Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tarjával bulizott a Within Temptation

A Masters Of Rock fesztiválon lépett fel Tarja és Sharon

2019. július 14. - Jurancsik Eszter

A csehországi Vizovice-ben megrendezett Masters Of Rock fesztivál utolsó napján vendégeskedett a rendezvényen a holland Within Temptation, akik februárban megjelent nagylemezükkel, a Resisttel járják a világot. 

Ám nemcsak a friss korong dalai hangzottak el a koncerten, hanem régebbiek is. 2014-ben jelent meg a hatosfogat Hydra címre keresztelt lemeze, amely a Resisthez hasonlóan számos vendégzenészt vonultatott fel. A Paradise (What About Us?) című szerzeményt a Nightwish egykori frontasszonyával, Tarja Turunennel vette fel a formáció, és e fellépésen is felcsendült a szám, a finn énekesnő pedig meglepetésvendégként lépett a színpadra, hogy Sharonnal közösen adják elő a dalt. 

sharon-den-adellel-fog-fellepni-tarja-05190646.jpg

Utoljára a 2016-os, németországi M'era Luna fesztiválon találkozott a két tehetség, ahol szintén e dalt énekelték közösen.

Sharon elmesélte: amikor a Paradise megíródott, rögtön Tarjára gondolt a csapat, mint vendégénekesre, hiszen a dal rendkívül epikus, dinamikus, amelybe kiválóan illeszkedik egy erőteljes hang.

 

 

Sharon den Adel a Within Temptation jövőbeli terveiről mesélt

A Loud TV-nek adott interjút az énekesnő

Túl a kiégéshez közeli érzéseken, édesapja elvesztésén Sharon den Adel igazi főnixmadárként született újjá, amikor a Within Temptation Resist lemezével -amely február elsején jelent meg- turnéra indult csapatával. 

A számos vendégzenészt felvonultató album nagyon hasonló lett a 2014-ben piacra dobott Hydrához, ám annál egyedibb és modernebb hangzást kapott. A Hydra óriási ugrásnak bizonyult, a banda addigi legmerészebb korongja lett, bár a 2011-es The Unforgiving sem szűkölködött modern elemekben.

a-254737-1547808128-1894_jpeg.jpg

Sharon szólóprojektje, a My Indigo pedig teljesen más stílusú zenét játszik, mint a Within Temptation - a lemez, amely tavaly áprilisban került a boltok poolcaira, az énekesnő személyes harcairól szól, amelyek édesapja betegsége és az alkotóművészi válság miatt kerítették hatalmába őt.

A holland pacsirta a Loud TV-nek adott nemrég interjút, amelyben kitért a Resistre, a turnéra és a jövővel kapcsolatos tervekre is.

"Úgy gondolom, a modernebb hangzás felé haladunk, 25 éve turnézunk és nehéz követni a változásokat. A Resist-tel szerintem sikerült egy újabb ugrás, de remélem, hogy a következő lemezünkkel még tovább fejlődhetünk majd."

- kezdte sorait Sharon, aki azt is felfedte: soha nem érezte, hogy bármikor is támadást kapott volna, amiért nőként szerepel a metál színterén.

"Mindig tiszteletet éreztem ebben a közegben!"

A frontasszony azt is elmondta: többféle műfaj hatással volt az együttes kezdeti zenéjére, és úgy érzi, most találták meg az igazi Within Temptation-ös hangzást. Megosztotta azt is: míg a Hydra turnéja után elveszettnek érezte magát és képtelen volt dalokat írni, most már biztosan tudja, hogy a koncertkörút végén azonnal a stúdióban szeretne dolgozni.

A videó megtekinthető itt!

 

Októberben jön a Lacuna Coil új albuma!

A Black Anima címet kapta a korong

Eddig is tudni lehetett, hogy az olasz együttes új lemezén dolgozik, amelyről korábban Cristina Scabbia énekesnő elmondta: az eddig legkeményebb, legsötétebb anyaguk lesz, ám folytatja a 2016-os Delirium vonalát.

lacuna-coil.jpg

Konkrétumokat eddig nem osztott meg a milánói banda, azonban most lerántották a leplet a készülő kiadvány címéről: a Black Anima címet viseli majd és október 11-én szabadul a világra.

"A fekete lélek ("black anima") mindannyiunkban ott van. Egy ködös tükör, amit az igazság keresésére használunk. Benne van a fájdalom, a düh, az igazság, a félelem, a múlt, a jövő. És sötétség nélkül világosság sem létezik..."

- mesélte Cristina a korong címe kapcsán.

A zenekar egyébként jelenleg hazájában turnézik, de számos fesztiválon is fellépnek.

 

Basszusgitáros nélkül maradt a Butcher Babies

Jason több időt szeretne tölteni kislányával

Instagramján jelentette be a Carla Harvey és Heidi Shepherd által vezetett kaliforniai banda, miszerint basszerük, Jason Klein elhagyja a csapatot. A gitáros nem zenekari problémák miatt távozik a Butcher Babies fedélzetéről, mindössze arról van szó, hogy több időt szeretne tölteni családjával, különsen 11 éves kislányával.

"A világban utazgatás, a zenélés olyan élmények voltak, amelyekről gyerekként csak álmodozhattam, és a Butcher Babies nélkül sohasem történhettek volna meg. Ám most búcsút intek egy évtizednek, köszönetet szeretnék mondani Carlának, Heidinek, Chase-nek és Henrynek! Ugyanígy köszönetet szeretnék mondani a rajongóinknak is! Most a legnagyobb kötelességem, hogy teljes értékű édesapja legyek a 11 éves lányomnak, hogy vele legyek, amikor felnő."

 

- e kedves szavakkal búcsúzott posztjában bandatársaitól a zenész, aki az augusztusra betervezett bulikat még lenyomja az együttessel. 

butcherbabieslilithpromomay2019_638.jpg

Jason Klein basszer (középen) családja kedvéért hagyja el a Butcher Babiest.

Heidi, a csapat szőkesége a következőket írta közösségi oldalán a távozással kapcsolatban:

"Testvér, koncentrálj a legkomolyabb hivatásodra, hiszen egy csodálatos apa vagy! Szeretünk Jason, rengeteg mindent elértünk együtt!"

Majd Carla is csatlakozott:

"Jason szögre akasztja a gitárját, hogy többet lehessen a lányával. Nagyon hálás vagyok az évtizedes barátságunkért! Remek zenész vagy, de még remekebb apuka! Hiányozni fogsz!!!"

Azt egyelőre még nem tudni, ki veszi át a gitáros helyét.

süti beállítások módosítása