Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Felfedte új albuma címét Tarja

Rendhagyó karácsonyi lemezt dob a boltok polcaira az énekesnő

2017. szeptember 22. - Jurancsik Eszter

Jó ideje találgatták a finn szépség rajongói: vajon milyen lemezen dolgozott kedvencük? Nyár végével kaptuk a hírt, miszerint a Nightwish egykori énekesnője végzett az újdonság felvételeivel. A korong borítójának képvilága kapcsán felröppent a sutyorgás, miszerint egy karácsonyi albumot készített Tarja, és ezúttal a találgatások igaznak bizonyultak: a dalospacsirta ma lerántotta leplet a kiadvány címéről, amely a From Spirit And Ghosts (Score For A Dark Christmas) elnevezést kapta. 

album_cover.jpg

Megtudhattuk azt is, hogy a lemez november 17-étől lesz kapható, amelyen 11 ismert karácsonyi dal szerepel majd, az énekesnő klasszikusan képzett hangja és a sötét, gótikus elemek pedig egyedülállóvá teszik azokat. Olyan népszerű ünnepi szerzeményeket hallhatunk majd a korongon, mint az "O Tannenbaum", a "We Wish You A Merry Christmas" vagy a spanyol "Feliz Navidad". Azonban egy vadonatúj dalt is rögzített Tarja az albumon, amely a Together címet viseli majd. Érdekesség, hogy a lemez producere maga az énekesnő volt, de besegített a munkálatokba az amerikai Emmy-győztes filmzeneszerző Jim Dooley és Tim Palmer, aki olyan zenészekkel dolgozott együtt korábban, mint a U2 vagy David Bowie. A dalok keverése pedig New York Cityben, a Sterling Sound Stúdióban zajlott.

Íme, a teljes dallista:

01. O Come, O Come, Emmanuel
02. Together
03. We Three Kings
04. Deck The Halls
05. Pie Jesu
06. Amazing Grace
07. O Tannenbaum
08. Have Yourself A Merry Little Christmas
09. God Rest Ye
10. Feliz Navidad
11. What Child Is This
12. We Wish You A Merry Christmas

Az énekesnő így nyilatkozott az újdonságról:

"Különleges élmény volt egy sötét karácsonyi album elkészítése a nyár közepén, a Karib-tenger türkizével körülvéve. Ellentéte annak a havas Karácsonynak, amit Finnországban megszoktam. A lemezen a Karácsony másik oldalát kutattam, és újabb bizonyítékot találtam arra, hogy a sötétség mélyről jön. A magányos emberek szemszögéből, az egyedül élőkéből közelítettem meg az ünnepet. Azokéból, akiknek nincs öröme a villogó fényekben és a csengettyűkben."

Igen különleges lemezt ad tehát rajongói kezébe Tarja, a kiadványt pedig már előrendelhetjük ezen a linken.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3512886214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása