Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Jövő héten érkezik az Evanescence újabb dala

The Game Is Over címmel lesz hallható az új nóta!

2020. június 26. - Jurancsik Eszter

Wasted On You címmel nemrégiben jött ki az arkansasi Evanescence új dala, amelyhez igen különleges módon rögzítettek kisfilmet. A koronavírus miatt elrendelt karantén nem szabott gátat a csapat kreativitásának, telefonjaik segítségével, mindennapjaikat örökítették meg Amy Lee-ék. 

evanescence.jpg

A banda új lemeze a The Bitter Truth címet kapta, és terveik szerint még az idei évben boltokba küldik a korongot, amelyről tudni lehet: a szerzeményekben a zenekar visszatér a tipikus Evanescence-s hangzásvilághoz. 

A mai napon fedte fel a formáció Twitter-oldalán, miszerint július elsejével új dalt mutatnak meg a rajongóknak - a nóta a The Game Is Over címet viseli majd.

 

 

Klippremier: Amaranthe - Viral

Ősszel jön a nagylemez!

Nemrégiben írtuk meg, miszerint a svéd-dán Amaranthe végzett  új albuma felvételeivel - korábban a formáció úgy fogalmazott, "eddigi legdurvább anyagukat szabadítják rá egy gyanútlan világra".

 amaranthe_website.jpeg

modern metált játszó banda már megmutatott egy dalt a lemezről, a Do Or Die-t, amelyben menedzserük, az egykori Arch Enemy-frontasszony Angela Gossow is vendéghörög.

Az albumról annyit lehetett még tudni: augusztus 28-án érkezik, ám Elize Rydék végül október 2-án küldik boltokba a korongot, amely a Manifest címet kapta.

Dallistája a következő:

01. Fearless
02. Make It Better
03. Scream My Name
04. Viral

05. Adrenaline

06. Strong (feat. Noora Louhimo)
07. The Game
08. Crystalline
09. Archangel
10. BOOM!1
11. Wake Up And Die
12. Do Or Die

Bonus Tracks:

13. 82nd All The Way (SABATON cover)
14. Do Or Die (feat. Angela Gossow)
15. Adrenalina (Acoustic)
16. Crystalline (Orchestral)

Ahogy látható, helyet kapott a lemezen a Sabaton-feldolgozás 82nd All The Way is, valamint a Strong című szerzeményben a finn Battle Beast-énekesnő Noora Louhimo is szerepel.

A borító így fest majd:

ama_1.jpg

És íme az első klipes dal, a Viral!

 

Megérkezett Doro új dala!

Meghallgatható a Brickwall!

4826534512_59d3e4a907_b.jpg

A német metálkirálynőről nemrégiben írtuk meg, miszerint új dalt készül kiadni, amely a Brickwall címet kapta. Készülőben van az énekesnő új nagylemeze is, amelynek kapcsán Doro így nyilatkozott:

"A dalszövegek a nagy bajban lévő emberek iránti törhetetlen, feltétel nélküli szeretetről szólnak. És noha nem mindig könnyű kezelni az ilyen embereket, mindent megteszel annak érdekében, hogy támogasd őket, és egymás mellett átjuthassunk a sötét időkön - még akkor is, ha szó szerint le kell rombolni a falakat."

Íme, a Brickwall!

 

Cristina Scabbia: "Ha elérted a mélypontot, csak felfelé vezethet az út..."

Újabb gondolatokat osztott meg a Lacuna Coil frontasszonya

Cristina Scabbia, a Lacuna Coil énekesnője többször kifejtette korábban véleményét a koronavírus kapcsán - Európán belül pont Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet, e cikk megjelenéséig 240 ezer fertőzésről tudni, 187 ezren kilábaltak a betegségből, ugyanakkor a halálozások aránya is ijesztően magas: 34 ezren vesztették életüket.

A leginkább fertőzés által sújtott terület Lombardia régió, amelynek székhelye a banda tagjainak is otthont adó Milánó. Még márciusban mondta el a Kerrang magazinnak Cristina, hogy ez egy nagyon sötét időszak a művészetek számára, hiszen a zenészeknek törölni kellett a koncerteket, vagy későbbre tolni. Azt is megtudhattuk: a zenekarnak hiányzik rajongótábora.

Az énekesnő újra hírt adott magáról, a beszélgetést pedig a Blabbermouth is átvette.

92233568_3131128100254884_714322429341597696_o.jpg

"Hogy őszinte legyek, sokat pihentem. Pár héttel a karantén előtt érkeztünk haza, éppen hogy befejeződött a dél-amerikai turnénk. Február 27-e és március 8-a között pedig megkezdődtek a lezárások. Sok filmet néztem, zenéltem, de ez nem volt legfontosabb, hogy őszinte legyek. Szerettem volna ezt az időt arra használni, hogy kreatív legyek, csak más tekintetben. Sokat rajzoltam, festettem, szobrászattal foglalkoztam - kreativitást igénylő dolgokat csináltam, ami szintén a kreativitáshoz kötődik, de a zenén kívül."

- kezdte sorait az énekesnő, aki együttesével az idén indult volna ázsiai turnéra, ám a járvány kitörése miatt ezt a fellépéssorozatot törölni kellett. 

Így zárta gondolatait:

"Tudok zenekarokról, akik hatalmas pénzeket veszítettek, és nehéz lesz visszatérniük a pályára, mert egyszerre nem lesz minden újra a régi. Lehet, hogy a rajongóknak sincs pénze, mert nem tudtak dolgozni. Nagyon nehéz ez, de pozitív maradok, mert ha elérted a mélypontot, csak felfelé vezet az út."

Sharon den Adel: "Nincs értelme száz embernek játszani..."

Sötéten látja a koronavírus miatt a közeljövőt az énekesnő

A több, mint fél éve tomboló koronavírus-járvány (COVID-19) minden ember életét megváltoztatta; rengetegen kerültek nehéz helyzetbe, beleértve a zenészeket is, hiszen ők főleg a turnékból élnek. 

Több együttes és előadó fejtette ki véleményét e kritikus helyzettel kapcsolatban, Sharon den Adel, a Within Temptation frontasszonya például előre látta, hogy az Evanescence-szel közös Worlds Collide turné idén már nem lesz megtartva. A két csapat bulijai 2021 őszén, tehát több, mint egy év múlva lesznek megtartva.

Most újabb gondolatokat osztott meg Sharon a koronavírus-helyzet kapcsán a Sonic Perspective nevű zenei magazinnak - az énekesnő igencsak sötéten látja a közeljövőt. 

95322729_111626370534930_4518034909373136896_n.jpg

"Nos, nem fognak menni a koncertkörutak, amíg nincs oltás vagy gyógyszer a koronavírus ellen. Ha lesz, akkor visszatérhetünk a turnézáshoz. Amennyire tudom, néhány kisebb fesztivál meg lesz tartva kicsit később, azt mondják, kisebb közösségben nem terjed annyira a vírus, de a beltéri rendezvények miatt nagy szükség van vakcinára vagy gyógyszerre. Ezért nem hiszem, hogy bármilyen turné is lesz, amíg ez irányban nem lesz változás. És nem látok logikát abban, hogy csak száz embernek játsszunk. A helyszínek, ahol fellépünk, hatalmasak, tehát száz ember előtt fellépni nincs értelme."

- kezdte fejtegetni véleményét az énekesnő, aki azt is elárulta: unja az akusztikus karanténkoncerteket.

"Meg kell mondjam, hogy nagyon unalmasak már az akusztikus koncertek, újra meg újra! Nagyon szeretem a zúgó gitárokat, és azt szeretném, hogy igazi bulik legyenek, a közönséget akarom, jó lenne az energikus interakció, a kölcsönhatás a rajongókkal. Hiányzik! De természetesen ez kedves dolog, és szerintem sokaknak tetszik."

- zárta sorait Sharon, aki csapatával mindent igyekszik megtenni, hogy kárpótolja a rajongókat - új dalokat terveznek kiadni.

 

Massive Attack-feldolgozást készített Carla Harvey és Charlie Benante

A kaliforniai Butcher Babies egzotikus külsejű énekesnője, Carla Harvey és az Anthrax dobosa, Charlie Benante 2015 óta alkotnak egy párt, most pedig a zenében is közösen ténykedek.

charlie_benante_carla_harvey2.jpg

Charlie nagy rajongója a brit elektronikus zenét játszó Massive Attacknek, Teardrops című szerzeményüket pedig alig van, aki ne hallotta volna. 

E szerzeményt dolgozta fel a metál-szerelmespár, íme:

 

Énektanárnak állt Laura Guldemond!

Tanulj énekelni a Burning Witches boszijával!

Nemrégiben írtuk meg, miszerint a svájci, csak lányokból álló Burning Witches négyfősre fogyatkozott, ugyanis holland származású gitárosuk Sonia "Anubis" Nusselder nemrégiben elhagyta a zenekart. Sonia az újonnan alakult Crypta tagja lett, amely bandát a brazil Nervosából távozott Fernanda Lira és Luana Dametto alapította.

Mindeközben a zenekar énekese, Laura Guldemond -akit a holland Shadowrise-ból ismerhettünk meg- néhány napja bejelentette: mostantól nemcsak a színpadon láthatjuk őt, hanem tudását szeretné minél több tanulni vágyónak átadni, azaz énektanításba fogott. 

67321538_2497406096990548_4673482390134325248_o.jpg

A csapat egyébként nem lógatja az orrát Sonia távozása miatt sem, keresik új boszorkány-társukat. Nem ez az első távozás a bandából, hiszen tavaly az előző énekesnő, Seraina Telli hagyta ott a csapatot, hogy Dead Venus nevű projektjére fókuszálhasson.

 

Mezmerized: komoly szerződés és hamarosan újabb dal!

Július 10-én érkezik a klip!

A Király Anna (ex-Sorronia, ex-Ideas) által alapított Mezmerized nevű, modern metált játszó formáció igencsak komoly népszerűségre tett szert, amely nem is csoda, hiszen a csapat rendkívül keményen dolgozik. 

A bandától eddig öt klipes dalnak lehettünk fül-és szemtanúi, elsőként a Desire érkezett tavaly októberben, decemberben a Satellite, januárban hallhattuk a Shutdownt, áprilisban forgattak videót a Hybridhez, legutóbb pedig múlt hónapban a Rage című nótát mutatták meg a rajongóknak.

unnamed_9.jpg

Annáék legutóbbi hírlevelükben nem mindennapi dolgot osztottak meg a fanokkal: leszerződtek az egyik legnagyobb független metal kiadó, a Nuclear Blast és a Believe Digital közös vállalatához, a Blood Blast-hez. 

"Egy olyan új fejezet indult el a zenekar életében, amely rengeteget jelent számunkra. Az első olyan kislemezünk, a RAGE, amely már a Blood Blast-on keresztül jelent meg, nagyon pozitív visszajelzéseket kapott és előkelő helyeken nyitott a legnagyobb zeneI szolgáltatók hivatalos lejátszási listáin. Ezek olyan dolgok, amelyekről az ember sokat álmodozik, de úgy gondoljuk, hogy az a legfontosabb, hogy tovább folytassuk a már megkezdett utat." 

- áll a hírlevélben, és ha ez még nem lenne elég, kiderült: július 10-én újabb kisfilmmel jelentkezik az együttes, amely a Cyanide című dalhoz készül, és nem más vendégszerepel benne, mint Henrik "GG6" Englund Wilhelmsson, az Amaranthe hörgőse.

Annáék eképpen meséltek az új számról:

"Ez az eddigi legkeményebb, legpörgősebb dalunk. GG6 vokáljai különleges hatást adnak, hiszen nálunk nem jellemző a férfi ének, vagy a hörgés. Ez a dal viszont kimondottan megkívánta és ki más lehetne alkalmasabb a feladatra, mint a műfaj egyik igen neves zenekarának a hörgőse?"

A Mezmerized első, Electrolyze című albuma szeptember 18-án kerül majd a boltokba, amelynek dallistáját és borítóját már megmutatta a zenekar.

 

Within Temptation: 2021 őszére tolták a Worlds Collide turnét

Új dátumok!

Eredetileg áprilisban indult volna közös turnéra a holland Within Temptation és az Evanescence, azonban a koncerteket a koronavírus-járvány miatt első körben őszre csúsztatta a két zenekar.

Nemrégiben nyilatkozta előbbi csapat énekesnője, Sharon den Adel, miszerint nem biztos abban, hogy ősszel útra tudnak kelni Amyékkel, hiszen a vírus még mindig tombol szerte a világon. 

Sajnos a frontasszony prognózisa bejött: ma jelentette be Facebook-oldalán és hírlevelében is az együttes, miszerint a fellépéseket jövő év őszére csúsztatták.

99044351_10157574847047986_5878792376809422848_o.jpg

"A folyamatban lévő korlátozások miatt kénytelenek vagyunk elhalasztani az Evanescence-szel közös európai turnét 2021-re. Tudjuk, hogy ez az év nem lesz könnyű nektek, megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy új folytassunk mindent és új dalokat adhassunk ki. Mindenkinek nehéz tudomásul venni, hogy ebben az évben nem fogunk koncertezni, de az egészség a legfontosabb. Bármi is történjék, a turnét megtartjuk! Alig várjuk, hogy találkozhassunk 2021-ben, a megvásárolt jegyek pedig érvényesek! Addig is maradj biztonságban <3 Sharon, Martijn, Jeroen, Ruud, Stefan & Mike."

- szól a hivatalos közlemény szövege.

Nincs ok viszont a búslakodásra, hiszen a hatosfogat az Entertain You című új daluk sikerén felbuzdulva bejelentette: amíg nem tudnak útnak indulni arkansasi kollégáikkal, folyamatosan új dalokkal rukkolnak majd elő.

 

süti beállítások módosítása