Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Amberian Dawn: "A Darkness Of Eternity lesz az eddigi legváltozatosabb albumunk!"

Tuomas Seppälä mesélt az új lemezről

2017. augusztus 10. - Jurancsik Eszter

Alig néhány napja jelentette be a finn csapat, miszerint legújabb stúdiólemezük Darkness Of Eternity címmel november 10-én kerül a boltok polcaira, valamint a borítóról és a számok címeiről is lerántották a leplet. 

ad2_1.jpg

Most Tuomas Seppälä, az együttes dalszerzője mesélt bővebben a korongról:

"A 'Darkness of Eternity' az eddigi legérzelmesebb albumunk lesz. Rendkívül szuper dalokat kreáltunk, a sötét és szimfónikus melodikus metál stílusában; de ezek ellentét-párjai, a poposabb, slágeresebb számok is helyet kaptak az anyagon. Úgy gondolom, rendkívül nehéz egyetlen konkrét kategóriába besorolni ezt a dalcsokrot, de alapvetően is az volt a célunk, hogy több különböző stílusban alkossuk meg őket!"

A zenész azt is elárulta: a Magic Forest története folytatódik a lemezen:

"A 'Symphony Nr.1. Part 1 - The Witchcraft' volt az a szerzemény, amely alapján egészében megismerkedhettetek az 'Innuendo' album történetével, még a 'Magic Forest' idején. Egy gyógyítóként ténykedő kislányt eltemetnek élve a falu bölcsei - ez a sztori adta az alapot. A 'Symphony Nr.1. Part 2 - Darkness of Eternity' - azaz a folytatás - már az új, 'Darkness of Eternity' című lemezen arról szól, ahogyan a lány megpróbál kitörni a föld alól, a koporsóból. A Sötétség ura ezután arra kéri fel őt, hogy járja el az örökkévalóság táncát... már most elmondhatunk annyit, hogy a mese harmadik részében arról lesz szó, miként változik át ez a kislány a Mágikus Erdő gonosz boszorkányává!"

ad.jpg

Igen érdekes anyagot várhatnak tehát a formáció rajongói, amelynek stúdiómumkálatairól is mesélt Tuomas:

"A produkciós munkák jó részét a legendás Helsinkiben lévő Finnvox Stúdióban végeztük - itt zajlottak például a dobos részek rögzítései, valamint a Mikko Karmila által végzett keverés, és Mika Jussila munkái. Nem mellesleg egy élő vonós zenekart is felkértünk az együttműködésre, hogy ők is színesítsék az albumot. Úgy gondolom, hogy minden kétséget kizáróan ez az eddigi legjobb hangzású Amberian Dawn-album! Egy monumentális művet készítettünk, annak pedig különösen örülök, hogy minden eddiginél több oldalról bemutathattam dalszerzői tehetségemet. Capri jelenléte miatt is szerencsésnek érzem magam, mivel ő az egyetlen énekesnő, aki képes megfelelő hanggal és érzelmekkel előadni ezeket a különböző dalokat, hiszen ő az Amberian Dawn előtt a popszakmában ténykedett!"

A lemez tracklistje:

01. I'm The One
02. Sky Is Falling
03. Dragonflies
04. Maybe
05. Golden Coins
06. Luna My Darling
07. Abyss
08. Ghostwoman
09. Breathe Again
10. Symphony Nr. 1, part 2 - Darkness Of Eternity
11. Anyone (bónusz track)


 

A csapat ígérete szerint nemsokára közzéteszik az első videót és érdekességeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3712733118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása