Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Ismét hazánkba látogat a Sirenia!

A Dürer Kertben lép fel a csapat

2018. december 12. - Jurancsik Eszter

A norvég és francia tagokból álló banda október végével adta ki új nagylemezét, amely az Arcane Astral Aeons címet kapta, a korong pedig hatalmas siker a rajongók körében. Korábban Emmanuelle Zoldan, a zenekar francia származású énekesnője -korábban 13 évig kóristája- elárulta: ez a lemez jóval keményebb, mint elődje, a 2016-os Dim Days Of Dolor. 

sirenia_1.jpg

A kiadvány valóban keményebb és sokszínűbb lett, mint az előző album, a megjelenést követően pedig egy miniturnét is tartott a csapat. A CONCERTO Music ma tette közzé: 2019. március 12-én a Morten és Emma vezette banda hazánkba is elhozza a dalokat - a Dürer Kert színpadán láthatjuk őket. Jegyek ITT!

 

 

A PETA reklámarca lesz Doro

Az énekesnőnek szívügye az állatvédelem

A német metálkirálynő Doro Pesch nemcsak nyáron megjelent új albuma kapcsán pörög, de egy teljesen más dologba is vágta a fejszéjét. Az énekesnőről kevesen tudják, hogy vegetáriánus életmódot folytat, ennek kapcsán pedig egy nemes ügyhöz adta a nevét: a PETA németországi kampányában láthatjuk majd, ahol kiáll az erőszakmentesség, a szőrme-és bőrruhák viselése ellen és a húsmentes étkezést népszerűsíti majd.

doro2018.jpg

A Warlock egykori frontasszonya a következőt nyilatkozta a vegetarianizmusról:

"Áterezzük az örömöt, a fájdalmat, a szeretetet, a félelmet is. Nem eszünk húst, nem viselünk valódi bőrt és szőrmét."

Elárulta azt is, hogy a főleg zöldségen, gyümölcsön és gabonaféléken alapuló étkezésnek köszönheti elképesztő színpadi teljesítményét, amely 54 évesen is jellemzi őt. 

"A színpadon két órán keresztül magas szintű teljesítményt kell nyújtanom. Ez kimerítő, de úgy érzem, hogy az egészséges ételek segítenek ebben is és tisztábbak is, mint a hús. Mindannyian érző lelkek vagyunk, ha a szívedre hallgatsz, te is érezheted, mi a helyes."

 

 

Edenbridge: új album 2019-ben!

Dolgozik a csapat

Az osztrák Edenbridge 2017 elején adta ki The Great Momentum című lemezét, amellyel sikeres turnét nyomtak le. Később The Live Momentum címmel koncertlemezt jelentettek meg, amely főleg e korong dalaira épült - ám természetesen a régebbi, nagy sikerű szerzemények is felcsendülnek a kiadványon, mint pl. a Higher.

15826407_10154921303733000_2678462450095075349_n.jpg

A Sabine Edelsbacher vezette formáció azonban nem lógatja a lábát: már korábban is utaltak arra, hogy elkezdték írni tizedik stúdióalbumuk számait, ma pedig Facebookján jelentette be a zenekar: jövő évben boltokba küldik az új lemezt. 

Azt ugyan nem fedték fel a sógorok, hogy pontosan mikor tarthatják rajongóik a kezükben a kiadványt, ám hamarosan újabb, izgalmas hírekkel jelentkeznek.

 

Floor Jansen: " Nagy kihívás elénekelni a Ghost Love Score-t"

Az énekesnő Nightwish-beli tevékenységéről mesélt.

cfe181340716c179fa0de419f7ff0565.jpg

Lázasan készül a Nightwish vadonatúj albuma, amit 2020-ra ígért a csapat, ám már többször is hangoztatták, miszerint az újdonság akár már 2019. végén boltokba kerülhet.  A zenekar jelenleg is turnézik, a márciusban megjelent Decades című válogatáslemeznek köszönhetően, melyen a srácok legnépszerűbb dalai kerültek elhelyezésre, minden egyes korszakból.

Floor Jansen énekesnőt  ezúttal a Duke TV kapta mikrofonvégre, mely beszélgetés során mesélt a jelenleg is zajló dalszerzésről, továbbá arról is fecsegett, hogy milyen is számára a régi dalok előadása, melyek bevallása szerint hatalmas kihívásnak számítanak számára.

Nem igazán dolgoztam a hangon. Ez amolyan természetes előrelépés, amikor arra gondolsz, hogy milyen érzelmekre van szüksége a dalnak. Próbáltam elénekelni a dalokat, először csak a régi felvételeket, de ez egy rettenetes módja a zene tanulmányozásának, mivel eléd tárul az eredeti énekes értelmezése. Az igazi megismerés akkor következik be, amikor együtt próbálunk, nem csupán amiatt, ahogyan énekelek, hanem ahogyan játszuk a dalokat. Most Troy is a zenekarban van, aki különleges eszközökkel járul hozzá a nótákhoz.

- mesélte, majd szót ejtett a rajongók régi-új kedvencéről is, a Ghost Love Score-ról:

Ezt az egyik legnagyobb kihívás elénekelni, mivel ez egy nagyon jó dal. De természetesen úgy érzem, hogy a vége... Igen, én mindig másként énekelem, ez csak az egyik módja annak, amivel hozzájárultam, a rajongók pedig szeretik. Nagyon szeretem játszani ezt a dalt, mivel nagyon különlegessé vált számomra, hiszen oly módon jön ki belőlem, hogy azt nem tudom előre megjósolni, ezek a dolgok csak úgy jönnek, nem lehet őket kitanulni. S természetesen ezért is olyan különleges számomra ez a dal.

- tette hozzá.

Klippremier: Arch Enemy - Reason To Believe

Hosszú idő után új klip Alissáéktól

A svéd-kanadai csapat Will To Power című albuma 2017. szeptember 8-án jelent meg, és azóta is hatalmas népszerűségnek örvend a világ minden táján. Alissa White-Gluz és társai kisebb szünetekkel azóta is folyamatosan úton vannak, hogy minél több rajongó hallhassa élőben a korong dalait, amelyről az első két klip - The World Is Yours, The Eagle Flies Alone - óriási siker lett.

maxresdefault_6.jpg

Most újabb videót tett közzé a zenekar, mégpedig a Reason To Believe-t, amely az első ballada az 1996-ban alakult együttes életében, különlegessége pedig az, hogy Alissa csaknem ötoktávos, mezzoszoprán hangján, tisztán énekel.  Korábban Michael Amott gitáros elmondta: amikor megalkotta a zenét, tudta, hogy ez egy lassabb tétel lesz, így a lemez is sokszínűvé válik. Egy koncertfelvételekből álló klipet készített a formáció a dalhoz, íme:

 

 

Megérkezett a Beyond The Black új videója!

Új klip a csapattól

A német Beyond The Black szekere igencsak meglódult az utóbbi időben. A banda 2014-ben alakult, első albumuk egy évvel később jelent meg, Songs Of Love And Death címmel, amelyet 2016-ban a Lost In Forever követett. 

5b1abeyamage.jpg

Legújabb stúdiólemezüket Heart Of The Hurricane címmel, augusztus 31-én küldték a boltok polcaira - a korong címadó dalához és a Million Light Years-höz készítettek videót. 

Most újabb csemegével jelentkezett a Jennifer Haben vezette formáció: Breeze címmel tekinthető meg az új kisfilm, amely a mai nappal került fel a Youtube videómegosztóra, íme:

 

Hallgass karácsonyi klasszikusokat Tarja előadásában!

A Raskasta Joulua koncertsorozaton vett részt az énekesnő

Minden évben megrendezésre kerül a Raskasta Joulua (kb. "Metál Karácsony") elnevezésű koncertsorozat, amelynek keretén belül ismert metálénekesek adnak elő klasszikus karácsonyi dalokat. A fellépések Finn-és Svédországot érintik, jó néhány előadó már-már visszatérő vendég a bulikon, pl. Marco Hietala, Elize Ryd vagy éppen a finnek metálkirálynője, Tarja Turunen.

fb_img_1536097225218.jpg

Tavaly az Ave Maria című klasszikust énekelte egykori Nightwish-es bandatársával, Marcóval - a közönség megkönnyezte a produkciót, amelynek végén a két zenész összeölelkezett, így adva a rajongók tudtára, hogy a Nightwish és Tarja közötti fagyos viszony -amelynek alapját a szoprán szépség 2005-os kirúgása adta- immár a múlté.

Szintén tavaly dobta a boltok polcaira Tarja speciális, sötét érzelmektől fűtött karácsonyi albumát - From The Sprits And Ghosts/Score For A Dark Christmas címmel, amely az Ünnepeket a magányos és szomorú emberek szemszögéből közelíti meg.

Természetesen a tehetséges énekesnő idén sem hiányozhatott a Raskasta Jouluáról - ezúttal duettpartnere a Twisted Sister frontembere, Dee Snider volt, akivel három dalt is előadtak december 4-én, a finnországi Rauma városában - íme, néhány karácsonyi klasszikus az ő értelmezésükben!

 

 

Búcsút intett rajongóinak a The Charm The Fury

Főként pénzügyi problémák miatt oszlott fel a zenekar

A 2010-ben alakult holland együttes csillaga felfelé ívelt, ám az utóbbi hónapokban igen nagy csend honolt a házuk táján. A Caroline Westendrop által vezetett band november végén jelentette be: feloszlanak.

Íme, a csapat közleménye (fordítás: Rockness):

"Biztos észrevettétek, hogy az utóbbi időben elég csendesek voltunk. Nos, ennek megvolt az oka. Sajnos arra az elhatározásra jutottunk, hogy a The Charm The Fury zenekart fel kell oszlatnunk."

2017thecharmthefuryweb2.jpg

 

"Nyilvánvalóan nem volt könnyű meghozni ezt a döntést - nekünk most a legnehezebb... Sajnos azonba a banda jelenlegi felállása - több, komplikált okból kifolyólag - nem tartható fent a továbbiakban. Miután kiléptek eredeti gitárosaink, Mathijs Parent és Rolf Perdok, sok dolog gyökeresen megváltozott. Emellett az sem titok, hogy mindazon pénzügyi problémák, melyeket a banda fenntartása ránk helyezett, egyre elviselhetetlenebbé váltak. Mondanunk sem kell tehát, hogy ezt a szituációt képtelenség helyrehozni; ezért meg kellett hoznunk ezt a fontos döntést"

 

"Először is: a szívünk legmélyéről szeretnénk köszönetet mondani minden rajongónak, akik támogattak minket az évek során: tőletek kaptuk életünk legszebb élményeit! Kezdve a holland rajongókkal, akik az elejétől fogva mellettünk álltak, egészen a legújabb fanokig (a világ minden tájáról - üzennénk: fantasztikusak vagytok, srácok - nagyon hálásak vagyunk nektek a csodás pillanatokért, melyeket tőletek katpunk!"

871c24de9fa318119bd3317d7210e187.jpg

"A nehéz idők ellenére rengeteg szép emlék van, amire örömmel tekinthetünk vissza. Kezdve egészen onnan, hogy teltházas koncertet adtunk az maszterdami Cave rock-klubban - mindössze 50 ember előtt -, át azon, hogy megnyertük a Groezrock versenyt - ahol 500 ember előtt léphettünk fel, egészen addig... amit sosem gondoltunk volna... hogy koncertet adhattuk a világ legnagyobb fesztiváljain - Pinkpop, Graspop nagyszínpad, Hell And Heaven fesztivál (Mexikó), stb. -, többezer rajongó színe előtt..."

 

 

"Egyúttal szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen formában támogatott minket karrierünk során - elsősorban földreszállt gondolkodású menedzserünknek, Martijn-nak és a Nuclear Blast csapatának, akik nagyon sokat segítettek legutóbbi albumunk kiadása kapcsán. És természetesen hatalmas köszönet a teljes FOH-nak, a turné-menedzsementnek és az összes stáb-tagnak. Ti voltatok a banda összetartó gerince. Emellett szívélyes köszönet illeti Robert-et és Daniel-t, amiért olyan sok dolgot tanítottak nekünk. Köszönet Mojo-nak, aki a szervezések során segédkezett hűségesen; és persze köszi minden szervező irodának, akik promótáltak bennünket. Olyan sok embernek vaguynk hálásak, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk felsorolni mindet... de ők tudják, hogy róluk van szó!"

"Tisztában vagyunk azzal, hogy Titeket váratlanul ért ez a bejelentés, de annyi vigasz legyen a dologban, hogy a szép élményektől sosem kell megválnunk - abból pedig kijutott nekünk jócskán. Bátran osszátok meg Ti is a hozzánk fűződő emlékeiteket - nagy mosollyal az arcunkon fogjuk olvasni ezeket a sorokat!"

 

"Megígérjük nektek, találkozunk még a jövőben - legyen az akár egy metal-buli, vagy valamilyen új zenei megmozdulás... ezt majd az idő eldönti. Addig is: még egyszer köszi mindenkinek!"Látható a Jinjer új klipje!

Januárban pedig érkezik az EP!

Az ukrán banda eredetileg még az idei évben szerette volna boltokba küldeni új középlemezét, amely a Micro címet kapta, ám turnéjuk miatt 2019. január 19-re csúszott a megjelenés

jinjerbandnov2018_2_638.jpg

Azonban Tatiana Shmailyuk és társai nem hagyták csemege nélkül rajongóikat: nemrégiben láthattuk az Ape című dalhoz készült kisfilmet, most pedig új videóval örvendeztette meg a nagyérdeműt a formáció - a Dreadful Moments jelent meg klipes formában, íme:

 

 

Első DVD-je kiadására készül a Visions Of Atlantis

A formáció új énekessel karöltve dolgozik.

voa46965798_2344674145574929_4621412315466563584_n.jpg

Tavaly jelent meg a zenekar legutóbbi, és egyben eddigi legnépszerűbb kiadványa, a The Deep & The Dark. Ahogyan említettük, a csapat hatalmas sikereket ért a koronggal, ám ennek ára is volt. Idén ugyanis Siegfried Samer énekes kilépett az együttesből, amit 2013 óta erősített.

A felek szerencsére barátságban váltak el egymástól, sőt a csapat abban reménykedik, hogy egy napon ismét együttes erővel léphetnek rivaldafénybe. A Clémentinte Delauney vezette brigád azonban nem vesztegette idejét, így az olasz származású  Michele Guaitoli személyében hamar megtalálták Siegfried utódját.

A formáció ezt követően bejelentette, hogy február 22-én, The Deep & The Dark Live @ Symphonic Metal Nights elnevezésen piacra dobják első DVD-jüket, melynek számlistája és borítója egyaránt napvilágra került.

Íme:

01. Intro
02. The Deep & The Dark
03. New Dawn
04. Book Of Nature

05. Ritual Night
06. Lost
07. The Silent Mutiny
08. The Last Home
09. Words of War
10. The Grand Illusion
11. Passing Dead End
12. Return To Lemuria

visionsofatlantisdeepdarklivecd.jpg