Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Hallgasd meg Tarja új dalát!

Publikus a nagylemez címe is!

2019. április 30. - Jurancsik Eszter

A finn énekesnő a mai napon jelentette be: késő délután a Youtube-on hallható lesz egy új szerzeménye, amely az idei évre tervezett albumról származik.

0e7ca5e3-83a5-4384-9f01-89030f225848-e1474622940289.jpeg

A Nightwish egykori dívája korábban elárulta: rendkívül sok dalt ír, jóval többet, mint amennyi ráfér egy lemezre, illetve az új korong jóval sötétebb és keményebb lesz, mint elődje, a 2016-os The Shadow Self.

17 órakor a fanok végre hallhatták az új dalt, amelynek címe: Dead Promises, az album pedig az In The Raw címet fogja viselni.

Íme, a klip!

 

 

 

Itt a Liv Sin új klipje!

Ősszel pedig új nagylemez!

A svéd Sister Sin 2015-ös feloszlása után az énekesnő Liv Jagrell létrehozta új projektjét Liv Sin név alatt, amely egyre sikeresebb Európa-szerte. A csapat Follow Me című első albuma 2017-ben jelent meg, 2018-ban pedig EP-t adtak ki ("Inverted"), amelyről a Murphy's Law-hoz készítettek videót.

livsinapril2019_638.jpg

Most újabb kisfilmmel jelentkezett a zenekar: a Slave To The Machine videója már látható a Youtube-on, az együttes pedig még azt is felfedte: ősszel érkezik az új stúdióalbum, amely a Burning Sermons címet fogja viselni - a korong egészen pontosan szeptember 6-ával lesz kapható.

Íme, a videó!

 

Budapestre jön az Evanescence!

Újra hazánkban a csapat!

Örülhetnek az arkansasi banda rajongói, ugyanis Amy Lee és társai turnéra indulnak ősz elején. Számos fesztivál mellett Budapestre is ellátogatnak - szeptember 8-án a Budapest Arénában teszi tiszteletét a zenekar. 

evanescence_2017.jpg

 

2012-ben már láthattuk a bandát, akik azonban akkor nem jutottak el a koncertre, most pótolhatják az élményt. Természetesen a tavalyelőtt megjelent, Synthesis album dalai mellett minden bizonnyal a régi kedvencek is felcsendülnek majd a bulin, a jegyek pedig már kaphatók is az interneten és jegypénztárakban.

 

Itt az új MaYaN-dal!

Friss videó a bandától

Az Epicás Mark Jansen által vezetett MaYaN -amelynek énekesnői Laura Macrí és a Stream Of Passion egykori frontasszonya, Marcela Bovio- legutóbbi lemeze tavaly szeptemberben került a boltok polcaira.

mayan_hysteria_slider-980x600.jpg

 

Eddig két klipes dalt - The Rhythm Of Freedom, Saints Don't Die- mutatott meg a banda a közönségnek.

Most azonban újabb csemege érkezett, mégpedig a The Power Process című szerzemény képében - íme a videó:

 

 

Új albumát készíti az Amberian Dawn!

Stúdiózik az együttes

2017 őszén jelent meg a finn zenekar Darkness Of Eternity című lemeze, amellyel igen sikeres turnét nyomtak le Európában.

amberian_dawn_band_2017.jpg

A lemezt Tuomas Seppälä, a csapat alapítója a 2014-es Magic Forest album folytatásaként jellemezte, egyben az eddigi legérzelmesebb kiadványukként definiálta. Kitért arra is, hogy bár Capri Virkkunen, a banda frontasszonya inkább popos hangszínnel rendelkezik, mégis kiválóan illeszkedik a dalokba.

A napokban jelentette be a formáció: új korongjukon dolgoznak. Elárulták azt is, hogy 2018 kiemelkedően jó év volt számukra és további meglepetésekkel jelentkeznek később.

 

 

Tovább fokozza az izgalmakat Tarja - hamarosan jön az új lemez

Sokat sejtető kép az énekesnő Facebookján

Tarja korábban már utalt arra, hogy új nagylemeze az idei évben kerül boltokba - utolsó albuma, a The Shadow Self 2016 nyarán hódította meg a világot. Az új korong kapcsán az énekesnő megosztotta azt is: jóval keményebb lesz, mint elődje, és jóval több dalt írt, mint amennyi ráfér egy lemezre. 

Néhány nappal ezelőtt a finn szépség -aki egyébként jelenleg is turnézik- lecserélte borítóképét, amely aranyságra színben ragyog, és természetesen feltüntette a "coming soon", azaz hamarosan érkezik feliratot. Profilképét is megváltoztatta, amely így néz ki:

57083485_2247522558602015_7941567441392369664_n.jpg

 

 

A fanok körében természetesen megindultak a spekulációk, miszerint az új kiadvány fő színe az arany lesz - a The Shadow Self borítóján és a hozzá készített promo fotókon a fekete és a fehér szín volt a domináns. Kikerült egy idézet is Tarja közösségi oldalaira:

 

 

Ebből nem nehéz kitalálni, hogy nagy eséllyel a szoprán szépség egyik új szerzeményéből származik. A Nightwish egykori pacsirtája azt is elárulta még hónapokkal ezelőtt: nagyon kritikus, ha a teljesítményéről van szó, így nem csoda, ha 3 évet kellett várni az új anyagra, de a rajongók biztosak lehetnek abban, hogy ismét minőségi dalcsokrot kapnak majd.

Klippremier: Within Temptation - Mad World

Itt az új kisfilm!

Mint arról beszámoltunk, a Within Temptation új videót készül a világra szabadítani, amely a Mad World című szerzeményhez készült.

within-temptation-2018-promo-photo_1.jpg

 

Sharon den Adelék új klipje néhány órával ezelőtt vált láthatóvá a Youtube-on, amely immár a hatodik kisfilmes nóta a február elsején megjelent Resist címre keresztelt albumról. 

Íme!

 

Új videóval készül a Within Temptation!

Egy rövid előzetes már megtekinthető!

A mai napon jelentette be a holland banda, miszerint újabb klippel örvendezetik meg hallgatóságukat. 

54410810_10156381801697986_6088453988502470656_n.jpg

Február első napján jelent meg Sharon den Adelék nagylemeze, a Resist, amelyről eddig öt dalhoz készült videó (The Reckoning, Raise Your Banner, In Vain, Firelight, Supernova), most pedig bejelentette a zenekar az új klipes szerzeményt, amely nem más, mint a Mad World.

Egy rövidke előzetest már közzé is tett a hatosfogat Facebookos oldalán, a teljes kisfilmet pedig április 15-én láthatjuk.

Íme, az ízelítő:

 

 

süti beállítások módosítása