Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Reagált a The Agonist Alissa nyilatkozatára

Danny Marino gitáros szerint Alissa elárulta őket

2017. április 28. - Jurancsik Eszter

Nemrég adott interjút Alissa White-Gluz a Blabbermouthnak a The Agonistból való távozása kapcsán. A kék hajkoronájú énekesnő elárulta: társai aljas módon kirakták a szűrét a bandából, amikor megtudták, hogy az Arch Enemyhez is csatlakozott. Ez rendkívül rosszul érintette és megviselte Alissát, aki a The Agonist megálmodója volt, ő tervezte a logót, ő írta a legtöbb dalszöveget, az együttest a "kisbabájának" tekintette. 

Azonban a vokalista nyilatkozatát nem hagyhatta szó nélkül a zenekar gitárosa, Danny Marino, aki szintén elárult pár dolgot a Blabbermouthnak:

"Évek teltek el azóta, hogy Alissával szétváltak útjaink. Megegyeztünk abban, hogy nem teregetjük ki a zenekar belső ügyeit, nem fogunk online drámázni, mint más bandák. Alissa 2014 óta többször rágalmazott minket, sőt, szándékosan próbálta szabotálni a zenei sikereinket. Arra számítottunk, miután élvezni kezdi a sikereket az Arch Enemyvel, alábbhagy az őrült viselkedése."

dannymarinoalissawhitegluz_638.jpg

- kezdte sorait a zenész.

"Bármennyire is próbáltuk elkerülni a nyilvános vitát, a drámát és a negatív energiákat, most nem tudtuk. Nincs más választásunk, elmondjuk: Alissa manipulatív és inkorrekt módon viselkedett, egyáltalán nem tisztelte a rajongókat, a személyzetet, a producereket. Folyamatosan hisztizett és kiborult mindenen, a stúdióban és a színfalak mögött egyaránt, és ez vezetett minket arra, hogy énekesnőt cseréljünk. Amikor Alissa nyilatkozik, elfelejti az éveken át tartó árulásait. Az Arch Enemyhez is a tudtunk nélkül csatlakozott. Anélkül, hogy egyáltalán szólt volna nekünk erről, elkezdték az album felvételét, a turné szervezését és az üzleti tervek megvalósítását. Hónapokkal később értesültünk a kész tényről, miszerint egy másik csapat tagja lett, elmondta, hogy a The Agonistot is tudja vinni, ne aggódjunk. De nem árulta el, konkrétan melyik csapatban énekel, hosszas könyörgés után sem. Sötéten láttuk a dolgot és frusztráltak voltunk, és ezt elmondtuk neki."

A gitáros elmondta: egy megbeszélésen Alissa elé tárták, hogy már nem tudnak ezekkel a rossz érzésekkel dolgozni, hiszen fesztiválok, turné időpontok voltak lefoglalva, és még mindig semmit nem tudtak. Akkor annyit kért, hogy még ne kelljen felfednie a másik csapat nevét és terveit. Kisvártatva az énekesnő a már lefixált koncertek törlését kérte. Itt vált világossá a fiúk számára, hogy Alissa tulajdonképpen mindent alárendelt a másik csapatnak. 

the_agonist_01.jpg

Kiderült az is, hogy a Century Media, a The Agonist lemezkiadója tudott mindenről. Danny felhívta a kiadót, ahol homályosan ugyan, de kifejtették, hogy Alissa valóban elkötelezte magát egy másik együttesben, illetve még nem mondhatnak még semmit, de törölni kell a leszervezett bulikat és szüneteltetni a lemezfelvételt. A zenész elmondása szerint sokkot kapott, zavarodottnak érezte magát. 

"Megkérdeztem a kiadónkat, meddig lesz Alissa elfoglalva a másik zenekar dolgaival. >>Sokáig<< - hangzott a válasz, de azt is elmondták, hogy nem vagyunk kötelesek megvárni őt. Ezután a menedzserünket kerestem, aki egyetértett velünk abban, hogy a banda sikeres működése és aktivitása összeegyeztethetetlen Alissa viselkedésével és döntésével. Elárult minket! Nem számított neki, hogy rajta kívül még négy ember létezik a csapatban! >>Enni akart a tortából<<, miközben nem volt őszinte..."

A cikkből kiderül, hogy az énekesnővel nagy kihívás volt együtt dolgozni, mert meglehetősen kiszámíthatatlan módon viselkedett. Danny állítása szerint egyszer a backstage-ben dühösen tombolni kezdett Alissa, azt ordítva, hogy utálja őket, utálja a turnét és utálja a rajongókat, szeretne kiszállni. Emellett gyakran előfordult, hogy minden előzmény nélkül abbahagyta az éneklést és lement a színpadról, dühös megjegyzéseket tett a mikrofonba a személyzetről, a ventilátorok gyenge teljesítményéről vagy a rossz hangbeállítások miatt szitkozódott - a fiúknak kellett emiatt elnézést kérnünk a rajongóinktól. Sokszor elkésett a videoklipek forgatásáról is, megnehezítve a többiek dolgát. 

Azonban amikor megtudta, hogy képbe kerülhet egy új énekes, Alissa dühkitöréssel reagált és ezt mondta: >> Nem fogom hátradőlve hagyni, hogy ez megtörténjen!<<

"Az ilyen megnyilvánulásaiból egyértelműen kiderült, hogy mi már nem vagyunk neki fontosak!" 

- zárta sorait Danny, aki elmondta, hogy Alissa távozása után a zenekar pénzügyeinek rendezése is igen nehéz volt, hiszen hitelek, folyamatban lévő kifizetések és egyéb tranzakciók zajlottak, amelyekbe belezavart az énekesnő távozása - azonban Vickyvel és a két vele elkészített albummal elégedett a The Agonist minden tagja.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1612465073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása