Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Megkezdte új albumának rögzítését a Nightwish

2023. július 30. - Jurancsik Eszter

nw.jpg

Korábban megírtuk, hogy körvonalazódik a következő Nightwish-album, és a dalokat -amelyek már demo fázisban vannak- még a nyáron elkezdi rögzíteni a csapat. 

Az is kiderült: a zenekar nem tervez turnéra indulni a várhatóan jövőre boltokba kerülő koronggal, amelynek semmi köze bármelyik tag szóló törekvéseihez vagy Floor Jansen énekesnő áldott állapotához, de e döntés meghozatala a banda jövőjének érdekében elkerülhetetlen volt.

A formáció most felfedte: új lemezükön eddig felderítetlen területeket fognak bejárni, a zene pedig -hasonlóan a 2021-es "Human :II: Nature"-höz- a filmes vonalat követi majd.

A nagyszerű hír az, hogy már tavasz óta elkészültek az album demói, azaz hat hónapja rögzítésre kész állapotban vannak. Tényleg a világ összes ideje a rendelkezésünkre áll, hogy végigcsináljuk a dolgot. Annyira jól éreztük magunkat a zenekar tagjaival, hogy csak ültünk a hotelszobában és a demókat hallgattuk.

- mesélte az alapító Tuomas Holopainen, aki azt is elmondta: megálmodja az éneksávokat, elküldi azokat Floornak, aki felénekli és visszajuttatja őket - rengeteg ötlet cserél gazdát ily módon.

A banda újfent munkához lát tehát, hogy elkészítse a tizedik nagylemezt, amely Tuomas elmondása szerint egy trilógia lezárása lesz: 

Úgy érzem, ez a lemez lesz a harmadik része egy trilógiának, melyet az "Endless Forms Most Beautiful" kezdett el, a "Human. :II: Nature" követte, és az új album fejez majd be. Mindig valami újat igyekszem csinálni. A lelki egészségem szempontjából igen fontos, hogy ne ismételjem magam és új területeket keressek. Ez biztosan hallható lesz az új albumon, a demókat pedig hetekkel ezelőtt meghallgattuk az egész zenekarral.

A "Human :II: Nature" elég vegyes fogadtatást kapott: egyesek szerint a dupla CD-n megjelent kiadvány mestermű, mások szerint ötlettelen és vérszegény - a mi kritikánk ITT olvasható.

 

Így hangzik a Metallica klasszikusa Tarja előadásában!

312440803_560325996093911_1032477436790495729_n_1.jpg

"Rocking Heels - Live At Metal Church" elnevezés alatt lát napvilágot augusztus 11-én Tarja Turunen új DVD-je, amely kiadvány a Wacken Open Air metal-templomában rögzített fellépését tartalmazza majd - a szentélyben a kemény nóták kissé lágyabban szólalnak meg.

A finn énekesnő már megmutatta, hogyan énekli a Linkin Park Numb-ját és az In Flames Alias-át, most pedig a Metallica egyik ikonikus szerzeményével kedveskedik rajongóinak - a The Unforgiven került fel a Youtube videómegosztóra, íme:

Jövő héten érkezik a Nervosa új dala!

nervosa_2_1.jpg

Viharos évet tudhat maga mögött a brazil Nervosa, számtalan tagcsere és kilépés után idén tavasszal mutatkozott be a -remélhetőleg- végleges felállás, amelynek énekese a zenekar legrégebbi tagja, Prika Amaral lett. 

A vérfrissítésen átesett csapat első közös dala, amelyben már Prikát hallhatjuk, március végén debütált Endless Ambition címmel, és azt is tudni lehet, hogy az új album is lassan boltokba kerül.

Tegnap a banda közösségi oldalain osztotta meg: hamarosan új szerzeménnyel jelentkeznek, egészen pontosan augusztus 2-án mutatják be a számot a Wacken Open Air fesztivál vendégeiként.

Nagy örömmel jelentjük be, hogy augusztus 2-án megjelenik az új kislemezünk és videoklipünk. Ez a dal a Nervosa új korszakát fémjelzi, amelyben már két gitár is szerepel. Ugyanezen a napon fogjuk először eljátszani élőben ezt a dalt, a Wacken Main Stage-en, 14 órakor. Ez egy valóra vált álom, a soha fel nem adás erejét mutatja.

- adta hírül az együttes.

 

Bemutatkozik Nicoletta Rosellini új projektje - Alterium

357424768_183791324693238_343063359403230506_n.jpg

Nicoletta Rossellinit főként a Kalidia és a Walk In Darkness nevű zenekarokból ismerhetjük, utóbbi bandának 2015 óta tagja, a Kalidia pedig idén márciusban, 12 év után feloszlott.

A tehetséges olasz énekesnő ma örömmel jelentette be, hogy új csapatban hallhatjuk őt - a projekt neve Alterium, és műfajilag a power metal vonalán kívánnak mozogni.

Büszkeséggel jelentjük be, hogy egy új epikus kaland vette kezdetét Olaszország szívében. Tartsatok velünk, mert a mitológia és az epikus legendák birodalmaiba repítünk titeket, dübörgő gitárriffekkel, magasztos énekkel és adrenalinpumpáló ritmusokkal! Dallamaink elvarázsolt világokba visznek, ahol legendák elevenednek meg és érzelmek szabadulnak el. Szívünket-lelkünket beleadtuk debütáló albumunk elkészítésébe, és örömmel jelentjük be, hogy csatlakoztunk az AFM Records előadóinak névsorához. Maradjatok velünk, hiszen izgalmas kalandokba csöppenünk! Kövess minket, hogy exkluzív betekintést nyerhess a színfalak mögé, frissítésekről és turné dátumokról értesülj!

- mutatkozott be a frissensült zenekar a Facebookon

Felállás:

Nicoletta Rossellini - ének

Paolo Campitelli - gitár

Alessandro Mammola - gitár

Luca Scalabrin - basszusgitár

Dario Gozzi - dobok

 

Fernanda Lira: "Sonia mindig a Crypta életének része marad!"

 

60c0tcrypmage.jpg

A 2020-ban, a Nervosa ex-énekes Fernanda Lira által életre hívott Crypta tagja volt Sonia Anubis, aki 2022-ben másik csapata, a Cobra Spell kedvéért hagyta el a zenekart. Távozásakor Fernanda leszögezte: a szétválás békével zajlott le, és a tény, hogy a holland gitáros lány hivatalosan már nem a csapat tagja, nem befolyásolja barátságukat.

A napokban egy fesztiválon futott össze a két lány, Sonia ugyanis elment megnézni volt együttesének koncertjét. A buli után Fernanda érzelmes posztot írt Instagramjára, amelyben megerősítette: ha nem is szó szerinti értelemben, de Sonia mindig a Crypta tagja marad.

A mi kedves Sonia Anubisunk eljött a bulinkra, ez volt az első alkalom, hogy találkoztunk, miután különváltak az útjaink. Sejtettem, hogy ez egy nagyon érzelmes nap lesz számomra, és valóban az is volt. Ez a lány volt a Crypta első gitárosa, és mindig is a Crypta életének része marad! Az "Echoes of the Soul" egy nagyon fontos album a pályám során. Annyi mindenen segített túljutni, és megannyi álmomat váltotta valóra.

- kezdte sorait.

És ez nem lett volna lehetséges Sonia nélkül, hiszen ezt az albumot együtt írtuk. Már több mint egy éve úton vagyunk, hogy ezt a lemezt népszerűsítsük, és a dallamok több mint fele, amit minden koncerten hallhattok, az ő dallamai - bizonyos értelemben minden este velünk együtt lép színpadra, és ez különösen kedves érzés számomra. A From the Ashes refrénjének gitárdallamait, amelyeket annyira szeretsz, ő írta, és ezért nagyon tisztelem őt! Azt követően, Luana (Dametto, a csapat dobosa) és én megalapítottuk a zenekart, ő is csatlakozott, hárman voltunk a világ ellen, nagyon sokáig, csaknem egy évig, és boldogan építettük ezt a zenekart gyakorlatilag a semmiből. 

- folytatta, majd kitért arra is, miről diskurált barátnőjével - felelevenítették a közös emlékeket.

ezgif_com-webp-to-jpg_1_1.jpg

Sonia Anubis (balra) 2021-ben, a Crypta tagjaként 

Olyan büszke voltam tegnap, hogy felismertem, mennyire felnőttek voltunk ahhoz, hogy belássuk, a szétválás volt a legjobb megoldás akkoriban, de még felnőttebbek vagyunk most ahhoz, hogy megértsük, hogy ettől függetlenül valami csodálatos dolgot építettünk fel együtt.
Amikor megláttuk egymást, mielőtt bármit is mondtunk volna, csak sírni tudtunk, miközben összeölelkeztünk. Az öröm könnyei. Micsoda felszabadultság egy fejezet lezárása után találkozni, és látni, hogy csak a hála, a tisztelet és az őszinte törődés maradt. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Fernanda Lira (@fefemetal) által megosztott bejegyzés

süti beállítások módosítása