Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Infected Rain: itt az Ecdysis és egy új videoklip

2022. január 08. - Jurancsik Eszter

attachment-infected_rain_2021.jpg

Ecdysis címmel, tegnap küldte a boltok polcaira ötödik albumát az Infected Rain, immáron a másodikat, amely a Napalm Records gondozásában szabadul a világra a 2019-es Endorphin után.

Lena Scissorhands és a fiúk még októberben hozták ki a lemezről a Postmortem Pt. 1 című szerzeményt, novemberben érkezett a Fighter, majd decemberben a Butcher Babies-énekesnővel felvett The Realm Of Chaos.

Tegnap az új album megjelenésével egy időben megérkezett a negyedik videó is, ezúttal a Longing című dalhoz forogtak a kamerák, íme az eredmény:

 

 

Shirley Manson: "Mindannyian a közönség szeretetéért versengünk"

hcyuydgunejxpytakscpbg_1.jpeg

"No Gods No Masters" címmel, júniusban jelent meg a wisconsini Garbage hetedik nagylemeze, amely remek kritikákat kapott, és az együttestől megszokott módon ismét egy szókimondó albumot kaptunk.

Ez lesz a hetedik lemezünk, amelynek kifejező számmisztikája befolyásolta tartalmának DNS-ét: a hét erényt, a hét bánatot és a hét halálos bűnt. Ez volt a módszerünk arra, hogy megértsük, a világ egy kibaszott kemény dió, és milyen elképesztő káoszba kerültünk. Ez az a lemez, amelyet úgy éreztünk, hogy most volt muszáj megcsinálnunk. Ez a legszociopolitikusabb lemezünk. Nem hagyhattuk figyelmen kívül azt, ami most történik. Nemcsak a koronavírus-járvány, de a jobboldali politikát gyakran jellemző rasszizmus és nőgyűlölet, a #MeToo-mozgalom és a pénzügyi egyenlőtlenségek is hallhatóak lesznek a dalokban.

- magyarázta még tavasszal az együttes.

Shirley Manson, a formáció énekesnője nemrég elmesélte, hogy a kilencvenes években, amikor a csapattal beindult a karrierje,  legtöbben "őrült, dühös feministának" nevezték, hiszen már akkor sem volt rest felemelni a hangját a nők elnyomása és szexuális kizsákmányolása ellen. 

Most kicsit más témában osztott meg titkokat a frontasszony egy internetes magazinnak. November 5-ével a zenekar újra kiadta a "Beautiful Garbage" című lemezét, amely tavaly lett 20 éves, és amelyen olyan szerzemények kaptak helyet, mint a Cherry Lips vagy a Breaking Up the Girl. Ám a 2021-es esztendő éppúgy, mint más bandák számára, Shirley-éknek is nehéz volt. Mint azt most felfedte: megkérdőjeleződött a banda jövője is.

257779723_434696234684619_5988930581790589369_n.jpg

Eredetileg két héttel szeptember 11-e után adtuk volna ki az albumot. Ám utolért minket a 9/11-tragédia káosza, valamint a zenei életben történt változások is, amelyeket a koronavírus-járvány okozott. Nem tudtuk a tervezett időben megjelentetni a lemezt. Ezt a pályánk egyik kudarcaként éltük meg, sőt, egy kis időre a Garbage jövője is kétségessé vált. Tényleg azt hittem, hogy ez a karrierem vége, és hogy soha nem fogunk talpra állni. Időbe telt, mire ezen túljutottunk. Az öröm hatalmas jelentőséggel bír, ha művész vagy, különösen egy olyan iparágban, amely annyira nehézzé vált. Ezért kincsnek érezheted, ha az életed és a karriered ilyen késői szakaszában rájössz, hogy visszanyertél valamit.

- mesélte a kritikus időszak kapcsán Shirley, majd azt is elmondta: minden zenész a rajongók kegyeiért verseng.

Ha zenészek vagyunk, kapcsolódunk egymáshoz, akár elfogadjuk ezt, akár nem. Mindannyian ott kint, a színpadon versenyeztek egymással a közönség szeretetéért, és ezzel mindannyian ugyanabban a medencében úsztok. És ha mindannyian ugyanabban a medencében vagytok, egymásnak csapódtok...

 

 

Outlanders: itt a Closer To The Sky videója, január végén pedig újabb dal érkezik

fc3ogwoweaqc0su.png

Tarja Turunen évekkel ezelőtt álmodta meg Outlanders nevű projektjét, amelyben Torsten Stenzellel, az elektronikus zenében ténykedő német producerrel karöltve zenél, de olyan nevek is szerepelnek a formációban, mint Al Di MeolaJoe SatrianiJennifer BattenSteve RotheryMike OldfieldWalter GiardinoRon "Bumblefoot" ThalVernon Reid és Marty Friedman.

November 26-án e projekt megjelentette első szerzeményét Closer To The Sky címmel, amelyben főleg a lágyabb dallamok dominálnak - és persze Tarja csodálatos szopránja.

A mai napon hivatalos videó érkezett a dalhoz, egyúttal az is kiderült: január végén érkezik az újabb dal, amely a The Cruellest Goodbye címet fogja viselni.

 

Klippremier: Jaded Star - Children Of Chaos

245402053_400009815016118_8077209232150674774_n.jpg

"Realign" címmel, 2020 novemberében jelentette meg második albumát a görög Jaded Star. A heavy/power metalban ténykedő athéni zenekar eddig kihozta a lemezről  az Adrian, a Female Fronted, Breathing Fire és az A Pain All Mine című nótákat.

A Maxi Nil énekesnő vezette formáció néhány nappal ezelőtt újabb dallal örvendeztette meg rajongótáborát a Children Of Chaos című dal képében, íme:

süti beállítások módosítása