Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Új kisfilmet forgat az Amberian Dawn!

Még nem tudni, melyik dalhoz forognak a kamerák

2017. október 01. - Jurancsik Eszter

Nemrégiben jelent meg a finn zenekar vadonatúj dala, a Maybe, amely erősen idézi az ABBA munkásságát. Tuomas Seppälä, a banda vezetője nagy rajongója a zenekarnak, e felvétellel Benny Andersson, a csapat billentyűse előtt kívánt tisztelegni. 

amberiandawn_2017_2.jpg

Nemrégiben tette közzé hivatalos Facebook-profilján az Amberian Dawn, miszerint ismét meglepetéssel készülnek, mégpedig egy új dalt forgatnak éppen. 

 

A Darkness Of Eternity címre keresztelt nagylemez november 10-ével hódítja meg a világot, korábban Tuomas így mesélt az újdonságról:

"A 'Darkness of Eternity' az eddigi legérzelmesebb albumunk lesz. Rendkívül szuper dalokat kreáltunk, a sötét és szimfónikus melodikus metál stílusában; de ezek ellentét-párjai, a poposabb, slágeresebb számok is helyet kaptak az anyagon. Úgy gondolom, rendkívül nehéz egyetlen konkrét kategóriába besorolni ezt a dalcsokrot, de alapvetően is az volt a célunk, hogy több különböző stílusban alkossuk meg őket!"

Kitért arra is, hogy a dalok témája ismerős lesz majd a hallgatóság számára:

"A 'Symphony Nr.1. Part 1 - The Witchcraft' volt az a szerzemény, amely alapján egészében megismerkedhettetek az 'Innuendo' album történetével, még a 'Magic Forest' idején. Egy gyógyítóként ténykedő kislányt eltemetnek élve a falu bölcsei - ez a sztori adta az alapot. A 'Symphony Nr.1. Part 2 - Darkness of Eternity' - azaz a folytatás - már az új, 'Darkness of Eternity' című lemezen arról szól, ahogyan a lány megpróbál kitörni a föld alól, a koporsóból. A Sötétség ura ezután arra kéri fel őt, hogy járja el az örökkévalóság táncát... már most elmondhatunk annyit, hogy a mese harmadik részében arról lesz szó, miként változik át ez a kislány a Mágikus Erdő gonosz boszorkányává!"

ad_3.jpg

A zenész azonban a munkálatokra is kitért:

"A produkciós munkák jó részét a legendás Helsinkiben lévő Finnvox Stúdióban végeztük - itt zajlottak például a dobos részek rögzítései, valamint a Mikko Karmila által végzett keverés, és Mika Jussila munkái. Nem mellesleg egy élő vonós zenekart is felkértünk az együttműködésre, hogy ők is színesítsék az albumot. Úgy gondolom, hogy minden kétséget kizáróan ez az eddigi legjobb hangzású Amberian Dawn-album! Egy monumentális művet készítettünk, annak pedig különösen örülök, hogy minden eddiginél több oldalról bemutathattam dalszerzői tehetségemet. Capri jelenléte miatt is szerencsésnek érzem magam, mivel ő az egyetlen énekesnő, aki képes megfelelő hanggal és érzelmekkel előadni ezeket a különböző dalokat, hiszen ő az Amberian Dawn előtt a popszakmában ténykedett!"

Igen izgalmas albumot ígér tehát a finn formáció, amelynek borítója és dallistája is publikussá vált.

Íme, a számlisa:

1 I’m The One
2 Sky Is Falling
3 Dragonflies
4 Maybe
5 Golden Coins
6 Luna My Darling
7 Abyss
8 Ghostwoman
9 Breathe Again
10 Symphony Nr. 1, part 2 – Darkness Of Eternity
11 Anyone (Bonus Track)

És a borító:

ad_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2412916755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása