Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tetkót varratott Clémentine Delauney

Első tetoválását szerezte be az énekesnő

2019. július 20. - Jurancsik Eszter

Az osztrák Visions of Atlantis énekesnője -aki az Exit Eden egyik dívája is- nem viselt sem testékszereket, tetoválása sem volt. Eddig. A francia szépség ugyanis a napokban beszerezte első tetkóját, amelyet meg is mutatott a rajongóinak.

Íme:

67618019_2875374169171588_8863041791302041600_n.jpg

Ilyen lesz a Lacuna Coil új albumának borítója

Ősszel érkezik a korong

Az olasz együttes a közelmúltban jelentette be a nagy hírt, miszerint három évvel legutóbbi nagylemezük, a Delirium után újabb stúdióalbumot szabadítanak a világra október 11-ével. 

lc_head_01.jpg

A kiadvány a Black Anima címet kapta, és korábban Cristina Scabbia, a csapat énekesnője elmondta: bár a Delirium vonalát viszi majd tovább, ám sokkal keményebb és sötétebb lesz, mint elődje. 

A frontasszony a következőket mesélte még a készülő albumról:

"A fekete lélek ("black anima") mindannyiunkban ott van. Egy ködös tükör, amit az igazság keresésére használunk. Benne van a fájdalom, a düh, az igazság, a félelem, a múlt, a jövő. És sötétség nélkül világosság sem létezik..."

A milánói zenemágusok most bemutatták a szóban forgó kiadvány borítóját, íme!

 

Epica: újra megjelentetik a Design Your Universe-t

10 éves a kiadvány!

A holland hatosfogat Design Your Universe címre keresztelt albuma 2009. október 16-án hódította meg a világot, Simone Simonsék pedig többször elmondták: nagyon szeretik a lemezt, mert rengeteg rajongóhoz eljutott az üzenete, tetoválásokat ihletett meg az albumborító és a dalszövegek is.

epica19_banner.jpg

Ennek kapcsán startol a banda különleges miniturnéja október 4-én - a koncertsorozat Hollandiát, Németországot, Franciaországot, Oroszországot érinti, de még Izraelben is színpadra lép a zenekar.

Szintén e napon újra kiadja a lemezt a csapat, amely némileg új hangzást is kapott Joost Van Der Broek producernek köszönhetően, de a borító is letisztultabb lett, íme:

epicadesignyouruniversegold.jpg

 

Felfedte új albuma címét és borítóját a The Dark Element

Novemberben jön a lemez!

Mint arról beszámoltunk, a The Dark Element második lemeze is elkészült, két évvel debütáló kiadványuk után, amely a csapat nevét viselte.

dalpremier-the-dark-element-dead-to-me-10160849.jpg

 

A Nightwish második énekesnőjeként ismertté vált svéd Anette Olzon és a finn Sonata Arctica-exgitáros 2016-ban alapította a zenekart, és első korongjuk hatalmas sikert aratott.

A formáció most felfedte a november 8-ával boltokba kerülő album címét, dallistáját és borítóját is. A lemez Songs The Night Sings címmel jelenik majd meg.

A dallista:

 

01. Not Your Monster 
02. Songs The Night Sings 
03. When It All Comes Down 
04. Silence Between The Words

05. Pills On My Pillow 

06. To Whatever End 
07. The Pallbearer Walks Alone 
08. Get Out Of My Head 
09. If I Had A Heart 
10. You Will Learn 
11. I Have To Go

És a borító:

de.jpg

Liv Sin: publikus az új album dallistája!

Szeptemberben érkezik a kiadvány!

Nemrég adtuk hírül, miszerint a svéd Liv Sin új albuma szeptember 6-án, a Despotz Records gondozásában jelenik meg - a korong a Burning Sermons címet kapta.

livsinbandjuly2019_638.jpg

 

A Blood Moon Fever és a Slave To The Machine dalok képében már ízelítőt is kaphattunk a lemezből, most pedig felfedte a kiadvány dallistáját a Liv Jagrell énekesnő vezette formáció, íme a dalcsokor:

01. Blood Moon Fever 
02. Chapter Of The Witch 
03. Hope Begins To Fade 
04. War Antidote 

05. At The Gates Of The Abyss 

06. Slave To The Machine 
07. The Sinner 
08. Death Gives Life Meaning 
09. Ghost In The Dark 
10. Dead Wind Intermezzo  

Természetesen az albumborító is megtekinthetővé vált íme:

livsinburningsermonscd.jpg

 

 

 

Együtt jön Magyarországra az Eluveitie, az Infected Rain és a Lacuna Coil

Hatalmas buli a Barba Negrában!

A svájci folk metálban nyomuló Eluveitie Ategnatos című albuma áprilisban töltötte meg a lemezbooltok polcait, és e kiadvánnyal járja a világot a Fabienne Erni vezette formáció. A turné egyik állomása a rajongók nagy örömére a budapesti Barba Negra lesz, ám nemcsak ez az egyetlen jó hír a koncerttel kapcsolatban.

eluuuuv54.jpg

Kiderült ugyanis, hogy két meglepetésvendég is elkíséri a bandát Magyarországra: a moldáv Infected Rain és az olasz Lacuna Coil lesznek az előzenekarok. A jegyek kaphatóak az interneten és a jegyirodákban, az esemény Facebookos oldala pedig ITT található.

süti beállítások módosítása