Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Amaranthe - ők alkották meg a svéd e-sport válogatott hivatalos himnuszát

2021. november 12. - Jurancsik Eszter

1394amma34859_n.jpg

"Manifest" címmel, 2020 októberében jelent meg a svéd-dán Amaranthe legutóbbi nagylemeze, amelyet eddigi legdurvábban megszólaló anyagaként definiált a csapat, és amely kiadvány igen kedvező fogadtatásra lelt.

Az Elize Ryd énekesnő vezette modern metalosok egy, a Beyond The Black-kel közös turné keretein belül tavaly érkeztek volna hazánkba, ám a koronavírus-járvány miatt többszöri halasztásra került a Barba Negrába tervezett buli. A legutolsó módosítás 2022. január 28-a.

A banda most egy vadonatúj és igen pörgős szerzeménnyel jelentkezett, amely a PvP címet viseli, különlegessége pedig, hogy a svéd e-sport válogatott hivatalos himnusza is egyben, íme!

Klippremier: Infected Rain - Fighter

attachment-infected_rain_2021.jpg

Néhány héttel ezelőtt adta hírül a moldáv Infected Rain, miszerint 2022. január 7-én megjelenik új, immár ötödik nagylemezük, amelynek a csapat az "Ecdysis" címet adta, illetve felfedték a számlistát és a borítót is.

Lena Scissorhands és a fiúk Postmortem Pt. 1 címmel az első klipes nótát is megmutatták az album hírével egyetemben, a mai napon pedig újabb dal érkezett a kisjenői bandától, amely a Fighter címet viseli. Lena eképpen mesélt a szerzeményről:

Azok az erős nők ihlették a dalt, akik soha nem adják fel, a Fighter az ittről és mostról szól. Az erőről és a lehetőségekről. Ma, itt és most, csakis ez számít.

Klippremier: Jaded Star - A Pain All Mine

jaded-star.jpg

2013-ban, az Elysion egykori énekesnője, Maxi Nil alapította a heavy metalos Jaded Start Athénban, első albumuk pedig két évvel később került a boltok polcaira "Memories from the Future" címmel, a korongról a Stars című szerzemény aratta a legnagyobb sikert.

2020. november 6-án "Realign" címmel megjelent második nagylemezük, amelyről klipes formában kijött az Adrian, a Female Fronted és a Breathing Fire. Most itt az újabb kisfilmes nóta, az A Pain All Mine, íme:

jaded-star-realign-cover.jpg

Tracklist:

01. Female Fronted
02. Breathing Fire
03. A Pain All Mine
04. Maybe
05. Adrian
06. Children Of Chaos
07. Rise Up
08. We’re The Heroes ( A Song For Us )
09. Vertigo
10. Higher Than Love  

A csapat tagjai:

Maxi Nil – ének

Dane Constantine – gitár

John Dres - basszusgitár

Angelo Vafiadis – billentyűk

Jim Rouvell – dob

 

süti beállítások módosítása