Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Itt a Her Chariot Awaits első videója!

Debütált Ailyn új zenekara!

2020. február 07. - Jurancsik Eszter

2019 októberében árulta el Pilar Giménez Garcia, alias Ailyn, miszerint három évvel a norvég Sireniából való menesztését követően létrehozta saját zenekarát Her Chariot Awaits név alatt. 

72108548_112777803466319_2760452975234121728_o.jpg

Az énekesnő és nemrég felfedte az április 10-én érkező lemez számlistáját, a korong pedig a formáció nevét viseli majd.

Néhány napja a spanyol szépség elárulta: hamarosan megérkezik az első videó. Ígéretéhez híven ma felkerült a Youtube-ra a Dead&Gone című szerzemény klipje, amely igencsak vadra sikerült, íme!

 

Megérkezett a Burning Witches új klipje!

Egy hónapon belül jön az album is!

Korábban hírt adtunk arról, miszerint a svájci Burning Witches új albummal jelentkezik, amely Dance With The Devil címmel, március 6-án kerül boltokba - a korong borítóját egyébként a magyar Havancsák Gyula tervezte, aki hasonló felkérések kapcsán már dolgozott együtt többek közt a Sireniával és a Powerwolffal is. 

burningwitchesbandfeb2020_638.jpg

 

Az énekescserén átesett zenekar nem tétlenkedett az elmúlt hónapokban, Seraina Telli kilépése után a holland Laura Guldemonddal (ex-Shadowrise) azonnal elkezdték a lemezfelvételeket, és a készülő albumról már két dalt hallhattunk: elsőként a Wings Of Steel, másodikként pedig a Sea Of Lies jött ki, most pedig itt a metálboszorkányok új videója, amely az album címadó dalához, a Dance With The Devilhez készült:

 

Klippremier: Nightwish - Noise

Végre megérkezett a kisfilm!

Floor Jansenék tavaly szeptemberben fedték fel, miszerint új klipen dolgoznak - ám sokáig titok fedte a nóta címét és azt, hogy mikor láthatjuk a videót.

nw6.jpg

Nemrégiben a finn, holland és angol tagokból álló zenekar elárulta az április 10-én érkező, sorban kilencedik nagylemezének címét, valamint megmutatták a borítót és a számlistát is - a korong a Human :II: Nature címet fogja viselni és dupla CD-t kapnak kezükbe a rajongók. 

Néhány napja kiderült: a londoni Természettudományi Múzeum falai között zajlott az új videoklip forgatása, amelynek ízelítőjéből láthattuk, hogy nem mindennapi képi megoldásokat eszközölt a banda. Most végre elérhető a teljes kisfilm, amelyet a Youtube-on tekinthettek meg, íme a Noise!

 

Lemezismertető: Alia Tempora - Dragonfly Effect

2019. szeptember 22-én jelent meg a 9 éve létező cseh csapat második albuma, a Dragonfly Effect, négy évvel a debütáló Digital Cube után. 

A zenekar Brno-ban alakult, énekesnőjük a 29 éves Markéta "Markie" Hrazdirová (leánykori nevén Morávková), aki a zenében nőtt fel, hiszen édesapja Milos Morávková a Progres 2 és a Futurum együttesekben gitározik.

mty4o6tt_400x400.jpg

Markéta "Markie" Hrazdirová, a csapat énekesnője 

Markétáék első lemeze, a Digital Cube 2015-ben került boltokba, telis-tele szerethető dalokkal, mint pl. a Mockingjay vagy a FairyTale. Imádnivalóan cuki szerzemények kerültek a bemutatkozó kiadványra, noha lehetett hallani, hogy a banda útkeresésben van, hogy melyik műfaj mellett kössenek ki. 

A Dragonfly Effect egy az egyben modern metál, inspirálóik között nem kisebb nevek szerepelnek, mint az Amaranthe vagy a Delain - utóbbi csapat egyik zenésze, Timo Somers segítette az Alia Temporát Black 'n' White című számában is. 

cropped-alia-tempora-1.jpg

A szeptemberben megjelent korong jóval érettebb, kiforrottabb, mint elődje, érezni, hogy rengeteg energiát pakoltak bele, valamint Markie -aki egyébként hatalmas unikornis-rajongó-  hangja is magabiztosabban cseng. A fiatal hölgy nagyon is tud énekelni, színpadi jelenlétével is a közönséggel van, és úgy általában, a felvételekről abszolút lejön, hogy az Alia Tempora bizony szereti és megbecsüli a rajongóit. 

A már fent is említett -videó formájában is megjelentetett- Black'n'White az egyik csúcspontja a lemeznek, de rengeteg dalt lehet még szeretni ezen kívül: említhetném a címadó dalt, a rendkívül dallamos Bark On Me-t, az érzelmekkel teli Asking-et vagy a Humanityt, amelyhez szintén klip készült. A Haul Of Fame pedig igencsak bekeményít. A Get Well Soon pedig minden bulin felcsendül majd. 

Az egész album rendben van, szép munkát végeztek Markétáék, büszkék lehetnek a lemezre. 

Megszavazom nekik a 10/10-et!

Zenészek:

Markéta Hrazdirová – ének
Štěpán Řežníček – ritmusgitár, hörgés
Radek Žák – szólógitár
Pavel Žák – basszusgitár
Patrik Macháček – dobok

91cjggebqal_ss500.jpg

Dolgozik új projektjén Marcela Bovio

Betegsége ellenére aktív az énekesnő

Marcela Bovióról decemberben derült ki: méhnyakrákkal küzd és kezelés alatt áll. A Stream of Passion egykori frontasszonya akkor azt írta, hogy orvosa jó hírekkel bíztatja, és reméli, hogy mihamarabb visszatérhet a színpadra. A MaYaN-ben is éneklő Marceláról tavaly írtuk meg, miszerint új projektet hívott életre Dark Horse White Horse név alatt.

974f538f2414fdf4b6287a8b2cd9b579.jpg

A formációban Jord Ottóval (ex-ReVamp, VUUR) és Ruben Wijgával dolgozik együtt a mexikói származású szépség, aki bár még most is kapja a kezeléseket, nem óhajt elmerülni az önsajnálatban: nemrégiben ugyanis Facebookján tette közzé: a terápia ideje alatt a csapat első lemezével foglalkozik, egészen pontosan az éneksávokat rögzíti. 

Tervei szerint a zenekar még idén bemutatkozik a nagyközönségnek, illetve a posztban megköszönte a rajongóknak a sok kedves üzenetet, jókívánságot.

 

Tuomas Holopainen: "Nem terveztem konceptalbumot, mégis az lett..."

A Nightwish hamarosan érkező lemezéről mesélt a zenész

Április 10-én jelenik meg a Nightwish Human :II: Nature címre keresztelt korongja, és napokon belül az első videoklipet is láthatják a rajongók, amely a Noise című dalhoz készült. 

A finn, holland és brit tagokból álló zenekar elmondta: büszkék az új lemezre, és olyan anyagot készítettek, amely biztos, hogy elnyeri a fanok tetszését. Az új album kapcsán mesélt a csapat agya, Tuomas Holopainen a Kaaos TV-nek. 

83878940_195255468328779_2498433899726635008_n.jpg

Az alapító-billentyűs elárulta: annak ellenére lett konceptalbum az új kiadvány, hogy nem ezt tervezte.

"Fogalmam sem volt, hogyan hangzik majd a teljes album. Csak azt tudtam, hogy ez az egész egy hosszú dal lesz, amelyben vannak kontrasztok. A Noise volt az egyik első dal, amit elkészítettem, ez és a Music című dalok a fő tematikái a lemeznek. Ezeket itt és most kellett megalkotni."

- kezdte a zenész, majd így folytatta:

"Külön-külön jöttek a dalok, közben rájöttem: mindegyik az emberiséggel foglalkozik. Az 'ember' és a 'természet' szavak sokszor megjelennek a szövegeinkben. Valahogy konceptlemezzé vált a dolog, annak ellenére, hogy nem így terveztem."

Kiderült az is: e lemezen teljesedik ki leginkább Floor és Marco éneke, valamint a multi-instrumentalista Troy Donockley tehetsége is. 

"Floornak sokat kellett dolgoznia, nem volt könnyű dolga, amikor az ő énekét rögzítettük, de simán vette az akadályokat. Nemcsak szépen énekel, hanem egy történetet mesél el!"

84358955_195255544995438_5086420427375378432_n.jpg

Tuomas elmondta: az első kilenc dal az emberiségről szól, a második CD számai pedig a természetről. Az ő szavaival élve: ez az album az ő szerelmes levelük a Földnek.

Itt nézhető meg az interjú:

 

Február 7-én láthatjuk az új Nightwish-klipet!

Újabb betekintő az első dalhoz!

A Nightwish nemrég fedte fel titkát, miszerint új stúdiólemezük április 10-én kerül boltokba, a kiadványnak pedig a Human :II: Nature címet adta a finn, holland és angol tagokból álló formáció.

84865601_195255038328822_5959607696926703616_n.jpg

Floor Jansenék megmutatták az albumborítót és a számok címeit, a dupla CD-ből álló mű kapcsán pedig az énekesnő azt is elárulta: olyan anyag lesz, amelyet a rajongóik elvárnak tőlük. 

Korábban már láthattunk ízelítőt az első nótához, a Noise-hoz, amelynek videóján tavaly szeptember óta dolgozott a banda, és amely kisfilmet a londoni Természettudományi Múzeumban forgatták le. Azonban a mai napon újabb előzetessel csigázta fel rajongóit a zenekar, íme:

 

Nyáron érkezik az új Epica-album!

Mark Jansen interjút adott

Tudni lehet, hogy a holland Epica új lemezén dolgozik - Simone Simonsék utolsó stúdióalbuma a 2016-ban megjelent The Holographic Principle volt, amellyel kisebb-nagyobb szünetekkel folyamatosn turnéztak. Tavaly októberben pedig újra kiadták a Design Your Universe című lemezt, amely eredetileg 2009-ben került boltokba.

Korábban Mark Jansen énekes-gitáros elmondta: csak akkor kezdenek új dalok írásába, ha késztetést éreznek rá, és nem azért, mert "kell".

5177971.jpg

A zenészt nemrégiben a LA Media kapta mikrofonvégre, hogy kifaggassa a zenekar következő lemezéről:

"A lényeg, hogy célok legyenek. Az új album kapcsán most minden csapattagon pontosan ezt érzem. Ha már ezt nem fogom érezni, akkor azt mondom, lehet jobb abbahagyni. De jelenleg mindenkin érzem, hogy ki van éhezve egy jó album írására. És mindaddig, amíg ez az érzés meglesz, addig van jövője az Epicának."

- kezdte Mark, majd így folytatta:

"Februártól májusig stúdiózunk, és a nyáron jön ki az új lemez. Befejeztük az éneksávokat, most választjuk ki Simone-nal azokat a dalokat, amelyek felkerülnek az albumra. Mindig közösen szavazunk, mely számok kerüljenek fel rá. A legöbb szavazatot kapó dalok mennek a lemezre, és már meg is van a legjobb 12 dal."

- zárta sorait.

süti beállítások módosítása