Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Sharon den Adel: "A Hydra után kétségessé vált a Within Temptation jövője..."

Őszinte interjúban nyílt meg az énekesnő

2019. február 09. - Jurancsik Eszter

Február elsején jelent meg a holland hatosfogat legújabb albuma, a Resist, amely már a megjelenést követő napokban hatalmas sikert aratott. Ám az út a 2014-es kiadású Hydra nagylemeztől idáig rendkívül rögös volt. Erről mesélt Sharon den Adel, a csapat frontasszonya a Heavy Music HQ nevű internetes rockzenei magazinnak.

within-temptation-2018-promo-photo_1.jpg

Mint ismeretes, Sharon szólólemezt dobott a piacra My Indigo címmel, amely saját projektjének a neve is egyben. E projekttel teljesen más stílusú zenét játszik az énekesnő, mint anyacsapatával, és annak zenészei sem vettek részt a korong elkészítésében.

Korábban Sharon elmondta: a Hydra album turnéja után kisebb alkotóművészi válság kerítette hatalmába, egyszerűen képtelen volt dalokat írni az új Within Temptation-lemezre. A dolgokat tetézte, hogy édesapja 2017-ben megbetegedett, 2018 tavaszán pedig elhunyt. Az ő emlékére írta Sharon a Resist albumon hallható Supernova című szerzeményt, amelyhez nemrégiben videó is készült.

"Egy sor nehézséggel szembesültem a magánéletemben. Komolyan el kellett gondolkodnom. 23 éve vagyok a Within Temptation énekesnője, és ez egy hullámvasút is. Azon spekuláltam, vajon ezt akarom csinálni a következő 23 évben is? Vagy valami mást akarok csinálni? Annak ellenére éreztem ezt, hogy a zene a legnagyobb szenvedélyem és az, hogy az együttessel utazhatok."

sharon-den-adel-within-temptation-vrouw-glossy-interview-2018-my-indigo-within-temptation.jpg

- kezdte az énekesnő, aki azonban azt is elárulta: a turnékon sokmindent hiányolt, a családját, a barátait, egy sor dolog kimaradt az életéből. Tavaly azt is felfedte: a Hydra lemez koncertkörútját követően majdnem feloszlott az együttes.

"Nemcsak én voltam az egyetlen, akinek problémái akadtak. Meg kellett találnunk az egyensúlyt."

Ekkor jött a képbe a saját projekt, a My Indigo ötlete. Ám mialatt szólóanyagán dolgozott, Sharon aktívan részt vett a Within Temptation dalainak írásában is. 

"Két különböző projekt, két különböző stílus, két különböző éneklési technika."

A zenekar időközben az Universal lemezkiadótól a Spinefarmhoz igazolt, ám Sharon elárulta: nem voltak problémák az előző kiadóval. 

within-temptation-moscow-adrenaline-stadium-18_10_2018-14.jpg

Tervez-e Sharon új lemezt felvenni a My Indigo projektjével?

"Remélem, de ehhez rengeteg idő kell. Mindenekelőtt a Within Temptation énekese és dalszerzője vagyok. A kettőt együtt nehéz összehozni, sok munka és erőfeszítés van mindkét album mögött. A My Indigo mindig is egy mellékterv lesz, amit csak én csinálok. De a fókusz főleg a Within Temptation-ön van. De igen, tervezek új lemezt a My Indigoval is. Nagyon értékes számomra a szólóalbumom, és nagyon személyes is."

A háromgyermekes dalospacsirta elárulta azt is: kisebbik fia, a 9 éves Logan Arwin nagy érdeklődést mutat a zene iránt és már most dalszövegírással próbálkozik.

"Bátorítjuk őt, de nem erőltetjük. Igazán jól ír, de a zenei életben egyre nehezebb boldogulni. Azt mondjuk neki, csinálja csak hobbiként és meglátjuk, mi fog történni..."

 

Új videóval jelentkezett az Imperia!

Hamarosan jön a nagylemez is!

A norvég Helena Iren Michaelsen által alapított együttes korábban elárulta: ötödik stúdiókorongjuk Flames Of Eternity címmel, 2019. február 22-én kerül a boltok polcaira, ezzel egy időben természetesen a borítóról is lehullott a lepel, amelyet Jan Yrlund (aki dolgozott már a Manowarral, a Korpiklaanival és a Battle Beast-tel is) tervezett.

imperiabanddec2018_638.jpg

Láthattuk már a Fear Is An Illusion klipjét, most pedig itt az új kisfilm, amely a Book Of Love című szerzeményhez készült, íme:

 

 

Ősszel jön az új Jinjer-album!

Tatianáék dolgoznak!

Az ukrán banda januárban dobta piacra Micro című friss EP-jét, amelyről az Ape, a Dreadful Moments és a Perennial című dalokat már láthattuk-hallhattuk.

A Tatiana Shmaylyuk által vezetett formáció szekere igencsak meglódult az utóbbi néhány évben, most pedig a gitáros Eugene Abdiukhanov felfedte egy interjúban: ősszel érkezik a csapat új nagylemeze, amelynek készítésébe is beavatta a Metalshop TV riporterét.

jinjerpic2019_1.jpg

"Sok zenekar állítja, hogy 20-25 számot ír, majd kiválaszt 10-15-öt, és felrakják a lemezre. Nálunk ez nem így működik. Ha mi 8 dalt írunk, akkor 8 dal lesz az albumon és kész. Ha 10 dal születik, akkor 10 dalt veszünk fel!"

A zenekar új kiadványa a 2016-os Cloud Factory című lemez vonalát viszi majd tovább.

A Supernova című dalról mesélt Sharon den Adel

Igen személyes titkát fedte fel az énekesnő

Néhány napja jelent meg a Within Temptation új videoklipje, amelyet a Supernova című dalhoz forgattak. A hollandok Resist címre keresztelt új lemeze február első napján került a boltok polcaira, a rajongók pedig imádják a korongot. 

Sharon, a banda frontasszonya egy igen személyes titkot árult el a szóban forgó videó kapcsán. 

a-254737-1547808128-1894_jpeg.jpg

"Az édesapámnak írtam a dalt."-

- kezdte az énekesnő.

"Tavaly áprilisban halt meg. Amikor valaki eltávozik, reménykedünk abban, hogy kapunk egy jelet arról, hogy jó helyen van. Ez a dal erről a reményről szól, a szupernóva pedig egy fényes csillag. Szuperfényes, mint egy jel, amelyet az elhunytak küldenek nekünk..."

2017-ben az együttes háza táján komoly csend honolt, ebből sejthették a fanok, hogy valami nincs rendben. Később árulta el a zenekar, hogy Sharon édesapja beteg, és szeretne minél több időt vele tölteni. Ez idő tájt vette fel a dalospacsirta első szólóalbumát, amely a My Indigo címet kapta - az énekesnő személyes harcairól szólnak a korongon rögzített szerzemények.

Klippremier: Within Temptation - Supernova

Új videó Sharonéktól!

Február első napján véget ért a várakozás a holland Within Temptation rajongói számára, hiszen boltokba került a formáció vadonatúj nagylemeze, a Resist, amelyre öt évet kellett várni.

A korong hatalmas sikernek örvend a zenekar rajongói körében, stílusában pedig a legutóbbi album, a 2014-es kiadású Hydrára emlékeztet - e kiadványon is fellelhetők a popos elemek és természetesen több vendégzenészt is hallhatunk.

within-temptation-2018-promo-photo_1.jpg

Az első felvétel, amellyel Sharon den Adelék megörvendeztettek bennünket, a Papa Roach-frontember Jacoby Shaddix-el rögzített The Reckoning volt, majd ezt követte a Raise Your Banner, a Firlight és az In Vain. 

Most újabb kisfilmmel jelentkezett a zenekar, amely nem más, mint a Supernova. A videót megtekinthetjük a Billboardon és a Youtubeon is, íme:

 

 

süti beállítások módosítása