Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Különleges projekten dolgozik a Lacuna Coil

2022. június 28. - Jurancsik Eszter

lacuna-coil-2021-e1618582221237.jpg

Korábban is utalt az olasz csapat arra, hogy hamarosan újabb korong kerülhet ki a kezük alól, de konkrétumokat még nem tudni a következő albumról. Viszont egy speciális lemezen dolgoznak, ez a napokban derült ki.

A nemrég Franciaországban megrendezett Hellfesten tartott sajtótájékoztatót az együttes, amely eseményen a következőket árulta el a Cristina Scabbia vezette formáció:

Először is elmondhatjuk, hogy ez nem a tizedik Lacuna Coil-album lesz, hanem egy nagyon különleges projekt. Hamarosan be fogjuk jelenteni, hogy micsoda is ez - napokon, talán egy héten belül. Nyilván mindenki tudni akarja, hogy mi az, de nem árulhatjuk el. És természetesen dolgozunk néhány dalon a tizedik stúdióalbum kapcsán, de még semmi nincs kész. Szóval párhuzamosan dolgozunk ezen a két különböző dolgon. Reméljük, tetszeni fog!

Utolsó albumuk, a "Black Anima" 2019 októberében jelent meg, nem várt sikereket aratva a világ minden táján.

 

 

Mortemia: a Blackbriar énekesnőjével készült el az új dal

fotojet_4_8.jpg

Májusban jelentkezett új dallal a Sireniát vezető Morten Veland szóló projektje, a Mortemia - a dal a Veiled In Despair címet viselte és a Dark Sarah-ból ismert finn énekesnővel, Heidi Parviaiennel került rögzítésre.

Morten, aki rengeteg tehetséges énekesnővel dolgozott együtt The Pandemic Pandemonium Sessions elnevezés alatt, most újabb szerzeménnyel rukkolt elő: a szám címe What Else is There?, a benne hallható női hang pedig a holland alternatív/gothic vonalon mozgó Blackbriar énekesnőjéhez, Zora Cock-hoz köthető.

Íme:

Egy bandában nyomul Mizuho Lin, Nicoletta Rosellini és Justine Daaé - bemutatkozik a The Erinyes!

nevtelen_12.jpg

Három igen tehetséges hölgy egyesíti erejét az új csapatban, amely a The Erinyes, azaz Erinnüszök nevet viseli. Ők a bosszú vérengző istennői a görög mitológiában, az együttesben pedig Mizuho Lin, a brazil Semblant énekesnője, az olasz Kalidiából és Walk In Darknessből ismert Nicoletta Rosellini, valamint a francia industrial/gothic metalos Elyose frontlánya, Justine Daaé testesíti meg a mitikus lényeket.

Első szerzeményük már elérhető, amelyhez természetesen videó is készült, a dal a Drown The Flame címet viseli, íme:

Jen Majura: "Még mindig sokkos állapotban vagyok..."

unnamed-2-1-1.jpg

Május 21-én nem kis megdöbbenést okozott az arkansasi Evanescence rajongótáborának a hír, miszerint a csapatot 2015 óta erősítő Jen Majura távozik a fedélzetről. 

Mint az kiderült, a német születésű gitáros lány nem saját akaratából hagyta ott Amy Lee-t és a fiúkat, azonban a zenekarral történt szakításról eddig egyik fél sem nyilatkozott - mostanáig. Jen ugyanis a The Haunted gitárosának, Ola Englundnak mesélt kiválásának körülményeiről.

Még mindig sokkos állapotban vagyok. Olyan, ez, mintha hat év házasság után elválnál.

- kezdte sorait Jen.

Ismertek engem, mindig megpróbálom minden helyzetben megtalálni a jót, szóval minden nap, lépésről lépésre - még nem vagyok teljesen jól -, de minden nap találok apróságokat, amelyek jobb kedvre derítenek. Épp a lakásomat takarítottam, amikor felhívtak. Először azt gondoltam, hogy 'Ez most egy rossz vicc?' Emlékszem, miután letettem a telefont, csak feküdtem ott a padlón és bámultam a plafont, és azon tűnődtem, hogy mégis mi lehet ez. A bőröndömre néztem, amit már elkezdtem pakolni, mert két hét múlva útnak indultam volna, és nagyjából az év végéig tartott volna a turné.

A zenészlány elárulta azt is: kilépése után szinte azonnal ajánlatokat kapott más zenekaroktól, de most nem szívesen ugrana bele egy újabb "házasságba", ahogy ő fogalmazott. Természetesen felméri a lehetőségeket és később örömmel csatlakozna egy bandához, de most még nem szeretne semmit elsietni.

evanescence2016band_638.jpg

Őszintén szólva, most magamra és a zenére szeretnék koncentrálni. Újra kapcsolódni szeretnék önmagamhoz, újra érezni, játszani, hallani akarom a zenét. A tervem egyelőre az, hogy megírjam a harmadik szólóalbumomat.

Természetesen nem kerülhette el a kérdést arról, hogyan érez egykori csapatával kapcsolatosan, amelyre így válaszolt:

Megbántva érzem magam. Fáj, és még mindig ebben a homályos zavarodottságban vagyok, hogy 'Mi is történt?' De lassan kezdek magamhoz térni. Nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy már teljesen rendben vagyok. Ez az egész nagyon nehéz, de napról napra haladok előre, és apró dolgokkal teszem szebbé az életemet.

 

 

Within Temptation: új kislemez júliusban!

wt_1.jpg

Csaknem egy éve jelentkezett utoljára új dallal a holland Within Temptation, a Shed My Skin című képében. A gótikus metalból modern hangzásra váltott együttes a szóban forgó tételt megelőzőleg az Entertain You és a The Purge című kislemezeket adta ki, valamint elárulták: bár készül az új album, amely a 2019 februárjában napvilágot látott "Resist" nyomdokain menetel majd tovább, de egyelőre csak dalokat terveznek kiadni.

Hosszas csend után a Sharon den Adel által vezetett formáció ma egy hírlevél formájában törte meg a hallgatást: a banda új szerzeménye július 8-án jön, és a Don't Pray For Me címet fogja viselni. 

Örömmel jelentjük be, hogy 2022. július 8-án egy vadonatúj kislemezt adunk ki 'Don't Pray For Me' címmel. A szám a hitrendszerek és a félelmek másokra erőltetése ellen küzd, és azt szorgalmazza, hogy mindenki elfogadja a másik útját. Ez a himnusz arról szól, hogy megbarátkozzunk azzal a ténnyel, hogy a meggyőződések lehetnek változékonyak, sokfélék vagy őszintén szólva: különbözőek. Az embereknek meg kell engedni, hogy a saját sorsukat kövessék.

- adta hírül a zenekar.

unnamed_19.jpg

Klippremier: Cadaveria - Silver Rain

6086f343-cadaveria-release-the-genesis-of-creation-video-documentary-image.jpeg

"Emptiness" címmel, május 27-én dobta piacra legújabb albumát az olasz black metalos CadaveriaA lemezről eddig öt dalt  (MatryoshcadaDivination, Shamanic PathThe Woman Who Fell to Earth, Emptiness) hozott ki a formáció, az énekesnő Raffaella Rivarolo pedig elmondta: minden eddiginél alaposabb folyamat volt a dalszerzés és a dalok címeinek kiválasztása, a korong pedig a frontasszony betegségéről - 2018-ban diagnosztizálták mellrákkal - és gyógyulásának történetén alapul.

A mai nappal megjelent a hatodik szerzemény a kiadványról, amely a Silver Rain címet viseli.

"Ezt a számot azoknak ajánljuk, akik a bajba kerülve megtanultak táncolni az esőben, anélkül, hogy a vihar végét várnák. A klip néhány jelenete kifejezett tiszteletadás David Lynchnek, aki mindig is mentorunk volt a film nyelvén, és a nemrég elhunyt Julee Cruise-nak."

- utalt a csapat itt arra, hogy Raffaella mindig is nagy rajongója volt a legendás filmrendezőnek és a Twin Peaks című sorozatnak, amelyben rengetegszer feltűnt a június 9-én, 65 évesen elhunyt Julee Cruise.

 

Klippremier: Oceans of Slumber - The Lighthouse

oceans_of_slumber_2.jpg

Július 22-én érkezik a houstoni Oceans of Slumber ötödik nagylemeze, a "Starlight and Ash", amelyről már bemutatásra kerültek a The Waters Rising és Hearts of Stone című tételek.

A déli prog metalban utazó formáció tegnap újabb dallal rukkolt elő, amely a The Lighthouse címet viseli, és természetesen videoklip is készült hozzá, amely igen érzelemdúsra sikerült. A szám az USA déli részén megtalálható bigott vallásosságot veszi alapjául.

A The Lighthouse igazi történetmesélő módon idézi fel az evangélikus Dél veszélyes vallásosságának őrjöngő érzelmeit. A baljós evangéliummal induló The Lighthouse egy olyan sötét és komor hangulatú dal, mint a párás levegő, amely ólomként nehezedik a vidékünkre.

- vezette fel a dalt közösségi oldalain a zenekar.

Íme a videó, amelyben Cammie Beverly, a gyönyörű fronthölgy ismét csodásan énekel:

46072-1.jpg

1. The Waters Rising

2. Hearts of Stone

3. The Lighthouse

4. Red Forest Roads

5. The Hanging Tree

6. Salvation

7. Star Altar

8. The Spring of '21

9. Just a Day

10. House of the Rising Sun

11. The Shipbuilder's Son

Lzzy Hale nem kér elnézést azért, mert biszexuális

ezgif_com-gif-maker_7.jpg

Június a Pride hónapja, amely fogalmat legtöbben a melegekkel azonosítják, noha a Pride nemcsak erre terjed ki. Lzzy Hale, a pennsylvaniai Halestorm frontasszonya ma kijelentette: biszexuális, és ezért nem hajlandó bocsánatot kérni.

Azt is bevallotta: sokáig titkolta orientációját.

Az énekesnő, aki lassan húsz éve él párkapcsolatban zenekarának gitárosával, Joe Hottingerrel, eképpen nyílt meg Instagramján:

Már kiskoromban tudtam, hogy valami más bennem. Egy félig keresztény háztartásban nőttem fel, és minden, amit éreztem, eleve rossz volt. Ezért sokáig eltitkoltam a biszexualitásomat. Azáltal, hogy egy zenekarba kerültem, kiléptem a vallásból, megtaláltam a közönségemet, és végigvágtattam az élet sötét, zavaros vizein, hogy aztán képessé váljak igazán kényelmesen magamévá tenni mindazt, ami én vagyok.

- kezdte sorait Lzzy, majd így folytatta:

Biszexuális vagyok, és ezért senkitől nem fogok elnézést kérni. A saját spektrumomon belül navigálok ebben a hatalmas szivárványban, amelynek mindannyian részei vagyunk. Azt remélem, hogy adhatok nektek valamit, akár a büszkeség állapotában vagytok, akár még a nyílt tengeren vergődtök... azáltal, hogy az igazi éned vagy, hogy elfogadod azt, ami megkülönböztet téged a többiektől, és magadénak vallod a furcsaságodat... ezek a dolgok végül a szupererőiddé válnak. Az igazi éned értékes, senki sem veheti el tőled, hacsak te nem hagyod ezt. Használd úgy, mint egy titkos fegyvert.

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

LZZY HALE (@officiallzzyhale) által megosztott bejegyzés

A Hypocrisy előzenekaraként érkezik Budapestre ősszel a The Agonist

the-agonist-promo-1.jpg

Szeptember végén kezdi meg európai turnéját a svéd Hypocrisy, amelynek keretein belül tavaly novemberben megjelent "Worship" című albumukat népszerűsítik majd.

A melodic death metalban utazó banda A Dürer Kertben lép fel október 27-én, és vendégzenészeket is hoznak magukkal: velük jön a finn Horizon Ignited, a görög Septicflesh, valamint a kanadai The Agonist.

Utóbbi csapat tavaly októberben középlemezzel jelentkezett, de az új nagylemez is körvonalazódik már. Vicky Psarakis és a fiúk egyelőre nem terveznek elsietni semmit, az énekesnő elmondása szerint szövegileg szeretné azt a történetet folytatni, ami elindult a fejében.

A budapesti koncerten Chris Kells is látható lesz - őt hivatalos okokból kifolyólag az amerikai turnén Pavlo Haikalis (The History Of Flying Objects) helyettesítette.

287727095_563831291773587_2988597073097551653_n.jpg

Háborúellenes nagykövetként turnézik a Jinjer

b423b1cc-e241-e9ba-d1e3-a7bd140ab6b5-scaled.jpg

Ma jelent meg az ukrán Jinjer új dala, a Call Me a Symbol - ez már az ötödik kislemez a tavaly nyár végén megjelent "Wallflowers" albumukról.

A csapat hazája február 24-én kapott támadást Oroszországtól, mostanra az áldozatok száma elérte a több tízezer főt, közöttük rengeteg ártatlan civillel és gyermekkel. 

Korábban a banda basszerosa, Eugene Abdukhanov videóüzenetben mondta el: Kijevben az emberek az óvóhelyeken töltik a nappalaikat és éjszakáikat, rohamosan fogy a vizük és az élelmük, ő maga pedig alapítvány létrehozását tervezi. Tatiana Shmayluk énekesnő van a legnagyobb biztonságban, ő ugyanis Kaliforniában tartózikodik férjével, a Suicide Silence ex-dobosával, Alex Lopezzel. A zenekar kiadója különleges pólókat is tervezett, amelyen a Jinjer logója látható az ukrán zászló színeivel - a ruhadarabokból eddig több, mint 10 ezer darab talált gazdára, a bevételeket pedig 100%-ban a rászorulók kapják meg. Az együttes nemrégiben köszönetet mondott mindazoknak, akik valamilyen módon szolidaritást vállaltak Ukrajnával és támogatták hazájukat. 

Bár az USA-turnét és a 2020 elején, a koronavírus miatt félbeszakadt dél-amerikai turnét el kellett halasztania a bandának, jövőre Angliában fognak turnézni.  Emellett az idei évben rengeteg koncertet tervez a banda, a mai nappal pedig a következő közleményt adták ki ezzel kapcsolatban:

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy bejelenthetjük: az ukrán kulturális minisztérium segítségével együtt sikeresen engedélyt kaptunk arra, hogy hazánk nagyköveteiként külföldre utazzunk, hogy adományokat gyűjtsünk, és felhívjuk a figyelmet az Ukrajnában dúló háborúra. Ez nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, mint zenekarnak és mint állampolgároknak. Mindent megteszünk azért, hogy ez a háború minél hamarabb véget érjen! Gyertek támogassatok minket, táncoljatok és kiáltsátok ki a szíveteket Ukrajnáért!

A bulik helyszíne és dátuma:

10.06. - INTERLAKEN (CH) Greenfield Festival
11.06. - NICKELSDORF (AT) Nova Rock Festival
17.06. - DESSEL (BE) Graspop Metal Meeting
18.06. - COPENHAGEN (DK) Copenhell
19.06. - CLISSON (FR) Hellfest Open Air
24.06. - OSLO (NO) Tons Of Rock
26.06. - SPALENE PORICI (CZ) Basinfire Fest
29.06. - LISBON (PT) LAV - Lisboa ao Vivo
30.06. - BARCELONA (ES) Rockfest Barcelona
01.07. - VIVEIRO (ES) Resurrection Fest
03.07. - HELSINKI (FI) Tuska Festival
08.07. - BALLENSTEDT (DE) Rockharz Open Air
15.07. - GÄVLE (SE) Gefle Metal Festival
16.07. - BORNHÖVED (DE) Blizzarrrd Rock Festival
24.07. - SELESTAT (FR) Rock Your Brain Festival
27.07. - TOLMIN (SI) Metaldays Festival
04.08. - KOSTRZYN NAD ODRĄ (PL) Pol'and'Rock Festival
05.08. - VILLENA (ES) Leyendas del Rock Festival
06.08. - SAINT MAURICE DE GOURDANS (FR) Sylak Open Air
07.08. - GDANSK (PL) Ergo Arena ++
10.08. - JOSEFOV (CZ) Brutal Assault
13.08. - WALTON-ON-TRENT (UK) Bloodstock Open Air
19.08. - DINKELSBÜHL (DE) Summer Breeze Open Air
20.08. - HAMBURG (DE) Elbriot Festival 

süti beállítások módosítása