Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Összetört a Jinjer basszusgitárosa: "Egy hónapja nem ölelhettem át a szeretteimet"

2022. március 25. - Jurancsik Eszter

jinjer-band-kerrang-cover-story_1.jpg

Tegnap volt egy hónapja, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát - az ország városai véres csataterekké változtak. A hivatalos adatok szerint kb. 1500 katona esett el a háborúban és és csaknem ezer ártatlan civil vesztette életét.

A világ egy, eddig figyelmet nemigen kapott országra néz most, eközben az ukrán zenészek rajongóik segítségét kérik. Eugene Abdukhanov, a Jinjer basszusgitárosa néhány héttel ezelőtt adott tájékoztatást a hazájában zajló tragikus eseményekről, nem sokkal később pedig a zenekar kiadójával, a Napalm Records-szel karöltve különleges pólókat tervezett, amelyen a csapat logója látható az ukrán zászló színeiben. A legnagyobb biztonságban az énekesnő Tatiana Shmayluk van, ő ugyanis Kaliforniában tartózkodik férjével, a Suicide Silence-dobos Alex Lopezzel.

Most újabb gondolatokat osztott meg Eugene. Instagram-oldalára posztolt egy képet a mai napon, amelyen feleségével és kisebbik fiával látható.

Ez az utolsó közös kép, amit az orosz támadás kezdete előtt készítettünk. A második világháború óta a legbrutálisabb, legbarbárabb és legszörnyűbb háború Európában, amelyet Putyin robbantott ki, már egy hónapja tart. Egy hónapja nem tudtam megölelni a legkedvesebb szeretteimet, a feleségemet, Annát, a fiaimat, Dannyt és Romant, és őszintén szólva nem tudom, mikor látom őket újra. Egy hónapja minket, ukránokat félelem, rettegés és szenvedés vesz körül az egyik oldalról. A másik oldalról hihetetlen hősiesség és egység. A megnyugvás egyetlen forrása most az, hogy segíthetek a rászorulókon, és videohívásokon keresztül tarthatom a kapcsolatot a családommal.

- kezdte sorait a zenész, aki korábban elmondta: alapítványt kíván létrehozni, hogy a hazájában ártatlanul szenvedő embereken segítsen. Szót ejtett a különleges dizájnú pólók kapcsán is - a ruhadarabokból több, mint 11 ezer darab talált eddig gazdára, erről itt írtunk.

Nagyra értékelem mindannyiótok támogatását, amit nekünk és Ukrajnának adtok. Őszintén, még mindig nem tudom elhinni, hogy mennyi pólót rendeltetek és mennyi pénzt sikerült összegyűjtenünk. A közösségi médiában a történeteknél fogjuk mindig közzétenni, hogy pontosan hogyan is jutnak el ezek az összegek az emberekhez itt Ukrajnában. Amennyire tudom, a generátor és az üzemanyag, amit tegnapelőtt küldtünk Csernihivbe, már megérkezett, és felbecsülhetetlen, hogy az embereknek mekkora szükségük van rá a városban, ahol már hetek óta nincs áram.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Eugene Abdukhanov (@jinjerbass) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6017789806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása