Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Különleges produkcióval készül az Ideas a Rockmaratonra!

Izgalmas hírt közölt a csapat

2019. május 12. - Jurancsik Eszter

Az idei Rockmaraton nem szűkölködik csajmetálos csapatokban: láthatjuk a svájci Eluveitie-t, az Arch Enemyt, az ukrán Jinjert, a Nervosát Brazíliából, az Angelseedet, hazai vonalról többek közt pedig az Ideas is tiszteletét teszi a rendezvényen.

a525c9fb.jpg

Facebookján jelentette be a zenekar: a Rockmaraton színpadán csatlakozik hozzájuk Szénási Barbara, a Barbara Dance Academy alapítója, akit a Till The End Of Time című szám videoklipjében is láthattunk. A videó igen különleges világot tárt a nézők elé, és komoly sikereket aratott a klip a Youtube-on.

Akik tehát ellátogatnak Király Annáék koncertjére, feledhetetlen élményben lesz részük!

 

 

 

Új albumot tervez 2020-ra az Evanescence

Amy Lee interjút adott

2017 őszén jelent meg a Synthesis, az arkansasi zenekar negyedik stúdiólemeze, amelyre hat évet kellett várni a rajongóknak a 2011-es, a csapat nevét viselő kiadvány után.

A Synthesis nem mindennapi sikereket könyvelhetett el, és az idén nálunk is koncertező banda lemezbemutató koncertjét tartalmazó DVD is komoly eladásokat produkált. A formáció elárulta: a Synthesis nem egyszerűen csak a soron következő album, hanem egy nagyon különleges projekt, hiszen a kiadvánnyal turnézó brigádot egy szimfonikus zenekar is elkíséri a fellépésekre.

desktop_1.jpg

 

 

A napokban Amy Lee, a zenekar énekesnője különleges interjút adott az Epicenter fesztiválon az észak-karolinai Rockinghamben, amelyből kiderül: jövőre tervezik új albumuk kiadását.

"Nyitott vagyok. Korábban említettem, hogy akár egy EP kiadása is szóba jöhet, de 2020-ra mindenképpen szeretnénk egy új lemezt kiadni. Szupernek tartom azt a szabadságot, ami a zenészeket illeti, hogy nem kell elköteleződniük."

A teljes interjú megtekinthető az alábbi videóban!

 

 

Újra aktív a Pythia!

Friss dal és néhány nap múlva új stúdióalbum!

Az angol Pythia 2007-ben alakult az akkori énekesnőnek, Emily Alice Ovendennek köszönhetően, akivel három albumot jelentetett meg a zenekar.

A frontasszony 2015-ben elhagyta a csapatot, helyére Sophie Dorman került, azonban sokáig csend honolt a britek háza táján.

12119133_10153575213871335_8420097834318680180_n.jpg

Azonban a napokban a formáció új dallal jelentkezett, a Spirits Of The Trees-szel, amely a május 17-ével megjelenő új albumon, a The solace Of Ancient Earth-ön kapott helyet.

Íme!

 

 

Befejezte új lemeze felvételeit az Edenbridge!

Még nem tudni, mikor kerül boltokba a korong

Korábban megírtuk, hogy az osztrák együttes új lemeze készülőben van, nemrégiben pedig Sabine Edelsbacher énekesnő és férje, a gitáros-billentyűs Lanvall bejelentették: végeztek a korong felvételeivel.

edenbridge_1.jpg

A kiadvány -amelynek megjelenési időpontja egyelőre még nem ismert- a Dynamind címet kapta és különleges ajánlatokkal rukkolt elő a csapat.

A lemez előrendelhető, különféle változatokban, amelyeket itt tekinthettek meg:

 

Rendeld elő az Epica könyvét!

Hamarosan boltokba kerül a kiadvány!

Köztudott a holland zenemágusok rajongói körében, hogy az Epica első könyve kiadására készül. A kiadvány a The Essence Of Epica címet kapta, és a zenekar történetét öleli fel a kezdetektől, rengeteg érdekes történettel és fényképpel gazdagítva.

0918_main_slider-3.png

Simone Simonsék nemrég bejelentették a várva várt hírt: könyvük már előrendelhető ITT, és aki él a lehetőséggel, 10%-os kedvezményben részesül. 

A banda egyébként sem panaszkodik unalomra, hiszen hamarosan megkezdik új albumuk felvételeit. Utolsó lemezük, a The Holographic Principle 2016-ban jelent meg, és a formáció eddigi talán legsikeresebb korongja lett.

Cristina Scabbia: "Készen állunk egy kib*szott kemény album felvételére!"

A Lacuna Coil énekesnője a készülő új korongról mesélt

Többször megírtuk, miszerint az olasz brigád új lemeze felvételeire készül, és turnéjuk befejeztével azonnal hazautaznak Milánóba, hogy megkezdjék a stúdiómunkálatokat.

lacuna-coil.jpg

Korábban Cristina Scabbia -aki Tarja Turunen nyár végén megjelenő új albumán is vendégénekel majd- kitért arra: a következő Lacuna Coil lemez lesz a legsötétebb és legkeményebb.

Most újabb titkokat tárt fel az énekesnő a Blabbermouthnak.

"Készen állunk egy kibaszott kemény album rögzítésére! Komoly és sötét lemez lesz. Még inkább, mint a Delirium!"

A szóban forgó korong 2016 májusában került a boltokba, és igen szép sikereket könyvelhetett el vele a csapat.

"Ez az a zene, amit igazán szeretünk. Ezért megtartjuk a Delirium vonalát!"

 

süti beállítások módosítása