Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Floor Jansen: "A terhességem mindent megváltoztatott"

2023. március 29. - Jurancsik Eszter

fjj.jpg

Tavaly októberben közölte rajongóival a szörnyű hírt Floor Jansen, miszerint egy rutinvizsgálat alkalmával mellrákkal diagnosztizálták. Posztjában arra kérte az őt olvasó nőket, hogy járjanak rendszeresen szűrésre, két nappal később pedig megoperálták

Ezt követően hetekre eltűnt a közösségi médiából a Nightwish frontasszonya, hiszen további vizsgálatok vártak rá, és természetesen a felépülésére kívánt koncentrálni. Novemberben, néhány nappal a zenekar európai turnéjának kezdete előtt tájékoztatta követőit, miszerint az elvégzett teszteredmények jók lettek, a daganat nem terjedt tovább a testében, és bár később sugárkezelésre kell mennie, visszanyerte egészségét. Nem sokkal később újabb fantasztikus hírrel szolgált a fanoknak - ekkor fedte fel, hogy március 24-én érkezik első szólóalbuma, a "Paragon" (kritika ITT).

Március 20-án egy újabb örömhírrel jelentkezett közösségi oldalain: a 42 éves énekesnő második gyermekét várja, így hatéves kislánya, Freja nagytesó lesz.

Floor most egy holland magazinnak mesélt betegségéről, a megpróbáltatással teli időszakról és a babavárásról. Kiderült: nem számított arra, hogy a rettegett kórból való gyógyulása után ilyen hamar áldott állapotba kerül.

Férje, a Sabaton-dobos Hannes Van Dahl éppen Amerikában turnézott csapatával, amikor az énekesnővel közölték a rossz hírt.

Amikor megkaptam a diagnózist, Hannes még aludt, nem akartam felébreszteni. Először a húgomat hívtam fel, majd édesanyámat. Órákig ácsorogtam a parkolóban, mire újra gondolkodni tudtam. Nem jött velem senki, nem gondoltam, hogy ezt a hírt kapom. Azt terveztem, hazafelé bevásárolok, hiszen főznöm kellett a kislányomnak. Nem mondtuk el neki azonnal, mi a helyzet, csak később. Elmagyaráztuk, hogy >>anya beteg, de nemsokára jobban lesz.<< 

instasave.jpg

Három héttel később Floor a Nightwish-sal turnéra indult Dél-Amerikában. 

A koncertek alatt nagyon odatettem magam, nem volt időm azzal foglalkozni, hogy rákos vagyok. Szerencsére a zenésztársaim nagyon vigyáztak rám, a turnéról hazaérve pedig azonnal várt rám a műtét. Ugyanezen a napon tért haza Hannes is Észak-Amerikából, akkor láttuk egymást először a diagnózis híre óta. Másnap ő vitt be a kórházba, az időeltolódás miatt nagyon fáradt voltam, ennek pedig az volt az eredménye, hogy alig tudtam felébredni az altatásból. 

Miután kézhez kapta a beavatkozást követő vizsgálatok negatív leleteit, Floor nyugodt szívvel indult útra a csapattal Európában, és bár a heg még ott volt a bőrén, a zenekar tagjai, a stáb és a rajongók szeretete megadta neki az energiát, hogy végigcsinálja a koncerteket.

Megkérdeztem az orvosomat, hogy mire számítsak, ő pedig azt mondta, hogy a lelki utóhatások erősebbek lesznek, mint a dolog fizikai része.

Itt már mesélt az énekesnő a betegségéről és a gyógyulásról, mint azt elmondta: kissé alábecsülte a műtétből való felgyógyulás nehézségeit.

Amikor márciusban bejelentette, hogy ismét várandós, a rajongók és a szakmabeliek elhalmozták gratulációkkal és jókívánságokkal, noha sokakban döbbenetet váltott ki a gólyahír.

Igen, tudom, hogy ez sokakat meglepett.Tulajdonképpen számomra is meglepetés volt, mert a 40 év feletti nők 60 százalékának nem sikerül egy éven belül teherbe esnie. Nálunk ez azonnal sikerült. A rákbetegből várandós nővé válás hatalmas erőt adott nekem! Ez egy megerősítés számomra, hogy a testem egészséges, úgy működik, ahogyan a betegség előtt. Lelkileg is jó hatással van rám, a születendő gyermekemre gondolva rengeteg energia szabadul fel bennem.

instasave_1.jpg

A betegség természetesen egy traumatikus élmény volt, és folyamatosan azon gondolkodtam, hogy jöhet egy újabb csapás. A várandósságom azonban mindent pozitív irányba fordított! Biztos vagyok benne, hogy ez nem véletlenül történt meg most! Pont a betegségem miatt kezdtünk el a férjemmel gondolkodni ezen. Hirtelen az egész életet nagyon rövidnek érezzük. Az életünk vége felé járva elgondolkodunk a halandóságunkon, de nem a közepén! Mindez egy pillanat alatt megváltozott, amikor közölték velem, hogy beteg vagyok. 

A "Paragon" igen kedvező fogadtatásra lelt, a szövegek pedig teljes mértékben Floor lelkét tükrözik.

Néhány dal olyan, mintha előre megjósolta volna, hogy mi fog történni. Ilyenek például a Hope és az Invincible, amelyekről azt is gondolhatják az emberek, hogy a betegségem alatt írtam őket, pedig jóval azelőtt születtek. Meg kellett gyógyulnom, nem volt más választásom!

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4018083486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása