Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Otep Shamaya: "Nem tudom, akarok-e még lemezt készíteni..."

2023. szeptember 28. - Jurancsik Eszter

sddefault.jpg

A kaliforniai Otep vadonatúj albuma "The God Slayer" címmel, szeptember 15-én jelent meg, öt évvel a szép sikereket bezsebelő "Kult 45" után, a korong pedig tartalmaz feldolgozásokat is, olyan előadóktól mint Eminem vagy Billie Eilish.

A nu/alternatív metalt játszó zenekar frontasszonya, Otep Shamaya, alias Shanelle Otep Baty néhány nappal ezelőtt videón adott interjút egy újságírónak, amelyben a következőket mesélte az újdonságról:

Először is, ha valaki a zeneiparban kíván dolgozni, tényleg szeretnie kell a zenét, a zeneszerzést, és szeretnie kell a az előadást is. A legutóbbi album óta sok minden történt a magánéletemben - meghalt a legidősebb bátyám, világszerte mindenki megtapasztalta a koronavírus-járványt, amikor még a levegőben sem bízhattunk, amit belélegeztünk. Szóval sok minden történt akkoriban, és karanténban voltunk. A Cleopatra kiadó megkeresett, és azt kérdezte: "Hé, nem szeretnél csinálni egy feldolgozásalbumot?"  Először bizonytalan voltam, de aztán arra gondoltam, hogy karanténban vagyok, minden bezárt, semmi nem történik, szóval miért is ne? Hiányzott a zenélés, a fellépések. 2018 óta nem játszottam amerikai földön.

Így született meg tehát a friss lemez, azonban úgy tűnik, az énekesnő nem biztos abban, hogy folytatni akarja a zenélést:

Ez a kilencedik albumom, szimbolikusan a kilences a befejezéshez kapcsolódik. Tehát ez jelenti az utolsót. Nem tudom, hogy fogok-e még egy lemezt csinálni. De igazán csodálatos volt ezt az albumot megalkotni azokkal az emberekkel, akikkel dolgoztam. Hangzás szempontjából számomra ez a legkedvesebb album.

- zárta sorait.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4818223791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása