Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Sharon den Adel szerint a zeneipar alapjaiban változik a koronavírus-járvány miatt

2020. december 08. - Jurancsik Eszter

Több, mint egy éve robbant ki a kínai Vuhanban a koronavírus-járvány, amely februárra elérte Európát is. Sorra mondták le a zenekarok, előadók turnéikat, először a legtöbben őszre halasztották, de mivel a vírus új erőre kapott szeptemberben, további lemondások és halasztások kerültek bejelentésre.

A holland Within Temptation április végén indult volna turnéra az Evanescence társaságában Worlds Collide elnevezés alatt, ám első körben őszre tolták a fellépéssorozatot, majd miután világossá vált, hogy a pandémia nem óhajt csillapodni, bejelentették: 2021 szeptemberében kelnek csak útra amerikai kollégáikkal.

unnamed_7_2.jpg

A Ladies In Rock webzine egy podcastben most arról beszélgetett Sharon den Adellel, a banda frontasszonyával - a téma a járvány utáni helyzet volt.

"Attól tartok, hogy nemcsak a zenekarok küzdenek most, hanem a személyzet, a busztársaságok és a koncerthelyszínek is. Sok ember vesz részt a zeneiparban, és ha ismét turnézhatunk, kérdéses, hogy lesznek-e még busztársaságok? Mindenki egyszerre fog útnak indulni, hogyan lehet ezt majd kezelni?"

- kezdte sorait az énekesnő, aki korábban elárulta: szerencsésnek érzi magát a karanténban, hiszen ő legalább a kertbe ki tud menni, de sok embernek ez nem adatik meg.

2b9dd3cd6ea2942c84df0476b30b7606.jpg

Így folytatta gondolatmenetét:

"Ez furcsa időszak lesz. És remélhetőleg mindenki túléli ezt a munka nélküli időszakot. De sokaknak nagyon nehéz lesz. És néhány cég mást fog csinálni. Változni fognak a szabályok is, hogy milyen feltételekkel turnézhatunk és a rajongók milyen feltételek mellett járhatnak koncertekre. És lehet, hogy kötelező lesz a teszt, mielőtt elmész egy koncertre..."

A csapat legújabb dala The Purge címmel november 20-án jelent meg, fél évvel az előző önálló dal, az Entertain You után, legújabb albumuk pedig már készülőben van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1716324768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása