Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Megérkezett a Hallatar és Heike Langhans közös felvétele

A My Mistake címet viseli a szerzemény

2017. szeptember 07. - Jurancsik Eszter

Juha Raivio év elején hívta életre Hallatar nevű projektjét, amelyben a HIM egykori dobosa, Gas Lipstick és az Amorphis énekese, Tomi Joutsen is helyet kapott. Céljuk egy, a tavaly áprilisban elhunyt Aleah Stanbridge dalszövegein alapuló lemez megalkotása volt, amely október 13-ával a boltok polcaira kerül.

hallatarband2017_638.jpg

Aleah és Juha a Trees Of Eternityben zenéltek együtt, ám az énekesnő tavaly, 39 éves korában rákbetegség következtében elhunyt. Juha, aki egyben élettársa is volt, akkoriban azt nyilatkozta: nem tud tovább alkotni, azonban idén úgy döntött, kiadja fájdalmát a művészet segítségével. Egy hét alatt megírta a zenét a Hallatar-albumhoz, amelynek felvételei elkészültek, és a Trees Of Eternity Hour Of The Nightingale című lemezéhez hasonlóan a finn Svart Records gondozásában jelenik majd meg. 

A tracklist:

01. Mirrors
02. Raven’s Song
03. Melt
04. My Mistake (feat. Heike Langhans)
05. Pieces
06. Severed Eyes
07. The Maze
08. Spiral Gate
09. Dreams Burn Down (feat. Aleah Starbridge)
hallataralbumjune.jpg

A kiadvány borítója

108448_artist.jpg

Aleah Stanbridge 39 évesen, 2016. április 18-án hunyt el - 2013 decembere óta küzdött a rákkal.

Elsőként a Mirrors című számhoz forogtak a kamerák, most pedig a Soundcloudon elérhetővé vált a My Mistake című szerzemény is, amelynek érdekessége, hogy a svéd Draconian frontlánya, Heike Langhans is énekel benne - ő volt egyébként Aleah egyik legközelebbi barátnője.

 heike.jpg

Heike Langhans, a Draconian énekesnője - jó barátnők voltak Aleah-val.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8112810548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása