Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Megtalálta ideiglenes énekesnőjét a Dust In Mind

2023. augusztus 11. - Jurancsik Eszter

346641751_257329153535551_335332309740889687_n.jpg

Néhány nappal ezelőtt jelentette be Jennifer Gervais, a modern metalos Dust In Mind frontlánya, hogy személyes okok miatt távozik a zenekarból, amelyet ő maga alapított 2013-ban, és négy igen erős albumot adott ki zenésztársaival - a 2018-as "From Ashes To Flames"-ről és a 2021-es "CTRL"-ról ITT és ITT írtunk kritikát.

Jen rendkívül nehéz szívvel hozta meg döntését, amelynek részleteire nem tért ki, ám szó nincs arról, hogy a 35 éves énekesnő végleg eltűnik a zenei életből: továbbra is aktív marad, és tervei szerint más művészekkel dolgozik majd együtt.

A fiúk - Dam, Xavier, Thomas és Philippe - azonban életben tartják a csapatot, és egy mai Facebook-bejegyzésből az is kiderült, hogy megtalálták az énekesnőt, aki az idei évre leszervezett koncerteken Jen helyett színpadra áll. A fiatal hölgyet Maëllie-Jenny Dewaillynek hívják, ám mint csak beugrós énekes került bemutatásra.

Miután Jennifer úgy döntött, hogy távozik a Dust In Mindból, alapos megfontolás után eldöntöttük, hogy megcsináljuk a 2023-as évre leszervezett eseményeket. A szervezők iránti tiszteletből határoztunk így, és természetesen miattatok is, hihetetlen energiát adtatok a támogató üzeneteitekkel. Örömmel köszöntjük Maëllie-Jenny Dewailly-t, aki segít nekünk vállalni az idei évben még hátralévő dátumokat. Köszönjük neki, hogy volt energiája betanulni egy koncertprogramot néhány hét alatt, és betölteni ezt a kihívást jelentő szerepet. És tudjuk, hogy zseniálisan fogja csinálni. Tartunk még néhány meglepetést is számotokra! Köszönjük, hogy szeretettel fogadtátok őt!

Sharon den Adel: "Mindig lenyűgözött a közel-keleti nők bátorsága"

356091828_6468752589837109_1916089717091530260_n.jpg

A júniusban, Franciaországban megrendezett Hellfesten a Within Temptation is koncertet adott, a bulin pedig egy vadonatúj dalt debütáltatott a zenekar, Bleed Out címmel.

A csapat három éve szorgosan adja ki a kislemezeket - Entertain You, The Purge, Shed My Skin, Don't Pray For Me, The Fire Within, Wireless és a szóban forgó dal - , valamint új albumukon is dolgoznak, amelyről azonban eddig semmi konkrétumot nem tudni.

Sharon den Adel énekesnő most a Bleed Out születéséről mesélt. A banda rajongói biztosan tudják, hogy a frontasszony gyermekkorában édesapja munkája miatt tíz különböző országban is élt, ahogy ő egyszer fogalmazott: inkább érzi magát világ-állampolgárnak, mint holladnak. 

Amikor Sharon felnőtt, Hollandiában maradt, de szülei továbbra is több országot láttak.

A Bleed Out az iráni nők jogairól szól. Amikor a szüleim közel-keleti országokban éltek, sokszor meglátogattam őket. Az ott eltöltött időmnek köszönhetően erős kötődésem van a világ azon szegletéhez. 

- magyarázta az énekesnő.

Iránt korábban Perzsia néven ismerhettük, majd az 1979-es forradalmat követően az ország hivatalos neve Iráni Iszlám Köztársaság lett. Bár az alkotmány szerint vallásszabadság van, a lakosság 90%-a a siíta muszlim vallás követője, ennek megfelelően a nők jogai meglehetősen korlátozottak. Például férjük engedélye nélkül a lakást sem hagyhatják el. 

Hihetetlenül lenyűgözött az ottani fiatal nők bátorsága, akik úgy égették el a kendőjüket, hogy tudták, ezért börtönbe kerülhetnek vagy meg is halhatnak. Ez szívszorító.

- zárta sorait Sharon, egyúttal az együttes legutóbbi hírleveléből az is kiderült, hogy a dalhoz augusztus 18-án videoklip is érkezik.

Férjhez ment Melissa Bonny

363416090_795519929026161_2190818415775123637_n.jpg

A svájci születésű Melissa Bonny karrierjét a Rage of Light-ban kezdte, később alapította az Ad Infinitum és a The Dark Side Of The Moon nevű bandákat. 

A 30 éves Melissa évek óta él boldog párkapcsolatban a svéd Amaranthe dobosával, Morten Løwe Sørensennel, akivel hétvégén hivatalossá tették kapcsolatukat - a két zenész egy gyönyörű ceremónia keretein belül fogadott örök hűséget egymásnak, az egzotikus külsejű énekesnő férjezett neve pedig Melissa Løwe lett.

Íme, néhány kép ez esküvőről:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Melissa Bonny (@melissabonny) által megosztott bejegyzés

süti beállítások módosítása