Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tarja: "A zene a megmentőm."

2020. november 28. - Jurancsik Eszter

December 11-én és 12-én ad online elő-karácsonyi koncertet Tarja, amelyre a jegyeket már megvásárolhatják a fanok. Miközben a Nightwish egykori frontasszonya lelkesen készül a világszerte élőben látható bulikra, a Heavy New York kapta mikrofonvégre őt.

A finn szépség korábban mesélt dalainak készítéséről, most hasonló témák kerültek ismét terítékre. Például, gondolkodik-e az énekesnő azon, hogy milyen hatással lesznek a szerzeményei a rajongókra, miközben megírja őket?

"Nem feltétlenül gondolok erre, amikor leülök megírni egy dalt, hogy vajon milyen hatást vált ki majd. A dalszövegek írása manapság már annyira személyes, hogy az elsősorban nekem kell sokat jelenteniük, és nyilván remélem, hogy másoknak is jelentenek valamit. De nem mennék el odáig, hogy magyaráznom kelljen a dalszövegeimet, mindenki megérti a maga módján őket. Mert ez nagyon fontos. Ha megértek egy dalt a magam módján, az az én látásmódom, az én utam és mindig az én utam is lesz. Nem akarom, hogy ezt "ellopják" tőlem."

maxresdefault_8.jpg

- kezdte fejtegetni gondolatait Tarja, majd eképpen folytatta:

"De elképesztő látni-hallani a hatást, amelyet a zene, és úgy általában a  művészetek kiváltanak az emberekből. A zene megmentett engem. Amikor az utolsó albumomat készítettem, tényleg nagyon fáradt voltam. Úgy éreztem, nem tudom teljesíteni a magam elé tűzött határidőket."

- utalt ezzel az énekesnő 2019. augusztus 30-án megjelent albumára, az In The Raw-ra, amely lemezen található dalszövegeinek nagy része igen komoly fájdalom árán született meg. Így zárta sorait:

 

"Aztán hirtelen azon kaptam magam, hogy a dalszövegeket írom. És amikor befejeztem a munkát, úgy éreztem, mintha újjászülettem volna. Ezért elhiszem, hogy mindazok, akik azt mondják nekem 'annyira sokat segítettél', az igaz. És ez csodálatos. Úgy érzem, ezért vagyok itt, ezért szeretem a zenét, és ezért csinálom azt, amit csinálok."

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9416305502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása