Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tristania: feloszlik az együttes

2022. szeptember 17. - Jurancsik Eszter

261903085_460953842059975_6183470201172188904_n.jpg

1996-ban az a Morten Veland alapította a Tristaniát, aki 2000-ben el is hagyta a bandát, hogy aztán megalapítsa a Sireniát

A zenekar a gothic metal egyik úttörőjeként volt számon tartva, első énekesnőjük Vibeke Stene volt, ám a norvég hölgyet 2007-ben az olasz Mariangela Demurtas váltotta fel. A csapat négy albumot vett fel előbbi, míg hármat utóbbi frontasszonyával. 

A legutóbbi hírek még arról szóltak, hogy a formáció új nagylemezen dolgozik, éppen ezért érte sokként a rajongótábort a Facebookon közzétett bejelentés, miszerint befejezik a közös munkát.

A nemzetközi metal szcénában eltöltött 26 év után a Tristania tagjai ezen a héten meghozták azt a súlyos döntést, hogy befejezik a zenélést. Ez azt jelenti, hogy a jövőbeli tervek, beleértve a decemberre tervezett latin-amerikai turnét is, elmaradnak. A küzdelmekkel teli évek után alig vártuk, hogy végre előre tekintsünk, a latin-amerikai turné pedig a következő nagy dolog lett volna számunkra. Múlt héten jött a hír, hogy egy csapattag családjában súlyos egészségügyi problémák támadtak, ami lehetetlenné teszi, hogy a zenekarral rövid és hosszú távú terveket is szőhessünk. Ez sokként ért minket, és őszintén sajnáljuk, hogy ezt kell megosztanunk.

- kezdte sorait a zenekar.

Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, akivel együtt dolgoztunk közel három évtizednyi zenélés, lemezfelvétel, lemezkiadás és turné során, de különösen szeretnénk szívből jövő köszönetet mondani a Continental Concerts-nek, amely a a zenekar mellett állt jóban és rosszban. Végül, de nem utolsósorban szeretnénk köszönetet mondani hűséges rajongóinknak szerte a világon, Csodálatos élményeket kaptunk az évek során. Nélkületek nem lett volna meg az inspirációnk, hogy ennyi éven át folytassuk.

- olvasható a zenekar posztjában, Mariangela pedig baljósan csak ennyit írt:

Ma sajnos nem jó hírekkel érkezem... Később még néhány szót ejtek a dologról... egyelőre elnézést, de ez nem egy könnyű téma...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7317933785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása