Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia és Andrea Ferro az új Lacuna Coil-albumról meséltek

Októberben érkezik a lemez!

2019. augusztus 11. - Jurancsik Eszter

Mint azt már tudni lehet, az olasz Lacuna Coil október 11-én jelenteti meg új nagylemezét, amely a Black Anima címet kapta. Elsőként a Layers Of Time című dalt mutatták meg a rajongóknak Cristina Scabbiáék.

lc_head_01.jpg

Most újabb érdekességeket árult el Cristina és Andrea Ferro a korong kapcsán.

"Ez egy teljesen új lemez, és nem kimondottan a Delirium utódja, bár hasonló lesz a hangzásvilága. De a koncepció teljesen más. A Black Animára úgy gondolunk, mint a saját könyvünkre, amelyben az összes emberi érzést látjuk. Sokszor például a gyűlöletet és irigységet elrejtjük, ám ez később felszínre kerül."

- elmélkedett Cristina, majd Andrea is kifejtette véleményét:

"Ezen az albumon is a súlyos elemek kerülnek előtérbe, csakúgy, mint a Deliriumon. Úgy érezzük, ez nagyon tetszik az embereknek, és a Deliriummal ismét felfedezhettük, mi rejlik bennünk. Szabadabbnak érezzük magunkat!"

Kiderült az is, hogy a lemezborító ötlete Marco Coti-Zelatitól, a basszertől származik, de mint mindenben, ebben is jelen volt a teljes csapatmunka.

 

Klippremier: Liv Sin - Chapter Of The Witch

Néhány héten belül megjelenik a nagylemez is!

A Liv Jagrell vezette svéd heavy metalosok második albuma szeptember 6-án kerül a boltok polcaira Burning Sermons címmel, a Despotz Records felügyelete alatt.

livsinbandjuly2019_638_1.jpg

A korongról már láthattuk a Blood Moon Fever című klipet, most pedig itt az új dal, a Chapter Of The Witch.

Liv így nyilatkozott a hamarosan elérhető albumról:

"Úgy gondolom, nagy meglepetés lesz a rajongóinknak. Modernebb elemeket is a dalokba csempésztünk."

Íme az új klip!

 

Klippremier: Tarja - Tears In Rain

Megjelent az új videó!

A finn metálkirálynő hó végével, augusztus 3-án dobja piacra új lemezét, az In The Raw-t, amelyről elárulta: amellett, hogy eddigi legkeményebb, legsötétebb albuma lesz, hasonlóan érzi magát most, mint amikor a Nightwish-el kiadták a Once-ot 2004-ben. Tarja szavaival élve: ez a korong lesz az ő Once-a.

62342883_419606241958159_7217358392472371200_n.jpg

A Dead Promisest és a Railroads-t már hallhattuk-láthattuk a lemezről, néhány napja pedig elárulta a dalospacsirta: új klippel jelentkezik 9-én. 

Tarja választása ezúttal a Tears In Rain című dalra esett, íme a kisfilm!

 

Bemutatkozik a Mezmerized - Király Anna új projektje!

Elektronikus zene és metál!

Király Annát első körben a Sorronia alapítójaként ismerhette meg a metálkedvelő közönség, amely banda jelenleg pihenőpályán van, ám a fiatal tehetség nem unatkozik. Az Ideas-ban Kun Anita helyét vette át tavaly, most pedig létrehozta új projektjét, amely a Mezmerized nevet kapta. 

67562719_2418164481594102_5125660038865616896_n.jpg

Anna ígérete szerint elektronikus elemekkel erőteljesen megküldött metált hallhatunk majd a csapattól - zenésztársa Oliver Mudra. Az énekesnő elárulta: hamarosan meglepetések érkeznek. Akik szeretik a Depeche Mode-ot és az elektronikus zenével kevert metált, azoknak igazi csemege lesz Annáék muzsikája.

Facebookos oldaluk ITT érhető el!

Új albumát készíti a Halestorm!

Jövő év tavaszán várható a korong megjelenése

Lzzy Hale-ék legutóbbi nagylemeze Vicious címmel került a boltok polcaira tavaly nyáron, amellyel sikeres turnét nyomtak le az Államokban és Európában. 

halestorm_press_2018.jpg

 

A pennsylvaniai Red Lionból származó együttes azonban turnéja alatt sem tétlenkedik: hamarosan megkezdik ugyanis új albumuk rögzítését, amelynek megjelenését a csapat 2020 tavaszára datálja.

A kiadvány a tervek szerint a Vicious vonalán menetel majd tovább.

"Körülbelül két albumra való anyagunk van. Alig várjuk, hogy nekilássunk a munkának és új albumot jelentessünk meg!"

- lelkendezett Lzzy, aki zenekarával a Godsmack trársaságában járja az amerikai városokat.

 

Új klippel készül Tarja!

Hónap végén pedig érkezik az album!

Tarja Turunen augusztus 30-án dobja piacra legújabb stúdióalbumát, amelynek az In The Raw címet adta. Két kisfilmet már láthattunk, a Dead Promisest és a Railroads-t, a lemezről pedig a finn szépség elárulta: ez a korongja lesz eddigi legkeményebb, legsötétebb kiadványa.

60149589_2289230171097920_5545100751082094592_n.jpg

Hozzátette azt is: érzései hasonlatosak ahhoz, mint amikor 2004-ben a Nightwish-al megjelentették a Once albumot, és ez lesz az ő Once-a.

A mai napon hintette el az énekesnő, hogy néhány nap múlva újabb videóval lepi meg hallgatóságát - a klip a Tears In Rain című szerzeményez készül, amely augusztus 9-én hódítja meg a világot, íme a beharangozó:

 

Új dallal jelentkezett az Ardours

A The Mist került megfilmesítésre

A norvég Tristania frontasszonya, Mariangela Demurtas év elején hozta létre új projektjét, az Ardours-t, amely formáció igen sok zenei stílust ötvöz: hallhatunk benne gótikus metált, a 80-as évek klasszikus rockját és elektronikus elemeket is.

ardoursbandapril2019_638.jpg

Az olasz énekesnő zenésztársa Kris Laurent, akivel májusban forgatták le első klipjüket a Last Moment című dalukhoz. További jó hír, hogy a duó első albuma augusztus 9-ével jelenik meg a Frontiers kiadó gondozásában, Last Place On Earth címmel - a lemezt itt előrendelhetjük!

Most megérkezett az újabb szerzemény és vele együtt a kisfilm is - a The Mist címet viselő dalt láthatjuk a Youtube-on, íme:

 

Lemondta libanoni koncertjét a Within Temptation - keresztény csoportok ellenállásába ütköztek

7-én lett volna megtartva a buli

Szomorú hírt közölt libanoni rajongóival a holland Within Temptation: törölni kellett a 7-ére betervezett koncertjüket, miután keresztény csoportok nemtetszésüket fejezték ki a formáció előzenekarával kapcsolatosan.

within_temptation_2018_1.jpg

Sharon den Adelék a Mashrou Leila nevű libanoni zenekarral együtt léptek volna fel a Byblos fesztiválon, ám radikális keresztény csoportok heves tiltakozásával találták szemben magukat. Krisztus követőinek nem tetszik, hogy a Mashrou Leila köztudottan meleg énekese színpadra áll, ám ezzel Sharonék számításait is keresztülhúzták.

A banda a következőket írta Facebookján:

"Fáj ez a döntés nekünk is, éppúgy mint Nektek, kedves libanoni rajongóink. Ám a vérontás elkerülése és a biztonság érdekében lefújjuk a show-t. Talán egyszer, ha békésebb napok jönnek, ott leszünk Libanonban..."

 

 

süti beállítások módosítása