Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Feloszlik a The Agonist

2023. május 10. - Jurancsik Eszter

theagonistbandjune2019_638_1_1.jpg

A kanadai The Agonist ma közleményben tudatta rajongóival, miszerint a feloszlás mellett döntöttek. A melodic death metalban ténykedő csapat 2004-ben alakult, akkor még Alissa White-Gluz énekesnővel az élén, aki 2014 folyamán átkerült az Arch Enemy köreibe. Utódja a görög-amerikai Vicky Psarakis lett, akivel három nagylemezt - "Eye of Providence" (2015), "Five" (2016), "Orphans" (2018) rögzítettek.

Kedves barátaink, egy nehéz, de szükséges döntést kell ma bejelentenünk. Úgy határoztunk, hogy a The Agonist, mint zenekar befejezi működését. E döntést sok gondolkodás és alaposság előzte meg, és sajnos arra jutottunk, hogy mindannyiunk számára ez a legésszerűbb megoldás.

- kezdte sorait a banda közösségi médiás platformjain, majd kitértek az okokra is:

Sok szempont vezetett ehhez a döntéshez. Ebben benne vannak a személyes, a pénzügyi és az üzleti kérdések is, miközben tiszteletben tartjuk egymás személyes életét és igényeit. Szeretnénk kifejezni a mélységes hálánkat a rajongóknak, akik eljöttek a koncertjeinkre, megvették a cuccainkat és támogattak minket az évek során. Ez az első számú dolog, ami mindig is ösztönzött minket - hogy te, a hallgató, érezz valamit. Tudjuk, hogy ezt együtt értük el. A zenekar tagjai folytatják karrierjüket, akad, aki a saját projektjére koncentrál, és van, aki inkább a családjára fókuszál. Arra kérünk titeket, hogy tartsátok tiszteletben a magánéletünket firtató kérdéseket, és kövessétek a tagokat a személyes social media platformjaikon.

Az is kiderült, hogy Vicky másik együttesével, a Sicksense-szel folytatja a zenélést, Simon McKay új zenekar alapításán dolgozik, Chris Kells pedig szólóban ténykedik majd. Danny Marino gitáros jelenleg két projekthez is ír zenét, Pascal "Paco" Jobin pedig a Leading the Betrayed nevű csapatával dolgozik tovább.

A Sound Escape Agency-vel közös amerikai székhelyű merch shopunk továbbra is működni fog. Az európai rajongóink számára létrehoztunk egy EU-s webáruházat is. A raktárkészlet végleges, és nem lesz utánpótlás. A bevételek közvetlenül a zenekarhoz kerülnek, hogy segítsenek nekünk kifizetni a fennmaradó adósságainkat.

- folytatta a zenekar, a posztot pedig a Blood As My Guide című szerzeményük egyik sorával zárták: 

Túléljük. A fény mindig ott van az alagút végén.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr118121138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása