Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Hallgasd meg Liv Kristine új dalát!

Elérhető a Skylight

2019. december 13. - Jurancsik Eszter

Néhány napja adott interjút a norvég Liv Kristine az Empire Zone magazinnak, amelyben felfedte: hamarosan új dallal jelentkezik. 

Liv javában dolgozik új, sorban hatodik szólóalbumán, mindeközben teljes értékű tagja lett húga, Carmen Elise Midnattsol nevű együttesének is.

liv_kristine.jpg

2016-ban botrányos körülmények között repítették ki az általa alapított Leaves' Eyesból, miután férjével, a másik alapító Alexander Krullal 13 éve tartó házassága tönkrement. Helyére az Angel Nationből ismert finn Elina Siirala került. Livnek még egy súlyos veszteséggel szembe kellett néznie: vőlegénye, Mario tavaly szívroham és stroke következtében elhunyt. 

Idén tavasszal azonban újra rátalált a szerelem a pacsirtára, aki azt is felfedte: jövőre oltár elé állnak kedvesével, a dán származású Mikkel-lel.

Mesélt új daláról is, amely a mai napon vált meghallgathatóvá Liv Facebookján - íme a Skylight!

 

Méhnyakrákban szenved Marcela Bovio

Ma tette közzé a rossz hírt az énekesnő

Gyanúsan nagy csend honolt a mexikói származású, ám 2005 óta Hollandiában élő Marcela Bovio körül. Alig pár hónapja számoltunk be arról, hogy a több szólóalbumot is megjelentetett énekesnő új projektet hozott létre Dark Horse White Horse név alatt, amely formációban Ruben Wijga-val és Jord Otto-val zenél együtt, és természetesen a MaYaN-nek is az énekese marad.

2012_1.jpg

Ám ezt követően Marcela háza tájára nagy csend borult, amelynek okára ma derített fényt a szoprán énekesnő.

"Kedves barátaim, lehet, feltűnt, hogy mostanában nagyon csendes voltam a közösségi médiában. És ennek okát páran már tudjátok, de sokan nem, ezért gondoltam, hogy itt teszem közzé. Elmondom, elég, súlyos hír... méhnyakrákom van, és jelenleg kezelés alatt állok. Idegölő utazás volt eddig, és nehéz volt elfogadnom. De szerencsés vagyok, mert a családom, a barátaim hihetetlen mértékű támogatást adnak nekem."

- írja az énekesnő Facebookján, amely posztból kiderül: a kezelések ellenére jól érzi magát, az orvosok jó hírekkel kecsegtetik, ezért joggal reméli, hogy hamarosan maga mögött tudja ezt a nehéz időszakot.

Jobbulást, Marcela!!!

 

Itt az Epica-könyv!

Elérhető a kiadvány

Tudni lehetett, hogy a holland zenekar könyvet készül megjelentetni, amely a csapat eddigi karrierjét öleli fel. Mark Jansen 2002-ben elhagyta addigi együttesét, az After Forevert, és létrehozta az eredetileg Sahara Dust néven futó formációt Helena Iren Michaelsen frontasszonnyal az élén. Ám hamarosan Mark akkori barátnője, az akkor alig 18 éves Simone Simons lett az énekesnő, majd a Kamelot egyik albumcíme után Epicára keresztelték át a bandát. 

epica-chile-2018.jpg

 

2003 nyarán jelent meg első lemezük, a The Phantom Agony, amely kiadvány óta a hatosfogat hatalmas utat tett meg. Tavaly tartották ezredik koncertjüket Tilburgban, ahol 16 évvel ezelőtt először léptek fel - akkor még az Anathema előzenekaraként.

Legutóbbi albumuk, a The Holographic Principle 2016-ban jelent meg, ám többször utalt rá a csapat: dolgoznak a következő lemezen.

A könyv The Essence Of Epica címmel, december 9-én jelent meg, és innen tudjátok megrendelni.

 

Klippremier: Tarja - You And I

Új klip az énekesnőtől!

Augusztus 30-ával landolt a boltok polcain a finn énekesnő új lemeze, az In The Raw, amely Tarja elmondása szerint eddigi legkeményebb és legszemélyesebb albuma.

tarja-promo.jpg

Láthattunk a Dead Promises, a Railroads és a Tears In Rain című dalokhoz készített videókat, majd a korong megjelenése után a Nightwish egykori frontasszonya turnéra indult a kiadvánnyal.

Most újabb kisfilmmel örvendezteti meg rajongóit Tarja: a You And I című dalhoz készített szöveges videót, íme:

 

Itt a Mezmerized új videója!

Szöveges kisfilm Annáéktól

Király Anna idén hívta életre új projektjét Mezmerized név alatt, amely formáció elektronikus elemekkel felturbózott metált játszik.

75603925_2610502382360310_373375126382575616_o.jpg

Zenésztársával, Oliver Mudrával kemény munkába fogtak, amelynek eredményeképpen októberben megjelent a Desire című szerzemény és a hozzá készített videó.

Nemrégiben árulta el a duó, miszerint hamarosan újabb kisfilm érkezik, amely a Satellite címet fogja viselni. A dal már elérhető a Youtube-on, íme!

 

 

Liv Kristine: hamarosan jön az új kislemez + interjú

Feltárta lelkét az énekesnő

A norvég származású Liv Kristine-nek nem alakult túl jól az elmúlt néhány év. 2016 tavaszán kidobták az általa alapított Leaves' Eyesból, miután a másik alapítóval, Alexander Krullal tönkrement a házassága, majd tavaly szeptemberben elhunyt vőlegénye, Mario.

Némi vigaszt jelentett számára, hogy teljes értékű tagjává vált húga csapatának, a Midnattsolnak, illetve egy interjúban elmondta: hálás a rajongóinak a végtelen szeretetért és támogatásért. Idén a szerelem is újra rátalált az énekesnőre.

77294123_2462602017330256_3614579832760827904_n.jpg

Most az Empire Zone nevű internetes lapnak mesélt Liv magánéletéről és karrierjéről.

A szőke szépség elárulta: Mikkel-lel, új barátjával áprilisban szerettek egymásba és 2020-ban összeházasodnak.

"Mikkellel szerelem volt első látásra. Ezt a sors akarta így! Sokat beszlégetünk az Univerzumról, az istenekről, a vallásról, jógázunk és egészségesen élünk. Kreatívak vagyunk és támogatjuk egymást!"

- mondja új szerelméről Liv, és az is kiderült: Mikkel szülőhazájában, Dániában állnak oltár elé. 

78306045_2462602027330255_7245416108147081216_n.jpg

Liv és párja, Mikkel

Szóba került a black metal, amely műfaj hazájaként Norvégiát emlegetik, ám sok sötét esemény árnyékolta be e zenét a kilencvenes években.

"Tinédzser voltam, amikor Norvégiában nagyobb teret kapott a black metal. Szomorú, ami történt a kilencvenes évek folyamán, amikor is magukat sátánistának nevező emberek történelmi templomokat gyújtottak fel. Azonban ebben a témában nagy a zavar, ugyanis a black metalnak valójában semmi köze a sátánizmushoz!"

- vélekedett a témáról az énekesnő. 

Liv felfedte: nemsokára érkezik új kislemeze, amely a Skylight címet fogja viselni.

Tommy Olsson írta a dalt, és elküldte nekem. Jó ideje ötleteket cserélünk. Szeretem az ő megoldásait és nagyn inspiráló, hog elég teret ad nekem, hogy kísérletezzek a dallamokkal és a szövegekkel. Olyan ez, mint egy varázslatos áramlás. Mindig vannak ötletek. A Skylight-ot az ő stúdiójában vettem fel, augusztusban. Mindketten nagyon büszkék vagyunk arra, amit együtt kreáltunk. Sőt, biztos vagyok abban, hogy ezt a dalt a közönség is imádni fogja."

- árulta el dal titkait az énekesnő, akinek készülő lemeze immár a hatodik szólóalbuma lesz.

49118231812_b17b8b6a38_b.jpg

Liv még egy titkot megosztott: kapcsolatban áll egykori Theatre of Tragedy-s zenésztársával, a magyar származású Raymond Rohonyival, akivel 2016 őszén egy színpadra állt, és fergeteges bulit csaptak, azt pedig korábban is elmondta: nem tartja kizártnak, hogy újra együtt dolgozik majd egykori együttesével.

 

The Agonist: Danny Marino nem zárja ki egy Arch Enemyvel közös turné lehetőségét

Interjút adott a zenész

A kanadai The Agonist új lemeze szeptember 20-ával landolt a boltok polcain Orphans címmel, ám ezt megelőzően Vicky Psarakis, a formáció frontlánya interjút adott, amelyben kipakolt előrjéről, Alissa White-Gluzról. A görög származású énekesnő azt állította: amióta csak kitették a bandából, Alissa megpróbálja szabotálni a sikereiket, és bár az Orphans lemez már 2018-ban elkészült, Alissa kavarásai miatt egy évig húzódott  a megjelenés. 

6wxttpgbhjfaeb5brywsxz.jpg

A kék hajkoronájáról ismet Alissa nem sokkal később reagált az őt ért vádakra - egy internetes magazinon keresztül üzent utódjának, és elmondta: minden, amit Vicky róla hallott, koholmány, és szeretné vele tisztázni a dolgot.

Alissa 2017-ben árulta el egy interújában: élete legfájóbb eseménye volt a The Agonistból való eltávolítása, azt állította: egész egyszerűen ellopták tőle az együttest, amelynek logóját is ő tervezte, valamint a szövegek nagy része is az ő tollából származik. Kisvártatva Danny Marino, a zenekar gitárosa is kiterítette a lapokat: árulónak nevezte Alissát.

A napokban a Vox&Hops beszélgetett a zenésszel, és szóba került a két formáció közötti kapcsolat is. A riporter azt kérdezte Dannytől, van-e esély arra, hogy a The Agonist és az Arch Enemy együtt turnézzon?

agonist-band.jpgAlissa még a The Agonist tagjaként

 

"Nos, nem vagyok az az ember, aki képtelen megbocsátani. Nem zárom ki ennek lehetőségét! Nem szeretem, hogy ilyen rossz kapcsolat van a két banda között. Alissa nemcsak ugyanúgy Montréalban él, mint én, de ugyanabban a kerületben is lakunk! És ugyanabban az utcában. Ő az utca végén lakik. És ez nem egy hosszú utca. A dobosunk (Simon McKay-a szerk.) többször látta őt az után. Egy fesztiválon pedig, ahol rengetegen voltak, Chris, a másik gitáros meglátta őt és Alissa köszönt neki."

Úgy tűnik, hosszú idő után végre rendeződhet a két zenekar közötti kapcsolat, ráadásul Vicky is megenyhült a közelmúltban - elmondta, hogy nyitott lenne egy Alissával való beszélgetésre is.

 

Charlotte Wessels: "Gyerekkoromban odavoltam Kate Bush-ért!"

Interjút adott a Delain énekesnője

A holland Delain új lemezéről tudni lehet, hogy 2020. február 7-én landol a boltok polcain, és az Apocalypse & Chill címet kapta. Két dalt már hallhattunk a korongról; szeptember végén a Burning Bridgest, néhány hete pedig a One Second-öt. De felkerült a lemezre a Masters of Destiny is, amely a februári Hunter's Moon címre keresztelt EP-n kapott helyet.

dela.jpg

Nagy az izgalom tehát a banda körül, akik november 24-én léptek fel a Barba Negrában, Budapesten. Néhány nappal ezelőtt a Kel-n-Rich magazinnak adott interjút a frontasszony Charlotte Wessels, aki kitért arra is, milyen előadók befolyásolták zenei ízlését.

Korábban elárulta: kisgyerekként rendszeresen válogatáskazettákat gyártott magának, amelyeken a Spice Girlstől a Metallicáig sokféle együttes, énekes megtalálható volt - az énekesnő érdeklődése tehát igen sok műfajra kiterjed. Az interjúban Charlotte felfedte: egyik gyerekkori nagy kedvence Kate Bush volt. 

"Kate Bush teljesen elbűvölt gyerekkoromban, csakúgy, mint sok más énekest! A szüleim sokféle zenekart és előadót hallgattak, de a női énekesek közül rá figyeltem fel leginkább."

- kezdte mondandóját Charlie.

ch.jpg

"Elég jól tudtam énekelni a dalait. Igen nagy hatással volt a zenei érdeklődésemre, és ezután kezdtem el klasszikus énekórákat venni. Ő volt rám a legnagyobb hatással, a mai napig inspirál."

- ecsetelte az énekesnő, aki azt is elárulta: a férfi énekesek közül Nick Cave a kedvence.

 

Februárban érkezik az új Diabulus In Musica-album+klippremier

Újra akcióban a banda!

Hónapok óta honolt a csend a spanyol szimfometált játszó zenekar háza táján, miután tudatták rajongóikkal: új lemezükön dolgoznak.

78839136_10156870233768652_8569668187518402560_n.png

A Zuberoa Aznárez vezette együttes 2016-ban kiadott utolsó kiadványa, a Dirge For The Archons szép sikereket ért el, sikeres turnét bonyolítottak le Európában a koronggal.

Ma végre fény derült az új album címére: Euphonic Entrophy címmel, 2020. február 14-én kerül a boltok polcaira a korong, ám nem ez az egyetlen meglepi a bandától: néhány napja mi is megírtuk, hogy új videoklipen dolgoznak, amelye ma debütáltatott a formáció. A dal az Otoi címet viseli, és baszk nyelven íródott. Spanyolországban megközelítőleg kétmillió lélekszámú baszk lakosság él, és 25%-uk beszéli a nyelvet. A dalcím imát jelent, és igencsak zúzósra sikerült, íme:

 

 

Lovebites: klippremier és új album jövőre

Megtekinthető a lemezborító is!

A 2016 óta létező, öt lányból álló japán metálbanda, a Lovebites eddig két albumot jelentetett meg: 2017-ben az Awakening from Abyss-t, egy évvel később a Clockwork Immortlityt. Nevüket az amerikai Halestorm együttes azonos című dala ihlette, és műfajilag heavy/power metálban nyomulnak.

jgen-lovebites-electric-pentagram-announce-1a-1024x707.jpg

Több európai fesztiválon is felléptek, például az angliai Download és Bloodstock Open Air-en, de muzsikáltak már a Dragoforce előzenekaraként is. 

A csapat tagjai:

Asami - ének

Haruna - dobok

Miho - basszus

Midori - gitár

Miyako - gitár/billentyűk

Tavaly a Halestorm énekesnőjével, Lzzy Hale-lel is színpadra álltak a csajok a zenekar japán turnéján, most pedig bejelentették: új albumuk 2020. január 31-én jelenik meg Electric Pentagram címmel, amelynek dallistája a következő:

01. Thunder Vengeance
02. Holy War
03. Golden Destination
04. Raise Some Hell

05. Today Is The Day

06. When Destinies Align
07. A Frozen Serenade
08. Dancing With The Devil
09. Signs Of Deliverance
10. Set The World On Fire
11. The Unbroken
12. Swan Song

lovebiteselectricpentagram.jpg

A 12 új dalt nem kisebb nevek segítettek felvenni az ötösnek, mint Mikko Karmila és Mika Jussila, akik olyan együttesekkel dolgoztak már korábban együtt, mint a Children of Bodom, a Stratovarius vagy a Nightwish.

Az első kislemezes dalhoz készített videó pedig már látható - a When Destinies Align című szerzeményhez forgattk kisfilmet a csajok, íme!