Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Új videóját forgatja a Nightwish!

Jövő évben pedig jön az új lemez!

2019. szeptember 30. - Jurancsik Eszter

A napokban írtuk meg, miszerint a finn/holland/brit tagokból álló együttes 2015-ös, Élan című dalának klipje elérte a 60 milliós feletti megtekintést. A számot az Endless Forms Most Beautiful címre keresztelt albumon hallhattuk, amely korong nem sokkal az Élan debütálását követően került boltokba. 

Tudjuk azt is, hogy gőzerővel készül az új album, amely a tervek szerint 2020-ban hódítja meg a világot. A készülő kiadvány immár a kilencedik nagylemeze lesz a csapatnak, egyben a második, amelyen a holland Floor Jansen énekel.

nightwish_concert_paris_grand.jpg

 

Rögös volt az út a korong felvételéig, hiszen a banda vezetője, Tuomas Holopainen 2017-ben kisebb alkotóművészi válságot élt át, nem tudta, hogyan fogja überelni a zenekar az Endless Forms Most Beautiful sikereit. Azonban másik projektje, az Auri -amelyet feleségével, Johanna Kurkela énekesnővel és Nightwish-beli kollégájával, a brit Troy Donockley-val hívott életre- megnyitotta az utat a dalszerzés felé, eloszlatva a zenemágus kételyeit.

Nemrég végre friss hírek érkeztek a Nightwish háza tája felől: a hatosfogat új videoklipjén dolgozik. A frontasszony Floor Instagramján egy rövid üzenetben tudatta a rajongókkal: hamarosan új kisfilmet láthatunk a zenekartól. Nem tudni ugyan, mikor jelenik meg a videó, mindenesetre érdemes nyitva tartani szemeinket.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

THANK YOU!! ❤️ "Shallow" number 1 in NL iTunes Charts! #no1 #shallow #itunes⠀ ⠀ Watch/Stream LINK IN BIO ⬅️⬅️⬅️⠀ ⠀ And a big thank you goes out to Marcel Fisser Band for the amazing support! @marcelfisser ⠀ ⠀ �� Translation:⠀ Number 1! Number 1! Number 1 in the iTunes charts (NL).⠀ Thank you for all the support and incredibly nice and sweet comments.⠀ I am completely overwhelmed & I am currently in my car and am on my way to Helsinki. Because of a music video recording with Nightwish. So there's exciting things happening, but I quickly wanted to leave a personal message.⠀ Number 1 on the iTunes Charts (NL). WOW! Thank you

Floor Jansen (@floor_jansen_official) által megosztott bejegyzés,

Nightwish: 60 milliós nézettség felett az Élan klipje!

Boldog a csapat

2015. március 27-én jelent meg a Nightwish nyolcadik nagylemeze, az Endless Forms Most Beautiful. A korong tematikáját nem más adta, mint Richard Dawkins brit tudós munkássága. Ez volt az első album, amelyet a finn fiúk holland frontasszonyukkal, Floor Jansennel vettek fel - az After Foreverből és a ReVampből ismert énekesnő 2013 októbere óta teljes jogú tagja a zenekarnak.

nightwish_bannerthnuz5uluw2id.jpg

Az első kislemezes dal az Élan volt, amelyhez hangulatos videoklipet forgatott az együttes, és amely igencsak megosztotta a rajongótábort - voltak, akiknek egyáltalán nem tetszett, voltak, akiknek nagyon is fülébe égett a nóta. Mindenesetre igen népszerűvé vált a dal, amely 2015. február 13-án került fel a Youtube-ra. Nemrégiben ugyanis az énekesnő Floor boldogan osztotta meg Twitterén, miszerint a kisfilm elérte a 60 millió feletti nézettséget.

Gratulálunk!

 

Delain: itt a Burning Bridges videója!

Végre látható a kisfilm!

Charlotte Wesselsék néhány nappal ezelőtt csigázták fel rajongótáborukat a hírrel, miszerint új videoklippel készülnek. A kisfilm a Burning Bridges címet viselő szerzeményükhöz készült, amely hallható lesz a holland formáció új albumán - a kiadvány előreláthatólag 2020 első felében kerül boltokba.

68285852_10158878587164535_9129408821117059072_n.jpg

Utoljára a februárban megjelent Masters of Destiny című dalhoz forgatott videót a csapat, most pedig itt a beígért új klip, amely megtekinthető a Youtubeon, íme!

 

Karkaos: először lépett fel Morgan Landerrel a csapat

Új együttesével debütált a Kittie énekesnője

Korábban megírtuk, hogy a Québec-i melodikus death metált játszó Karkaos új frontasszonyra tett szert a Kittie-t vezető Morgan Lander személyében. A banda 2003-ban alakult, 2009 óta zenél aktívan, és eddig olyan zenekarokkal álltak egy színpadon, mint a The Agonist, a Leaves' Eyes vagy a Delain. Első EP-jük 2010-ben jelent meg In Burning Skies címmel, 2013-ban pedig piacra dobták első albumukat, az Empire-t. 2017 májusában érkezett a Children of the Void nagylemez.

karkaosmorganlander_638_1.jpg

Viky Boyer, a formáció előző frontlánya idén hagyta el a Karkaost, ezt követően került Morgan a bandába, aki boldogan mondott igent a felkérésre - előreláthatólag 2020-ban kerül boltokba a vele közösen felvett első korong. Természetesen az énekesnő nem hagyja el eredeti együttesét, a Kittie-t sem.

Szeptember 21-én Montréalban adott koncertet az új felállású zenekar, amelyről videók is készültek, íme!

 

 

Lzzy Hale üzenete Greta Thunbergnek: "Te vagy a modern Joan of Arc!"

Elismerően nyilatkozott a klímaváltozás ellen harcoló tiniről az énekesnő

A pennsylvaniai Halestormról nemrégiben megírtuk, miszerint gőzerővel dolgoznak új albumukon - utolsó stúdiólemezük 2018 nyarán jelent meg Vicious címmel, amellyel sorra aratják a sikereket.

Lzzy Hale, a csapat karizmatikus frontasszonya azonban most más témában osztotta meg gondolatait; Greta Thunbergről nyilatkozott elismerően Instagramján.

ka6toehmnnygyyw5ljhffe.jpg

Greta Thunberg egy 16 éves svéd tinilány, aki elszántan harcol a Földünket veszélyeztető klímaváltozás ellen, és nem rest szókimondóan nyilatkozni a helyzetről. Legutóbbi posztját -amelyben a világ vezető politikusait vádolta a vészhelyzet kialakulása miatt- Donald Trump amerikai elnök is megosztotta: "Nagyon boldog fiatal lánynak tűnik, aki előtt fényes jövő áll!" - természetesen egy nagy adag szarkazmussal...

Lzzy most ennek kapcsán posztolt Instagramjára - Szent Johannához hasonlította a kislányt.

"Greta a mai Joan of Arc! Köszönöm az őszinteségét, logikáját és gyönyörű haragját. Azon nők kerekasztalánál ülsz, akik inspirálták, alakították az emberiséget."

- írta az énekesnő.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Our modern day Joan of Arc. @gretathunberg Thank you for your candor, grace,logic and beautiful anger. Wield your sword. You are sitting at a round table of young women who have inspired and shaped humanity. Here’s a few! In 1960 at the age of 6, Ruby Bridges became the first black student to attend William Frantz Elementary School in New Orleans. The first-grader faced protests and riots/had to walk to school accompanied by federal marshals. She became an icon in the Civil Rights Movement. A German-born Jewish girl, Anne Frank rose to fame following the publication of the diary she kept while hiding from the Gestapo. After her family was discovered and arrested, Frank died at Bergen-Belsen concentration camp in 1945 at the age of 15. Her father Otto the only surviving family member was moved reading her diary after the war and published it.It has been translated into more than 60 languages. Malala Yousafzai is a Pakistani human rights advocate known for her activism in promoting education for girls. In 2012, when she was just 15 years old, a Taliban gunman shot her in an assassination attempt in retaliation for her work. At the age of 17, she received the Nobel Peace Prize, becoming the youngest Nobel laureate. Nine months before Rosa Parks' famous arrest, 15-year-old Claudette Colvin stood up against segregation in Alabama by refusing to give up her seat on a bus in Montgomery. She was arrested, and a year later was one of the original plaintiffs in Browder v. Gayle, a case that led the U.S. Supreme Court to declare bus segregation laws in Alabama and Montgomery unconstitutional. In 1963, 9-year-old Audrey Faye Hendricks joined thousands of fellow kids and teens in the Children's Crusade, a nonviolent demonstration in Birmingham to stand against segregation. Hendricks spent a week in jail for her activism. Images from the Children's Crusade highlighted the violent response from local authorities &caused outrage around the world. And English author Mary Shelley was just 18 years old when she wrote Frankenstein, which many credit as the origin of science fiction! Who run this mother?

LZZY HALE (@officiallzzyhale) által megosztott bejegyzés,

Gőzerővel dolgozik új albumán az Amberian Dawn!

Stúdióban a csapat

2017 őszén jelent meg a finn zenekar utolsó albuma, a Darkness Of Eternity. A lemez rendkívül sikeres lett a formáció rajongói körében. Tuomas Seppälä, a banda alapítója a 2014-es Magic Forest folytatásaként jellemezte a korongot, amely zeneileg igen változatosra sikeredett. Ez volt egyébként a harmadik nagylemeze az együttesnek a 2012-ben Heidi Parviainent váltó Päivi "Capri" Virkkunennel. 

ad2_2.jpg

Korábban megírtuk, hogy a derék finnek javában dolgoznak az új lemezen - a dalok már majdnem teljesen elkészültek, legutóbbi Facebookos posztjuk szerint már Capri éneksávjait rögzítik, valamint az új koronghoz természetesen fotózás is dukál. Íme, ahogyan Capri a stúdióban ténykedik:

 

Klippremier: Edenbridge - On The Other Side

Újabb klippel jelentkezett a banda

Az osztrák Edenbridge rajongóinak már nem kell sokat várni a formáció új lemezére - a kiadvány ugyanis október 25-étől lesz kapható Dynamind címmel, és ahogyan azt az énekesnő Sabine Edelsbacher elmondta, nagyon különleges albumra számíthatunk.

69679491_10157717225403000_6396982109512138752_n.jpg

A kiadványról az első dalt, a Live And Let Go-t már láthattuk-hallhattuk, most pedig újabb klippel rukkoltak elő derék sógoraink - az On The Other Side-hoz készült kisfilm, íme:

 

Betekintő érkezett a Delain új videoklipjéhez

Szeptember 27-én érkezik a kisfilm!

Charlotte Wessels és társai gőzerővel készítik új albumukat, amelyről korábban az énekesnő elmondta: előreláthatólag 2020 első felében kerül boltokba. Azt is tudni lehet, hogy a 2016-ban megjelent Moonbathers vonalán menetel majd tovább a korong, amely -Charlotte szavaival élve- bombasztikus lesz.

delain-2-560x330.png

Néhány nappal ezelőtt fedte fel a holland együttes, miszerint új kisfilmmel készülnek megörvendeztetni a rajongóikat. Utoljára a Masters Of Destiny című szerzeményhez forgattak videót, amely dal a februárban megjelent Hunter's Moon című EP-n kapott helyet. A formáció csillaga megállíthatatlanul ível felfelé, annak ellenére, hogy a mindig vigyori gitáros leányzó, Merel Bechtold nyáron hagyta el Charlotte-ékat, hogy másik zenekarára, a Dear Motherre koncentrálhasson.

Most Facebookján jelentette be a csapat, miszerint az új videó szeptember 27-én lesz látható, és a Burning Bridges címet viseli majd. 

Íme, a teaser, amely elérhető a Youtube-on:

 

 

Szólóalbumot ad ki Lindsay Schoolcraft!

Októberben érkezik az újdonság!

Lindsay Schoolcraft 2013 óta erősíti az angol Cradle of Filth zenekart billentyűsként és háttérénekesként.

478504_artist.jpg

A kanadai származású zenészlány most szólóalbummal örvendezteti meg rajongóit, amelynek a Martyr címet adta - a lemez október 7-én jelenik meg. Természetesen nyilvánosságra hozta a kiadvány dallistáját és borítóját is:

01. Saviour
02. Dangerous Game
03. Stranger
04. Into The Night
05. Blood From A Stone
06. Dawn
07. Remember
08. See The Light
09. Where I Fall
10. My Way Without You
11. Lullaby

A lemezborító:

martyr.jpg

A lemez elkészítésénél nem más segített Lindsay-nek, mint az Evanescence egykori dobosa, Rocky Gray. Az énekesnő elmondása szerint a korongot a gótikus rock és klasszikus zene egyaránt jellemzi majd, az első dal pedig már július óta elérhető - a Lullaby hallgatható meg, amelyhez szöveges klip készült, ITT érhetitek el.

Tarja nem lát esélyt arra, hogy egyszer újra a Nightwish-sal zenéljen

Érdekes gondolatokat osztott meg az énekesnő

A finn tehetség legújabb albumával, az augusztus 30-án megjelent In The Raw-val járja a világot, amely kiadvány hatalmas népszerűségre tett szert rajongói körében.

A napokban Tarja Kerrang! magazinnak adott interjút, amelyben kitért egykori csapatára, a Nightwish-ra is. A beszélgetés elolvasható a Blabbermouth-on is.

banner_raw2019_4v2-1.jpg

Köztudott, hogy rengeteg rajongó szeretné újra a formációban látni-hallani a dalospacsirtát, noha Tarja 2005-ös kényszertávozása óta a banda elfogyasztotta a svéd Anette Olzont, 2013 óta pedig a holland Floor Jansen az énekesnőjük.

"Amikor 2017-ben, a karácsonyi Raskasta Joulua koncertsorozaton Marco Hietalával léptem fel, természetesen ideges voltam, hiszen akkor már 12 éve nem voltunk kapcsolatban egymással. Habár nem is annyira ideges voltam, hanem inkább kíváncsi. A koncert végén pedig átöleltük egymást."

- kezdte az énekesnő.

"Hatalmas tömeg volt és nagyon érzelmes volt az egész. Gyönyörű volt..."

tarja-turunen-marco-hietala-nightwish-2017.jpg

Tarja és Marco a 2017-es karácsonyi koncertsorozaton, a Raskasta Jouluán - az Ave Maria című klasszikust énekelték együtt

Korábban Tarja elmondta: e-mailezni kezdett a zenekar agyával, Tuomas Holopainennel is. De vajon van esély arra, hogy valaha újra együtt dolgozzon a számára világhírnevet meghozó együttessel...?

"Nemigen látom esélyét az együttműködésnek. Tudom, hogy rengeteg rajongó szeretné azt látni, hogy valami történik ebben az irányban, de ha fog is, még nagyon távol van..."

Mint ismeretes, az énekesnőt nem éppen a legszebb úton szólították fel távozásra a Nightwish férfi zenészei 2005 őszén, a Once album turnézáró koncertjét követően.

68878221_592912127906902_6908629891499658869_n.jpg

Tarja a Nightwish élén, 2004-ben egy promo fotón

Az emlékezetes nyílt levélben fő indokként azt hozták fel egykori bandatársai, miszerint Tarja férje, Marcelo Cabuli üzletember -aki egyébként a menedzsere is- hatására túlzottan anyagiassá vált, és az üzlet, a pénz fontosabbak lettek Tarjának a zene öröménél. Az énekesnő akkortájt ezt nyilatkozta: lehet, hogy egy napon megbocsát a fiúknak, de nem felejti el a módot, ahogyan kitették a zenekarból.

süti beállítások módosítása