Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Hamarosan új dallal jelentkezik az Evanescence

Készül az új album is!

2020. február 29. - Jurancsik Eszter

Az arkansasi Evanescence november végén rukkolt elő a Fleetwood Mac-feldolgozás The Chain-nel, amely nóta a Gear 5 nevű videojáték hivatalos dala lett, januárban pedig klip is készült hozzá.

7890f3ff2f58758b6e3a3fd458e9ec51.jpg

Amy Lee, a banda frontasszonya így nyilatkozott a szerzeményről:

"Nagyon büszke vagyok rá, hogy a hangomat adhattam a Gear 5-hoz megjelenő The Chain újraértelmezéséhez. Nagyon tetszett Kait története, hogy hogyan kerekedett felül a félelmein és harcolt ellenük. A kitörésről szóló története és az előadásmódja egy olyan valami, amihez én is kötődni tudok."

A dal és a hozzá forgatott videó komoly sikereket könyvelhetett el, most pedig a Loudwire magazinnak árulta el Amy: négy új számon dolgoznak. Eredetileg csak két dalt akartak felvenni, végül négy lett.

Áprilisban a zenekar a holland Within Temptationnel indul közös turnéra, ám eközben a stúdiózást sem hanyagolják. Legutóbbi nagylemezük, a Synthesis 2017 őszén került boltokba, ám a csapat már mesélt a következő albumról, amelyet még az idei évben szeretnének piacra dobni. 

A lírai témákról pedig eképpen mesélt Amy:

"Sok új helyzettel szembesültem és máshogy nézek dolgokat. Nemcsak azért, mert idősebb vagyok, hanem súlyos veszteségeket szenvedtem el a közelmúltban. Meghalt a testvérem. Sokszor éreztem úgy, hogy az egyik lábam a másik oldalon van. Tehát sok dolog segít abban, hogy visszatérjek a gyökereimhez, de persze nem lesz minden annyira sötét és komor. Igyekszem a lehető legjobbat kihozni magamból az új albumon!"

Mint azt minden Evanescence-rajongó tudja, az énekesnő öccse 2018 januárjában tragikus hirtelenséggel távozott az élők világából. Robby hétéves kora óta súlyos epilepsziával küzdött, ezért tudták, hogy minden perc értékes. Amy egyik húga szintén nagyon fiatalon hunyt el, még az együttes ismertté válása előtt, az ő emlékére íródott a 2003-ban megjelent első albumukon, a Fallenen hallható Hello című dal. 

Az új dal nemsokára hallható lesz az énekesnő szerint:

"Mielőtt a nagylemezt megjelentetjük, szeretnénk egy új dalt is kiadni, hiszen a turnékon új dalt is játszani szeretnénk."

- zárta sorait.

ITT hallgathatod meg a teljes interjút.

 

 

Készül az új Sirenia-lemez!

Dolgozik a csapat!

b58009.jpg

2018 októberében jelent meg a norvég Sirenia legutóbbi nagylemeze, az Arcane Astral Aeons. A korong rendkívül sikeres lett a formáció rajongói körében, sokak szerint jóval sokszínűbbre és dinamikusabbra sikeredett, mint a 2016 novemberében kiadott Dim Days Of Dolor - ez volt az első album, amely pár hónappal spanyol énekesnőjük, Ailyn kilépése után jelent meg, és amelyen már Emmanuelle Zoldant hallhattuk.

A francia származású frontasszony és társai most felfedték: dolgoznak az új lemezen. A banda tavaly sikeres turnét könyvelhetett el korongjával, következő fellépésük az észak-olaszországi Mantovában esedékes, május 16-án - addig a stúdióban ténykedik az együttes.

 

Cristina Scabbia: "Nem félünk a koronavírustól!"

Instagramján üzent rajongóinak az énekesnő

Tavaly decemben tört ki a világot rettegésben tartó koronavírus, amely a kínai Vuhan városából kezdett terjedni. A betegség gyorsan elért Kínán kívülre is, találtak fertőzötteket Európában, Olaszországban eddig közel 500-an kapták el a vírust, 12 ember pedig meghalt. 

tumblr_3dbbe4765e6d09f138eeef371b0542b6_0152aa9f_640.jpg

Lombardiában is találtak fertőzötteket, a régió székhelye pedig Milánó, ahonnan a Lacuna Coil tagjai is származnak, Cristina Scabbia énekesnő pedig jelenleg is ott él. Az együttes szorgalmasan turnézik tavaly október 11-én megjelent Black Anima című lemezével, idén pedig olyan helyekre is ellátogat a csapat, mint pl. Indonézia vagy Dubai. A koronavírus kapcsán a frontasszony is megosztotta gondolatait Instagramján.

A posztból kiderül: a zenekar nem fél a betegségtől.

"A világon mindenkinek, akik aggodalmukat fejezik ki nekem a vírus miatt: nagyon köszönöm, hogy aggódtok, de jelenleg rendben vagyunk és folytatjuk a mindennapi életünket. A helyzet nem olyan őrült, mint a média azt elmondja, és nem vagyunk olyanok, mint a The Walking Dead. Nem félünk semmitől, we fear nothing!"

- utolsó mondata a 2014-ben kiadott Nothing Stands In Our Way című dalban hallható.

 

Klippremier: Jinjer - Retrospection

Újabb videó a bandától!

Tavaly október 25-én jelent meg az ukrán Jinjer Macro címet viselő nagylemeze, amelyről láthattuk-hallhattuk az On the Top, a Pit Of Consciousness, és a Judgement (&Punishment) című dalokat.

band2.jpg

A csapat sikeres turnét nyomott le az albummal, ám áprilisban ismét útra kelnek Amerikában.

Tegnap újabb klipes nótával rukkoltak elő a Retrospection képében - a szerzemény különlegessége, hogy az énekesnő Tatiana Smaylyuk ukránul is énekel benne, a videóban pedig a csapattagok cuki gyerekkori fotóit is megcsodálhatjuk, íme!

 

Charlotte Wessels: "Csak arról írunk dalokat, amivel azonosulni tudunk!"

Interjút adott a Delain frontlánya

Február 7-én landolt a boltok polcain a holland Delain Apocalypse&Chill címre keresztelt új albuma, amelyről egy ízben már mesélt a zenekar, most pedig a Rhino Radio kapta mikrofonvégre a frontasszony Charlotte Wesselst egy interjú erejéig. 

40efc7dfeb48557c2802772c454e670645fc36fe_1.jpg

A beszélgetésből kiderül: a banda elégedett az albummal, amely főleg a világ jelenlegi helyzetét veszi alapul. 

"Sok rajongó megdöbbent a lemezcím és a témák miatt, de lenyűgözőnek is találják. Izgatott vagyok, mert ez egy új téma, a rengeteg Holdas-rózsás-romatikus vonal után."

- kezdte Charlotte, aki elárulta: bár az albumcím kissé pesszimistának hathat, ő maga optimistán tekint előre, és azt vallja: amit megtehetünk, tegyük is meg a bolygóért. 

"Nem mond ítéletet az album címe, bár az ellentéteket így is láthatod. Amikor kinyitod a szemed és körülnézel a világban, látható a valóság. Ám a közösségi médiában pont az ellentétjét mutatják az emberek, nevezetesen azt, hogy minden rendben van. Örülök annak, hogy zenészként kifejezhetem a gondolataimat, érzéseimet erről, de nem tisztem megmondani a rajongóinknak, hogy mi a helyes és mi nem! Számomra ez egy nagyon érdekes téma, és kisebb dolgokban egyéni szinten is tudunk változtatni, például az energiafelhasználásban vagy az étrendünk megváltoztatásában."

do-hajzlu.jpg

- elmélkedett az énekesnő, akiről minden bizonnyal minden Delain-fan tudja, hogy vegetáriánus - ő így igyekszik védeni a környezetet. Mint az közismert tény, a húsfogyasztás, a haszonállatok túltenyésztése drámai mértékben károsítja a környezetet.

De Charlotte nem gondolja, hogy minden énekesnek ezzel kellene foglalkoznia, hiszen ő is csak olyan témákról ír dalokat, amelyek őt foglalkoztatják.

Itt nézheted meg az interjút!

 

Klippremier: Semblant - Murder of Crows

Új videó a brazil csapattól!

Március 6-ával kerül boltokba a brazil Semblant harmadik albuma Obscura címmel, amelyről már egy videót megmutatott a Mizuho Lin vezette banda, a Mere Shadow című szerzemény képében.

spksmg.jpg

A lemez dallistája a következő:

1. Murder of Crons

2. Left Behind

3. Dethrone the Gods, Control the Masters (Legacy of Blood Part IV)

4. Mere Shadow

5. Porcelain

6. The Hunter, The Hunger (Legacy of Blood Part V)

7. Wasteland

8. Barely Breathing

9. Wallachia

10. Daydream Tragedy

11. Insomnia

616384256_o.jpg

A napokban megérkezett a második dal is, amelyhez klip is készült, a Murder of Crows, íme:

 

Dalpremier: In This Moment - Hunting Grounds ft. Joe Cotela

Újabb dal a lemezről!

A Maria Brink vezette kaliforniai banda új albuma Mother címmel kerül majd a boltokba március 27-én, amely kiadványról tudni lehet már, hogy a Földanyát, az életet választotta témájának. Felbukkan a lemeze Taylor Momsen, a The Pretty Reckless énekesnője és a Halestormot vezető Lzzy Hale is. 

screinn81.png

A korongról már hallhattuk tavaly a Legacy című számot, néhány hete pedig a The In-Betweent, most pedig megérkezett a harmadik dal, amelyet szintén egy vendégzenésszel karöltve vett fel a formáció - Joe Cotela, az arizonai illetőségű nu metált játszó DED nevű csapat énekese közreműködik a Hunting Grounds című nótában. Íme:

 

 

Dalpremier: Lovebites - Signs Of Deliverance

Újabb felvétel a japán bandától!

Az öt lányból álló japán heavy metal zenekar, a Lovebites új albuma január 29-én jelent meg Electric Pentagram címmel, amely immár a formáció harmadik korongja. 

311lovv4_n.jpg

A lemezről hallhattuk már a When Destinies Align című szerzeményt, most pedig megkérkezett az ötös újabb dala, a Signs Of Deliverance. 

A lányok új albuma körüli munkálatokban nem más segédkezett, mint Mika Jussila és Mikko Karmila - keverés és mastering témájában olyan csapatokkal dolgoztak már együtt, mint a Nightwish vagy a Stratovarius.

Íme, a csajok új nótája:

 

 

 

 

Feldolgozásokból álló középlemezzel rukkol elő az Ardours!

Mariangeláék akcióban!

2019-ben a norvég Tristaniából ismert Mariangela Demurtas létrehozta Ardours nevű projektjét - Kris Laurenttel, zenésztársával többféle műfajt kevernek, kezdve a 80-as évek klasszikus rockjától az elektronikus zenéig. 

ardoursbandapril2019_638_1.jpg

Eddig két dalt hallhattunk az olasz énekesnőtől és társától, nemrégiben pedig bejelentették: feldolgozásokból álló EP-vel örvendeztetik meg rajongóikat, amire már nem kell sokat várni, hiszen február 28-án elérhető lesz.

 

A kiadvány az EU4RIA címet viseli majd, tracklistája pedig a következő:

1. Dancing With Tears In My Eyes (Ultravox cover)
2. Ti Sento (Matia Bazar cover)
3. Black On Black (Lisa Dalbello cover)
4. The Riddle (Nik Kershaw cover)

 Elsőként már hallható is az Ultravox Dancing With Tears In My Eyes című feldolgozása:

 

 

Hallgasd meg az Allen/Olzon új dalát!

Új felvétel a duótól!

Anette Olzon, a Nightwish második frontasszonyaként megismert énekesnő tavaly fedte fel boldogan, miszerint a The Dark Element mellett újabb projektet indított - a Symphony X-ből ismert Russell Allennel hívta életre másik csapatát Allen/Olzon elnevezés alatt. 

A páros első szerzeménye Worlds Apart címmel jelent meg nemrégiben, és debütáló lemezük is ezt a címet fogja viselni - a korongról tudni lehet, hogy március 6-án landol a boltok polcain.

russellallenanetteolzon_638.jpg

A mai napon újabb dallal jelentkezett a formáció, amely a Never Die címet viseli, íme:

 

A svéd énekesnő és amerikai zenésztársa most felfedték az albumon hallható nóták címét is - Anette-ék 11 dalt vettek fel:

01. Never Die

02. Worlds Apart

03. I'll Never Leave You

04. What If I Live

05. Lost Soul
06. No Sign Of Life
07. One More Chance
08. My Enemy

09. Who You Really Are

10. Cold Inside

11. Who's Gonna Stop Me Now

A lemezfelvételek alatt Magnus Karlsson gitáros-billentyűs-basszer és Anders Köllerfors dobos segítette a két zenészt. A lemezborító pedig így fest majd:

 aaa_2.jpg

süti beállítások módosítása