Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Oceans of Slumber - The Lighthouse

2022. június 19. - Jurancsik Eszter

oceans_of_slumber_2.jpg

Július 22-én érkezik a houstoni Oceans of Slumber ötödik nagylemeze, a "Starlight and Ash", amelyről már bemutatásra kerültek a The Waters Rising és Hearts of Stone című tételek.

A déli prog metalban utazó formáció tegnap újabb dallal rukkolt elő, amely a The Lighthouse címet viseli, és természetesen videoklip is készült hozzá, amely igen érzelemdúsra sikerült. A szám az USA déli részén megtalálható bigott vallásosságot veszi alapjául.

A The Lighthouse igazi történetmesélő módon idézi fel az evangélikus Dél veszélyes vallásosságának őrjöngő érzelmeit. A baljós evangéliummal induló The Lighthouse egy olyan sötét és komor hangulatú dal, mint a párás levegő, amely ólomként nehezedik a vidékünkre.

- vezette fel a dalt közösségi oldalain a zenekar.

Íme a videó, amelyben Cammie Beverly, a gyönyörű fronthölgy ismét csodásan énekel:

46072-1.jpg

1. The Waters Rising

2. Hearts of Stone

3. The Lighthouse

4. Red Forest Roads

5. The Hanging Tree

6. Salvation

7. Star Altar

8. The Spring of '21

9. Just a Day

10. House of the Rising Sun

11. The Shipbuilder's Son

Lzzy Hale nem kér elnézést azért, mert biszexuális

ezgif_com-gif-maker_7.jpg

Június a Pride hónapja, amely fogalmat legtöbben a melegekkel azonosítják, noha a Pride nemcsak erre terjed ki. Lzzy Hale, a pennsylvaniai Halestorm frontasszonya ma kijelentette: biszexuális, és ezért nem hajlandó bocsánatot kérni.

Azt is bevallotta: sokáig titkolta orientációját.

Az énekesnő, aki lassan húsz éve él párkapcsolatban zenekarának gitárosával, Joe Hottingerrel, eképpen nyílt meg Instagramján:

Már kiskoromban tudtam, hogy valami más bennem. Egy félig keresztény háztartásban nőttem fel, és minden, amit éreztem, eleve rossz volt. Ezért sokáig eltitkoltam a biszexualitásomat. Azáltal, hogy egy zenekarba kerültem, kiléptem a vallásból, megtaláltam a közönségemet, és végigvágtattam az élet sötét, zavaros vizein, hogy aztán képessé váljak igazán kényelmesen magamévá tenni mindazt, ami én vagyok.

- kezdte sorait Lzzy, majd így folytatta:

Biszexuális vagyok, és ezért senkitől nem fogok elnézést kérni. A saját spektrumomon belül navigálok ebben a hatalmas szivárványban, amelynek mindannyian részei vagyunk. Azt remélem, hogy adhatok nektek valamit, akár a büszkeség állapotában vagytok, akár még a nyílt tengeren vergődtök... azáltal, hogy az igazi éned vagy, hogy elfogadod azt, ami megkülönböztet téged a többiektől, és magadénak vallod a furcsaságodat... ezek a dolgok végül a szupererőiddé válnak. Az igazi éned értékes, senki sem veheti el tőled, hacsak te nem hagyod ezt. Használd úgy, mint egy titkos fegyvert.

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

LZZY HALE (@officiallzzyhale) által megosztott bejegyzés

A Hypocrisy előzenekaraként érkezik Budapestre ősszel a The Agonist

the-agonist-promo-1.jpg

Szeptember végén kezdi meg európai turnéját a svéd Hypocrisy, amelynek keretein belül tavaly novemberben megjelent "Worship" című albumukat népszerűsítik majd.

A melodic death metalban utazó banda A Dürer Kertben lép fel október 27-én, és vendégzenészeket is hoznak magukkal: velük jön a finn Horizon Ignited, a görög Septicflesh, valamint a kanadai The Agonist.

Utóbbi csapat tavaly októberben középlemezzel jelentkezett, de az új nagylemez is körvonalazódik már. Vicky Psarakis és a fiúk egyelőre nem terveznek elsietni semmit, az énekesnő elmondása szerint szövegileg szeretné azt a történetet folytatni, ami elindult a fejében.

A budapesti koncerten Chris Kells is látható lesz - őt hivatalos okokból kifolyólag az amerikai turnén Pavlo Haikalis (The History Of Flying Objects) helyettesítette.

287727095_563831291773587_2988597073097551653_n.jpg

süti beállítások módosítása