Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Késik az Epica új lemeze a koronavírus miatt

Videointerjú Mark Jansennel

2020. március 31. - Jurancsik Eszter

Szerte a világon jelen van a koronavírus, amely minden ember életét felbolygatta, a metélzenészekét is, akik közül rengeteg csapat éppen most indult volna turnézni, ám a járvány tombolása miatt kénytelenek voltak elhalasztani a fellépéseiket.

Emellett a lemezfelvételeket is keresztülhúzta a járvány, és ha a bandatagok különböző országokban élnek, e folyamat igen körülményessé válhat.

A holland Epica idén nyár végére ígérte új, sorban nyolcadik stúdióalbumát, ám kétséges hogy a korong meg tud jelenni a tervezett időpontban, hiszen Simone Simons frontasszony Németországban él, Mark Jansen alapító pedig Hollandiában - a zenésszel a FaceCulture készített videochat-interjút.

duvk4uhwaaa6i3w.jpg

Kiderült: éppen az éneksávok rögzítése lenne soron az új lemez kapcsán, ám Simone számára túl kockázatos lenne az utazás, és Mark sem nagyon akarja elhagyni biztonságot adó otthonát.

"Szóval, úgy döntöttem, hogy otthon rögzítek. És szerencsére van egy otthoni stúdióm és egy hangrögzítő fülke, amely valójában egy gardróbszekrény, ez ének-fülkeként működik. Szerencsére három hónapja új eszközökhöz jutottam. Szerencsés helyzetben vagyok, hogy otthon készíthetek felvételeket, de ez természetesen nem a  legideálisabb helyzet, mert szeretek együtt dolgozni a producerrel, ő mindig nagyszerű tanácsokat ad. De megtaláltunk a módot, hogy mindent rögzíthetek, átküldöm neki a cuccokat, ő véleményezi őket, én pedig folytatom a második lépéssel. Tehát  nagyjából ugyanúgy működik minden, mint a stúdióban. A legnagyobb előnye az, hogy bármikor készíthetek felvételeket, amikor jól érzem magam, tehát amikor a legjobban működik a hangom, általában este, így mindent az esti órákban rögzítek."

- kezdte mondandóját a zenekarban férfi hangért is felelős Mark. A banda állandó producere Joost Van Den Broek, akivel legutóbbi, The Holographic Principle című lemezüket is készítették.

"Lehet, hogy késni fog a lemez. Még meg kell látnunk, mi fog történni. Úgy látom, hogy a Nuclear Blast egyébként is sok lemezt később jelentet meg, tehát esélyes, hogy ez a mi albumunk megjelenési idejét is befolyásolja, sajnos. Ám ezt meghagyom a menedzserünknek, hogy beszéljen a kiadóval, hogy utánanézzen, milyen lehetőségek vannak. Egyelőre fogalmam sincs semmiről."

 

epica2016bandpromonew_638.jpg

"Remélem, ha valóban késik a lemez, akkor a késés a lehető legkisebb lesz. Attól függ, hogy mennyi ideig fog tartani ez a koronavírus-helyzet. Ha ez hónapokon át folytatódik, akkor nincs értelme szeptemberben kiadni egy albumot, ha addigra még mindig nem sikerült mindent elrendezni vele. Természetesen az egészség a legfontosabb dolog az életben! Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, és ez alapján meghozzuk a döntést!"

- elmélkedett a zenész, majd hozzátette: a hangszerek már rögzítve lettek, egyedül az énekes részek -vagyis az ő és Simone hangja- hiányoznak. 

"A gitárokat, a basszust, a dobokat, billentyűket és a kórusokat is felvettük már. Az ének a legfontosabb, de most a stúdiózás sem nekem, sem Simone-nak nem opció."

- zárta sorait.

 

Lena Scissorhands: "Könyörgöm, maradjatok otthon!"

Videón üzent a világnak az énekesnő

Számtalan metálzenész szólalt meg és fejtette ki véleményét a világban tomboló koronavírus kapcsán, mondták le turnéjaikat, koncertjeiket, emellett akadnak, akik pénzgyűjtésbe kezdtek, hogy eképpen segítsenek a betegségben szenvedőkön - gondoljunk az olasz Lacuna Coil vagy a francia Dust In Mind legutóbbi akciójára.

Természetesen sok banda, előadó mindent megtesz, hogy a rajongók ne érezzék cserben hagyva magukat: otthonról adnak kisebb koncertet a világháló segítségével, a holland Within Temptation és a finnek metálkirálynője, Tarja is eképpen éreztette fanjaival szeretetét.

Most a moldáv Infected Rain énekesnője, Lena Scissorhands, alias Elena Cataraga döntött úgy, hogy otthon maradásra bírja az embereket - mondanivalóját komoly érvekkel igyekezett alátámasztani.

lena.jpg

"Nem igazán hiszem, hogy a srácok megértik, milyen súlyos a helyzet, amelyet most élünk meg, és különösen azt, hogy ez mennyire komolyan érinti a művészeket, mindenféle művészt! Tetoválóművészt, festőt, előadóművészt, táncost egyaránt. De én tudok a magam nevében beszélni. Zenész vagyok, és ez nagyon nagy hatással van rám, a zenekaromra és úgy általában a zenére."

- kezdte mondandóját Lena, majd eképpen folytatta:

"Rengeteg üzenetet kapok az itteni barátaimtól és mindenkitől, aki csak ismer, hogy menjek bulizni, csatlakozzak hozzájuk, azonban a válaszom mindig: >>Bassza meg, nem! Itthon maradok!<< Én több, mint két hete itthon vagyok, ezt a saját a és a Te érdekedben is teszem! Sokan nem veszik ezt komolyan, de a vírus csak terjed és terjed, és még ha mi nem is betegszünk meg, másoknak átadhatjuk, aztán a másik ember is tovább adja - így egy végtelen járvány lesz, és igenis foglalkoznunk kell a témával! Minden egyes nappal súlyosabbá válik a helyzet, itt Amerikában is, ahol épp jelenleg vagyok!"

infected-rain-2019-6.jpg

Videójából kiderül: ahhoz, hogy ők sok más bandával egyetemben újra turnézni tudjanak, mindenkinek otthon kell maradnia most, hogy megfékeződjön a vírus terjedése, valamint aggódik anyukájáért és nevelőapjáért, akik munkájukból kifolyólag nap mint nap kénytelenek emberekkel találkozni.

"Kérlek, maradj otthon! Könyörgök!!! Köszönöm mindenkinek, aki hasonló üzeneteket készít, közöttük sok zenésznek is, légy bölcs, vigyázz magadra, a szeretteidre és meglátod, minden rendben lesz! Az édesanyám ápolónő, nap mint nap ki van téve a veszélynek az olyanok miatt, mint te, akik cél nélkül kimennek. A nevelőapám teherautó-sofőr, minden nap dolgozik, élelmiszert szállít a szupermarketekbe, hogy legyen ennivaló. Tehát kérlek, légy okos, maradj otthon. Szeretlek, vigyázz magadra!"

- zárta sorait Lena.

 

 

 

 

Dust In Mind: merch cuccokkal a koronavírus ellen!

Jenniferék is támogatják a betegségben szenvedőket!

Tegnap adtuk hírül, miszerint az olasz Lacuna Coil új cuccainak megvásárlásával Te is hozzájárulhatsz a koronavírusban szenvedők gyógyításához, hiszen Cristina Scabbia és a srácok egy bergamói kórháznak adományozzák a bevétel egy részét.

Ám nemcsak az ő hazájukban súlyos a helyzet: Franciaország is elég rosszul áll a kérdésben, 2606-an vesztették életüket e cikk megjelenéséig a fertőzés következtében.

5d2c_2.jpg

A strasbourgi modern metálos Dust In Mind sem nézi tétlenül az aggasztó történéseket, ezért Jennifer Gervais és zenésztársai is beszálltak a nemes akcióba: a merch cuccokból származó bevételeik 20%-át szülővárosuk egyik kórházának juttatják el, hogy ne vesszenek el a betegség elleni harcban. 

Itt tudod megrendelni a relikviákat, pólókat, pulóvereket és sapkákat:

https://dustinmind.bigcartel.com/products?fbclid=IwA

 

 

Koronavírusos betegeket támogat a Lacuna Coil!

Merch cuccok vásárlásával Te is segíthetsz!

Miközben Kínában egyre kevesebb koronavírusos beteget diagnosztizálnak, addig Európában most kezdett igazán tombolni a járvány. Kontinensünkön belül leginkább Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet, ahol e cikk megjelenéséig 10.023 ember életét követelte a betegség.

A leginkább fertőzés által sújtott terület Lombardia régió, amelynek székhelye a Lacuna Coil tagjainak is otthont adó Milánó. A csapat énekesnője, Cristina Scabbia többször kifejtette gondolatait a helyzettel kapcsoaltban, egy ízben pedig afféle olaszos temperamentummal olvasott be Facebookján felelőtlenebb honfitársainak, akik  a hatóságilag elrendelt karantén ellenére céltalanul korzóznak az utcán.

85129462_106309034287427_3857548005301288960_n_1.jpg

Most a zenekar különleges akciót hirdetett meg, megmutatva, milyen hatalmas szívük is van: új merch cuccok elérhetőek webshopjukban, amelyek megvásárlásával Te is hozzájárulsz a koronavírusban szenvedő betegek gyógyításához: Cristináék ugyanis a Bergamóban található Papa Giovanni XXII kórházat kívánják támogatni a bevételek 20%-ával. Mint az a napokban kiderült, az olasz egészségügy az összeomlás szélén áll, megtudhattuk például, hogy sok beteget, akinek állapota lehetővé tette, Németországba szállítottak kezelésre. 

Itt tudjátok megvásárolni a cuccokat, amelyek között pólók, pulcsik, nadrágok is találhatók:

https://www.merchlandshop.com/shop/uebersicht/lacuna-coil/all

 

Nézd meg Tarja Instagramos koncertjét!

Minikoncerttel kedveskedett az énekesnő

unnamed_4_1.jpg

A világon tomboló koronavírus-járvány miatt szinte minden zenész lemondta vagy elhalasztotta turnéjait, fellépéseit, ám jó néhány együttes és előadó döntött úgy, hogy valamilyen formában kárpótolja rajongóit.

A #TogetherAtHome projekt keretein belül nemrégiben a holland Within Temptation adott online koncertet, tegnap pedig Tarja döntött úgy, hogy az internet segítségével hallatja gyönyörű hangját, így a világ minden országában láthatták őt a fanok.

A finn szépség egy fél órás minikoncertet nyomott le otthona biztonságában, rácsatlakozva az Instagramra - nézd meg itt, ha lemaradtál róla!

Az elhangzott dalok:

01. You And I

02. Ave Maria 

03. Desarma Y Sangra 

04. The Living End

05. I Feel Immortal 

Jinjer: decemberre halasztották a dél-amerikai turnét

Tatianáék is visszavonultak

Sorra mondják le vagy halasztják el koncertjeiket a metálzenészek, köszönhetően a világon tomboló koronavírus- járványnak (COVID-19). 

Az ukrán Jinjer a napokban adta utolsó koncertjét Észak-Amerikában, ezt követően pedig Dél-Amerikába utaztak volna, hogy a tavaly október 25-én megjelent Macro című nagylemezt népszerűsítsék. Azonban a Tatiana Shmailyuk által vezetett banda is a fellépéssorozat átütemezésére kényszerült, hiszen a déli féltekén is jelen van a fertőzés. 

v_s_-1023.jpg

"Kedves barátaink, sajnálatos módon a mostanra tervezett latin-amerikai turnénkat 2020 decemberére kell halasztanunk. Ez a koronavírus-járvány az elmúlt hetekben üldözött minket. Mindent megtettünk, hogy megmentsük a turnét, de ez nem rajtunk múlott. Ezenkívül természetesen nem akarjuk kockáztatni rajongóink és a saját egészségünket sem. A jelenlegi helyzetben össze kell tartanunk, de a legfontosabb dolog, hogy ne pánikoljunk, maradjunk nyugodtak. Kérünk Titeket, tegyetek meg minden óvintézkedést a fertőzés elkerülése érdekében, és reméljük, hogy zenénk jó hangulatban tart Benneteket, amíg ez véget nem ér. Bízunk benne, hogy hamarosan visszatérhetünk a csodálatos kontinensetekre! Vigyázzatok Magatokra"

- írta Instagram-oldalán szomorúan a brigád, akik Franciaországban is turnéztak volna, ám e koncerteket szeptemberre halasztották.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dear friends, It’s with very heavy hearts that we have to announce the postponement of our current Latin America tour to December 2020. This COVID-19 Tsunami has been chasing us down for the last few weeks and it finally caught up. We did our very best to save the tour but the local situations are just beyond our control ... besides, we definitely do not want to risk the health of our fans nor ourselves any longer. In the current situation we all need to stay united but most importantly we must not panic and need to stay cool ... Please take all precautions not to get infected and hopefully our music will keep you in good spirits until this passes. We are looking forward to returning to your amazing continent soon to deliver the JINJER show you all deserve! BE SAFE!! @napalmrecordsofficial @idlentertainment

JINJER (@jinjer_official) által megosztott bejegyzés,

Nightwish: hallgasd meg a Nemo akusztikus verzióját!

A Planet Rock rádióban zenélt együtt Floor és Troy

A Nightwish új stúdióalbuma, a Human :II: Nature április 10-én kerül boltokba, hallhattuk-láthattuk róla a Noise és a Harvest című dalokat, illetve egy környezetvédelmi projekt részeként debütált az Ad Astra is. 

nw10.jpg

Üröm az örömben, hogy a banda holland énekesnője, Floor Jansen beteg lett, egy hete karanténban tartózkodik otthonában - valószínűsíti, hogy a világot rettegésben tartó koronavírussal fertőződött meg, de elmondta: erős szervezete van, biztos a gyógyulásában.

Még mielőtt a dalos pacsirta ágynak esett, a Planet Rock rádióállomás vendége volt kollégájával, Troy Donockley-val együtt. Itt csendült fel a zenekar talán legismertebb szerzeménye, a Nemo - akusztikus változatban. Íme!

 

Klippremier: Allen/Olzon - I'll Never Leave You

Újabb kisfilmmel jelentkezett a duó

Március 6-ával jelent meg a svéd Anette Olzon és az amerikai Russell Allen alkotta Allen/Olzon első albuma, a Worlds Apart. 

unnamed_3_1.jpg

A korong igen szépen muzsikál a rajongók körében, az egykori Nightwish-énekesnő pedig újfent bebizonyította, hogy sokoldalú zenész.

Két dalt - Worlds Apart, Never Die - már megmutattak a rajongóknak, most pedig itt az újabb videó, amely az I'll Never Leave You című szerzeményhez készült, íme:

 

Her Chariot Awaits - csúszik a lemez megjelenése a koronavírus miatt

Ailyn üzent a rajongóknak a Facebookon

A spanyol Pilar Giménez Garcia, azaz Ailyn újdonsült együttesének, a Her Chariot Awaits-nek első albuma április 10-én töltötte volna meg a boltok polcait, ám a világot sújtó koronavírus-járvány miatt át kellett ütemezni a megjelentetést.

unnamed_2_1.jpg

Ailyn Facebookos posztban tudatta a rajongókkal: a csapat nevét viselő korong a vírushelyzet miatt május 22-ével lesz csak kapható.

A zenekar két dalt már megmutatott a rajongóknak: elsőként a Dead&Gone című szerzemény debütált, majd nemrégiben a Constant Craving is meghallgathatóvá vált egy szöveges videó formájában.

A Sirenia egykori frontlánya megosztott egy videót is, amely még a lemezfelvétel idején készült New Yorkban, íme, ahogyan a spanyol szépség a stúdióban énekel:

 

 

Karanténban van Floor Jansen - beteg az énekesnő

Facebookján üzent a rajongóknak a Nightwish-frontasszony

Miközben a Nightwish izgatottan készül vadonatúj lemezének, a Human :II: Nature-nek világra szabadítására, addig a banda holland énekesnője, Floor Jansen lebetegedett - az aranytorkú pacsirta otthon van karanténban, láz és influenzás tünetek gyötrik.

floor-jansen-nightwish.jpg

"Sokunk számára a világ igen mélyen megváltozott. A munkánál fontosabbá vált az egészség, a közösségi oldalaknál pedig a tudomány. Jelenleg mindannyian csak túlélünk, nem pedig élünk."

- kezdte mondandóját, majd igen ijesztő információt osztott meg magáról:

"Miközben írok, lázzal fekszem az ágyban. Múlt héten, kedden lebetegedtem, azóta az otthonunk melletti vendégházban vagyok karanténban."

Floornak 24-én lett volna szóló koncertje Amszterdamban, ám ezt pont a járvány miatt törölnie kellett.

 

"Mindannyiunknak valahol máshol kellett volna lennünk. Hálás vagyok, amiért erős szervezetem van, amely képes felvenni a harcot a vírusokkal, akár a koronavírussal küzdök most, akár mással. Remélem, ti rendben vagytok és jól érzitek magatokat, ha nem, akkor mihamarabbi gyógyulást nektek! Kérlek, kerüld az összejöveteleket, amíg csak lehetséges, maradjatok inkább otthon, kövessétek a hivatalos oldalakat, a kormányotok híreit és ne az álportálokat! Élvezzétek a Nap sugarait, olvassatok egy jó könyvet, tudva, hogy ennek nemsokára vége lesz!"

- zárta sorait a beteg frontasszony, akinek mi ezúton kívánunk jobbulást, akár a koronavírus, akár egy sima influenza támadta meg.

 

süti beállítások módosítása