Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Itt az első videó a közelgő Battle Beast-albumról!

A korong címadó dalához forogtak a kamerák

2019. január 19. - Jurancsik Eszter

No More Hollywood Endings címmel, március 22-ével szabadul a világra a finn együttes ötödik nagylemeze, amelynek borítóját már korábban megmutatták Noora Louhimoék.

battlebeastbanddec2018_638.jpg

Most a korong számlistájára is fény derült: a csapat 11 dalt rögzített a kiadványon, íme:

01. Unbroken 
02. No More Hollywood Endings 
03. Eden 
04. Unfairy Tales 
05. Endless Summer 
06. The Hero 
07. Piece Of Me 
08. I Wish 
09. Raise Your Fists 
10. The Golden Horde 
11. World On Fire

Az album digipak és 2LP változatán azonban két bónusz felvétel is hallható lesz, a Bent And Broken és a My Last Dream című szerzemények képében.

Korábban a frontasszony Noora elárulta: az új korong jóval keményebb, epikusabb és 100%-ban heavy metal lesz. A napokban megérkezett az első videó is - a klipet a lemez cimadó dalához készítették, és megtekinthető a Youtubeon:

 

 

Tarja: "Élvezem, hogy senki nem mondja meg, mit tegyek!"

Karrierjéről mesélt az énekesnő

A 41 éves Tarja Turunen minden kétséget kizáróan napjaink egyik legsikeresebb metál-szólóművésze. A 2005-ös, Nightwishból való kirúgását követően hihetetlen szólókarriert csinált, noha a csapat rajongói közül sokan lehúzták a finn szépség szólóanyagait, mondván, hogy "ez nem Nightwish..."

De hősnőnket ez cseppet sem izgatta, sorra aratja a sikereket szólóénekesként, lemezeit imádják rajongói, hovatovább sokak szerint a szoprán szépség jóval túlszárnyalta egykori együttesét. 

A Ghost Cult magazin kapta nemrég mikrofonvégre Tarját, aki szólókarrierjéről mesélt lelkesen, de elárulta azt is, hogyan kezeli a turnézással járó kényelmetlen dolgokat.

tt_2.jpg

"Énekes vagyok és a mai napig rengeteget gyakorolok, dolgozom a hangomon. Ez sosem ér véget! Már nem huszonéves kiscsaj vagyok, hanem elmúltam negyvenéves, néha adódnak fizikai problémák. Folyamatos felkészülés a titka mindennek."

- kezdte az énekesnő, aki igyekszik bebizonyítani, hogy az idő múlása nem foghat a hangján.

"Őszintén szólva, fizikailag és hangilag is remekül érzem magam!"

(nevet)

"Az életben bekövetkező tapasztalatok benned maradnak, és enélkül nincs is értelme az egésznek! Hihetetlen egy utazás ez, persze tudom, hogy messze nem vagyok tökéletes, noha próbálok az lenni. Perfekcionista vagyok. Amikor énekelek, >>ott kell lennem<<, hiszen a közönség ott áll előttem. Kemény munka. Bizonyos értelemben megbocsátottam magamnak, hiszen én is emberből vagyok."

- elmélkedik Tarja, aki azt is elárulta: megtalálta az egyensúlyt a munka és a magánélet között. Az énekesnőnek van egy hatéves kislánya, Naomi, akit sokszor magával vitt a turnékra, férjével, az argentin üzletember Marcelo Cabulival pedig 2000 óta alkotnak egy párt, esküvőjüket 2003-ban tartották. 

Kitért nyáron megjelent DVD-je, az Act II körüli munkálatokra is.

tt2_1.jpg

"Rengeteg munka volt benne. Az emberek többnyire azt gondolják, egy élő lemez készítése nem vesz igénybe annyi időt, mint egy stúdióalbum felvétele. De nekem ez a DVD legalább annyira fontos, mint bármelyik lemezem! Az Act II elkészítése hónapokig tartott. A zene, majd a videók szerkesztése, de imádtam dolgozni rajta. Bár néhányszor gyűlöltem a ráncaimat az otthoni kibaszott nagy képernyőn!"

- nevet fel az énekesnő, akiről köztudott, hogy rendkívül kritikus, a teljesítményével és a hangjával szemben is.  Mint elmondta: élvezi, hogy senki nem mondja meg neki, mit mikor csináljon.

Természetesen a készülő új albumról is mesélt Tarja - korábban annyit elárult: sötétebb és keményebb lesz, mint a 2016-os The Shadow Self.

Nagyon sok dalt írtam, dolgozom a szövegeken és szeretném idén kiadni az új lemezemet!

 

 

Utolsó lemeze kiadására készül a The Cranberries

Így állítanak emléket Doloresnek

2018. január 15-e szomorú dátum a rockrajongók életében; e napon hunyt el ugyanis a The Cranberries frontasszonya, Dolores O'Riordan. A karizmatikus ír énekesnő halálát alkoholmérgezés okozta, egy kád vízbe fulladva találták meg egy londoni szállodában - a banda éppen új albumát rögzítette a brit fővárosban.

A csapat tagjai úgy döntöttek, kiadják a korongot, amelyen Dolores hangja utoljára hallható - In The End címmel, április 26-án lesz kapható a lemez, amely egyúttal egy emlék is lesz tragikus körülmények között elhunyt énekesnőjük számára.

bbmwayt.jpg

Dolores 46. életévében hagyta itt a földi világot, azt pedig tudni lehetett, hogy bipoláris zavarban szenvedett. A mezzoszoprán hangfekvéssel rendelkező énekesnő 1989-ben, egy újsághirdetés útján csatlakozott az együtteshez.

A zenekar felfedte a borítót és a számlistát is, és az All Over Now című szerzeményhez készített videót is, íme:

A számok listája:

01. All Over Now 
02. Lost 
03. Wake Me When It's Over 
04. A Place I Know 

05. Catch Me If You Can 

06. Got It 
07. Illusion 
08. Crazy Heart 
09. Summer Song 
10. The Pressure 
11. In The End

 

cranberriesintheendalbum.jpg

süti beállítások módosítása