Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Hazai fémcsajok #1 - Ideas

Sorozatunk első részében hazai female fronted bandákat mutatunk be!

2017. február 15. - Jurancsik Eszter

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a hazai metal színtér is rendelkezik female és szimfonikus metal zenekarokkal, meg aztán itthon nem is foglalkoznak túl sokat a szakmai fórumok ezekkel az együttesekkel. Új sorozatunk ezen kíván változtatni!

Elsőképpen a tatabányai illetőségű Ideas zenekart mutatnánk be röviden! Az 1994-ben alakult zenekar számos tagcserén ment keresztül, míg nem kialakult a mai felállás, Preil Tibor gitár, Seres Krisztián gitár-ének, Békési László dobok, Kun Anita ének, Torma Mihály basszusgitár.

46295_131726553545124_100001233409970_197151_1391689_n.jpg

Stílusukra minden szakmai fórumon rásütötték a hazai Nightwish bélyeget elsősorban Anita Tarja Turunenéhez hasonló hangja miatt, pedig a zenekar saját bevallása szerint sokkal szélesebb körből szerzett magának inspirációt. A már említett Nightwish-on felül kedvelik még az Evergrey, a Within Temptation, az Amorphis, az Anathema, a Paradise Lost, a Kamelot, a Dream Theater, a Serenity, és a Katatonia zenéjét is.

 

A csapat először a Nephilim kiadónál, majd később évekig a Nail Recordsnál jelenttette meg albumait,  és olyan csapatok előtt léptek fel eddig, mint a Dalriada, az Evergrey, a Masterplan és a Serenity. Következő lemezük már régóta készül és reményeik szerint idén tavasszal ki is fog jönni az új korong.

Írta: Szloboda György/Jurancsik Eszter

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6612264210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása