Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Énekesnők, akiknek nem a legjobban alakult az elmúlt év

Kirúgások, halálesetek, válás...

2017. január 05. - Jurancsik Eszter

A 2016-os év rengeteg rossz dolgot hozott egyéni és kollektív szinten. A metál énekesnői között is akadnak, akiknek szintén tartogatott kellemetlenségeket a tavalyi év. A Trees Of Eternity énekesnője, Aleah Stanbridge áprilisban távozott az élők sorából 39 évesen, 2013 óta szenvedett rákban, ez pedig az együttes feloszlásához vezetett, de jó páran vannak még, akiknek nehézségekkel kellett szembenéznie 2016 folyamán.

LIV KRISTINE

14523236_1773076219616176_3866044381749253003_n.jpg

A 40 éves norvég szőkeség férjével, Alexander Krullal alapított csapatából, a Leaves' Eyesból került kipenderítésre. Mint később kiderült, Alex-szel már tavaly óta problémáik voltak, házasságuk zátonyra futott, Liv pedig terapeutához is járni kezdett - aki végül új kedvese lett és kora tavasszal az eljegyzésüket is megtartották. Ez kiverte azt a bizonyos 60 amperest a zenekar többi tagjánál, akik ezt követően kirúgták Livet. A szoprán énekesnő kibukott egykori zenésztársai viselkedésén, hiszen az egész világnak kiteregették a magánéletét. Mivel Alex-szel közös, 13 éves fiukat, Leont is belekeverték a magyarázkodásaikba, Livnél elszakadt a cérna és sokáig Spanyolországban próbálta kiheverni a csalódást. A több szólóalbumot is megjelentetett Liv helyére az EnkElination alapítója, a finn, de Londonban élő Elina Siirala került.

AILYN

ox_loxtedhg.jpg

Ailynt, aki Pilar Giménez Garcia néven született 34 évvel ezelőtt, szeretett édesanyja váratlan halála sokkolta májusban. Mivel a spanyol szépség cukorbetegségben szenved, a tragikus esemény negatívan hatott egészségi állapotára, kénytelen volt orvosai tanácsára pár hét pihenőre vonulni. Együttese, a Sirenia közleményben jelentette be, hogy Emmanuelle Zoldan francia énekesnő helyettesíti Ailynt, amíg egészségileg rendbe jön. Miután Ailyn visszatért Norvégiába, újabb rossz hírrel kellett szembesülnie: Morten Veland, a banda alapítója közölte vele, hogy nem kíván vele együtt dolgozni a jövőben. Ailyn kifejtette, hogy igazságtalannak érzi, ahogy a metálzenekarok a női énekeseikkel bánnak és sajnálja, hogy nem állhat többé egy színpadra zenésztársaival - akiket egyébként rekordhosszúságú ideig, 8 évig erősített. Szeptemberben derült ki, hogy Emmanuelle végleg marad a mikrofon mögött, a novemberben megjelent új albumon, a Dim Days Of Doloron már ő énekel. Ailyn azonban nem hagyja veszni tehetségét, azt azonban nem tudni, hogy új csapatot alapít majd a szépséges pacsirta, vagy szólómunkával örvendezteti meg a rajongókat.

CRISTINA SCABBIA

15401111_10153832495891706_98145867978481289_n.jpg

Az olasz Lacuna Coil májusban piacra dobta Delirium című új korongját, amely azóta is sorra aratja a sikereket, a zenekar pedig rengeteget turnézott tavaly. Cristina (44) december közepén szomorú hírt jelentett be Facebook-oldalán: édesapja, Dario elhunyt, ám egyúttal kiemelte, hogy az apuka volt első számú rajongója, szülei a kezdetektől fogva támogatták a zenei karrierjét. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr10012101259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása