a testemet és a határaimat. Soha nem fogom elfelejteni azt a hatalmas szeretetet és támogatást, amit kaptam ezen az úton.

Érintette egy kicsit a tavaly elkezdődött változásokat is:

Sok mindent kell még elmondanom, rengeteg dolog történt a tavalyi év közepe óta, ez nem volt könnyű, és soha nem is lesz könnyű, de az, hogy a megfelelő emberek vannak mellettünk, akik tényleg törődnek velünk, mindent megváltoztat.

357377998_792598092246603_7003160704378434434_n.jpg

A világ tele van haraggal és dühvel teli emberekkel, ezért meg kell becsülnünk azokat az embereket, akik nem ilyenek, és akik nem értenek egyet ezzel az attitűddel. 

- utalt itt arra, hogy miután Diva Satanica is elhagyta a csapatot, valóságos gyűlöletcunami zúdult rá, sokan őt tették felelőssé azért, hogy ennyi távozás és tagcsere tarkította a zenekar életét, összeférhetetlennek nevezték és teljesen rászálltak a zenészlányra, aki kiborult, és akkor eképpen öntött tiszta vizet a pohárba:

A Nervosa egy igen keményen dolgozó zenekar. A nap 24 órájában dolgozunk! Amit a neten látsz, az mindössze az 1%-a annak, ami valójában folyik! A Nervosa egy olyan banda, amely sok áldozatot követel. Ezt a zenésztársaim is tudták! Amikor a koronavírus-járvány berobbant, arra kényszerültem, hogy újjáépítsem a zenekart, teljesen ismeretlen emberekkel hozott össze a sors. Mindannyian ugyanazért a célért küzdöttünk, de mivel ezeknek a lányoknak még nem volt annyi tapasztalata, hogy milyen is egy profi együttes tagjának lenni, ez egy teljesen új élethelyzet volt számukra. Könyörgöm, hagyjátok abba a vegzálásomat!

- fakadt ki akkor Prika, Diva pedig ezt követően kiállt egykori bandatársa mellett. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Prika Amaral (@prikaamaral) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2618167572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása