Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Charlotte Wessels: "Büszke vagyok arra, amit eddig elértünk!"

Interjút adott az énekesnő

2020. április 04. - Jurancsik Eszter

Apocalypse&Chill címmel, február 7-én jelentette meg hatodik nagylemezét a holland Delain, amely ugyanazt az erőteljes vonalat képviseli, mint a 2016-os Moonbathers.

Láthattuk-hallhattuk róla a Burning Bridges, a One Second és a Ghost House Heart című szerzeményeket, de felkerült a korongra a tavaly januárban bemutatott, nagy sikerű Masters Of Destiny című dal is.

De hogyan éli meg ezt az időszakot a zenekar? Hogyan dolgoznak? Erről mesélt most Charlotte Wessels, a banda frontasszonya az Outburn magazinnak. 

mg_0244ss.jpg

"Minden lemezünknél arra törekszünk, hogy jobbak, erőteljesebbek legyünk."

- kezdte mondandóját az énekesnő, aki azt is elmondta: rendkívül összetett az együttes munkája.

"Nem változtatunk túl sokat, de az inspirációk velejárója, hogy új dolgokat próbálunk ki. Az új albumon például Timo énekel, van egy igazi kórusunk is, de mégis nagyon Delaines maradt. Sok ihletet merítünk a pop-és az elektronikus zenéből is."

A formáció első, Lucidity című korongja 2006-ban jelent meg, és e kiadványon még határozottan a szimfonikus-gótikus vonalat képviselték, később pedig egyre inkább megtalálta saját stílusát a zenekar, amely főleg a 2012-es We Are The Others lemezen érezhető igazán.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, kijött a The Human Contradiction 2014 folyamán, két évvel később pedig a Moonbathers, amelyet még a legszőrösszívűbb kritikusok is elismerő szavakkal illettek. Az Apocalypse&Chill-en viszont visszanyúlt a csapat a szimfonikus elemekhez, különösen a korong második felét hallgatva tűnik ez fel.

delain2020.jpg

Charlotte elárulta: úgy érzi, a rajongóknak az új album is bejön.

"Azt érzem, a rajongóink értékelik, amit csinálunk és megértik a lemez üzenetét is. Ha kinyitsz egy újságot vagy bekapcsolod a tévédet, szó szerint egy lángoló világot látsz (itt a néhány hónappal ezelőtti erdőtüzekre utalt). Azonban, ha a közösségi médiát nézed, ennek ellentétjét látod: mindenki igyekszik a tökéletes életet mutatni. Erre akartunk utalni a borítóval is."

1_g_pmokgw6b1etshsmuvqcw.jpeg

- magyarázta az énekesnő, majd hozzátette:

"Nagyon tetszett ez a kép. Először olyan fotókat kerestünk, amelyek illettek volna az eddigi borítókhoz, a romantikus-rózsás-gótikus vonalon. Ám nem találtunk ilyen képet. A borítón látható nő napszemüvegében tükröződik a katasztrófa. Nem mintha manapság sokan vásárolnának CD-t, de ez nagyon tetszett nekünk."

Elárulta azt is: a bandában senki nem erőlteti rá a többiekre az akaratát.

"Amikor dalokat készítünk, nem viselkedünk egoistán. Mindenkinek van beleszólása a dologba. Nem felejtjük el azt sem, ahogyan elindultunk. A Delain kezdete nehéz volt, mert amikor Martijn (Westerholt, a csapat alapítója-a szerk.) kilépett a Within Temptationb-ből, sok időt fektetett a tervezésbe, a banda felépítésébe. Én akkor egy másik együttes tagja voltam, Martijn itt hallott először és megkért, hogy legyek az új zenekar énekesnője. Sok dolgot elértünk már, és erre nagyon büszkék vagyunk! Nagyon remélem, hogy még sokáig folytathatjuk ezt és sok jó zenét csinálhatunk még."

- zárta sorait.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3915591280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása