Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Doro: "Mindig is a szívemet követtem!"

2020. december 04. - Jurancsik Eszter

A német metálkirálynő, Doro Pesch nyáron jelentkezett utoljára friss szerzeménnyel, amely a Brickwall címet viseli, de dolgozik következő nagylemezén is, amely a 2018-as Forever Warriors, Forever United vonalát követi majd. 

Néhány nappal ezelőtt a Warlock egykori frontasszonya azonban nemcsak a zenéről, hanem megjelenéséről is szót ejtett egy podcastben.

doro-pesch.jpg

Szóba került a metál szcénában ténykedő énekesnők megjelenése, a szexisség, amelynek kapcsán Doro így kezdte mondandóját:

"Mindig is a szívemet követtem. Mindig azt tettem, amit jónak éreztem. A nagyon szexisnek lenni-vonal sosem én voltam. Jobban szeretem a természetességet, a keménységet, mint a szexuális vonzerőt. Szeretem a fekete bőrt, bár most már az állatok iránti szeretetem miatt műbőrt viselek, de attól még jól néz ki. És jó párszor meg kellett küzdenem azért, hogy az maradhassak, ami szeretnék lenni."

- elmélkedett az énekesnő, majd elárulta: volt, hogy rá akarták erőltetni a szexuálisabb vonalat.

"Amikor először mentem Amerikába, ott azt mondták: >>Kicsit szexibbnek kellene lenned!<< Hogy legyek mainstream, legyek >>eladhatóbb.<< Hovatovább, ne legyek annyira metálos. Én pedig azt mondtam, nem! Számomra a metál mindig a szabadságot jelentette, hogy az lehetek, aki akarok lenni."

Felfedte azt is: fiatalabb korában a nemzetközi erotikus magazin, a Playboy felkérte egy fotózásra, de ő visszautasította az ajánlatot.

"Azt mondták, szeretnének egy szép fotósorozatot készíteni rólam. Azonnal nemet mondtam! Ekkor mindenkinek leesett az álla, hiszen ebben mindig nagy pénz volt, és mindenki arra számított, hogy majd részesül ebből. Ezért nemet mondtam. Más emberek jobban csinálják ezt, nagyszerűek is benne, de ez nem az én területem. Én a zenét szeretem, a metált, a rajongóimat, a valódi dolgokat."

media_media_5ce69b73-478a-47fa-850a-d0b7a784d852_original1024.jpg

Azt sem engedte  Doro, hogy megszabják, hogyan nézzen ki.

"Amikor 1998-ban a Love Me in Black című albumomat vettem fel, azt mondták, vágassam le és fessem feketére a hajamat. Az én válaszom annyi volt, hogy nem, szeretnék olyan maradni, amilyen vagyok. Jól érzem magam, nem vagyok a divat bohóca. Továbbra is erősködtek, én azonban nem engedtem. Ennek következményeként ez a lemezem nem jelent meg Amerikában, ami miatt szomorú voltam, ám a lelkes rajongóim megszerezték az albumot."

- zárta sorait az énekesnő, aki 56 évesen is hihetetlen formában van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6316317702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása