Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Újabb projektet hozott létre Mariangela Demurtas

Gothic metál, a 80-as évek elemeivel vegyítve

2019. február 22. - Jurancsik Eszter

Mariangela Demurtas cseppet sem unatkozik, noha fő csapata, a Tristania háza táján igencsak nagy a csend. Azt ugyan megtudtuk, hogy a norvégiai illetőségű zenekar új albumán dolgozik - utolsó nagylemezük a 2013-as Rubicon volt, azóta keveset lehetett hallani az 1996-ban, a Sireniából is ismert Morten Veland által alapított bandáról.

2017-ben az olasz származású Mariangela megalapította a Luminosa nevű projektet, ám idén tavasszal személyes okok miatt búcsút intett két zenésztársának, Ivo Conceição-nak és Ana Figueiredo-nak.

Szintén 2017-ben, november 28-án Mary életet adott Lorenzo nevű fiának, akinek édesapja az énekesnő férje, a Moonspell-gitáros Ricardo Amorim.

A Tristania részt vett a 70 000 Tons Of Metal nevű, óceánjárós fesztiválon, ami azért is volt különleges koncert, mert az együttes 2016 óta nem lépett fel. Beindult tehát az élet a formációt illetően, ám nemcsak ez az egy újdonság, ami Maryt illeti: létrehozta ugyanis új projektjét, amely az Ardours nevet viseli.

51353657_2238103546430225_1787508570472841216_o.png

 

Zenésztársa az olasz Kris Laurent, Facebookos adatlapjuk alapján munkásságukra hatással van a 80-as évek rockzenéje, a gothic metál, de a Depeche Mode-ot, a Paradise Lost-ot, a The Cure-t és az Alphaville-t is inspirátoraikként jelölték meg.

A duó máris forgatja első kisfilmjét, erről ma számoltak be izgatottan a közösségi oldalon:

 

 

 

 

Boltokban a Delain középlemeze

Megjelent az EP!

Tavaly óta tudni lehetett, hogy a holland együttes EP-vel örvendezteti meg egyre népesebb rajongótáborát, amely a Hunter's Moon címet kapta. 

A kiadvány négy teljesen új dalt és tíz élő felvételt tartalmaz - utóbbiak a 2017-ben tartott Danse Macabre nevű speciális turnén -amelyen részt vett a Nightwish gitárosa, Marco Hietala is- elhangzott dalok. 

delainbanddec2018-638.jpg

 

Nemrégiben tekinthettük meg a Masters Of Destiny című új számhoz forgatott videót, amelyre -Charlotte Wessels énekesnő szerint- igen pozitívan reagált a hallgatóságuk, ma pedig elérhetővé vált a középlemez, melynek tracjklistje a következő:

01. Masters Of Destiny 
02. Hunter's Moon 
03. This Silence Is Mine 
04. Art Kills

És az élő dalok, amelyeket Utrechtben rögzítettek:

05. Hands Of Gold - Live (feat. George Oosthoek) 

06. Danse Macabre - Live 

07. Scarlet - Live 
08. Your Body Is A Battleground - Live (feat. Marco Hietala) 
09. Nothing Left - Live (feat. Marco Hietala) 
10. Control The Storm - Live (feat. Marco Hietala) 
11. Sing To Me - Live (feat. Marco Hietala) 
12. Not Enough - Live 
13. Scandal - Live (feat. Marco Hietala) 
14. The Gathering - Live (feat. Marco Hietala)

48355520_10157074139076052_4746026299024211968_n_1.jpg

Sharon den Adel: "Édesapám méltósággal viselte a betegségét."

Őszinte interjút adott az énekesnő

Hatalmas sikernek örvend a holland Within Temptation február elsején megjelent új albuma, a Resist, amelyről láthattuk-hallhattuk a The Reckoning, a Raise Your Banner, az In Vain, a Firelight és a Supernova című dalokat.

within-temptation-2018-promo-photo_1.jpg

Sharon den Adel, a csapat 44 évesen is kirobbanó formában lévő énekesnője nemcsak az új lemezről, de igen személyes élményeiről is mesélt nemrégiben a FaceCulture nevű internetes magazinnak.

Szólóprojektje, a My Indigo kapcsán többször is megemlítette, hogy a projekt nevét viselő szólóalbuma személyes harcairól szól. A kiadványon főleg a pop és az indie zene elemei dominálnak, az énekesnő elmondása szerint sokat segített neki a zenei elképzelések megvalósításában az, hogy visszament az időben; a 80-as években volt gyerek, a 90-es évek elején pedig tinédzser, ezen időszakok zenéit hívta segítségül.

Miután 2015-ben a Hydra lemez turnéja véget ért, Sharon nem tudott dalokat írni a követekző Within Temptation-korongra. Komoly alkotóművészi válságba került, nem volt biztos abban, hogy több, mint 20 év után kívánja-e a banda frontasszonyaként folytatni énekesi karrierjét. De nem az ihlet elvesztése volt a legfőbb probléma a dalospacsirta életében: édesapja megbetegedett, tavaly áprilisban pedig elhunyt. Sharon először mesélt nyíltan erről:

b73f9b11e95801717d125ed0cde698b4.jpg

"Azt akartam, hogy a legjobb, legkülönlegesebb kórházakba menjen, ám ő egy egyszerű kórházat választott. Végül megtanultam, hogy el kell fogadnom az ő döntését. Tagadhatatlan előnyei is voltak a dolognak: a kórház közel volt, édesanyámnak nem kellett mindennap vezetnie, és minden nap meg tudja látogatni az édesapámat. Apám végig tele volt bizalommal, méltósággal viselte a betegségét, végig pozitívan állt a dologhoz. Megpróbált az a bölcs apa lenni, aki mindig is volt."

Azt pedig Sharon korábban elmesélte, hogy a Resisten hallható Supernova című dalt édesapja emlékére írta. 

"Amikor egy szeretted meghal, reménykedsz, hogy jelet kapsz tőle. Nem vagyok kimondottan vallásos ember, de mély lelki életet élek."

 

süti beállítások módosítása