Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Halestorm - Vicious

Új kisfilm Lzzyéktől!

2019. március 30. - Jurancsik Eszter

2018 nyarán dobta az üzletek polcaira Vicious címet viselő nagylemezét a pennsylvaniai zenekar, amelyről a Black Vultures, az Uncomfortable és a Do Not Disturb című dalokhoz készített videókat már láthattuk.

halestorm_1.jpg

Két nappal ezelőtt pedig új kisfilmmel jelentkezett a Lzzy Hale vezette csapat, ezúttal az album címadó számához forgattak videoklipet.

Íme!

 

Újabb videó a Battle Beast-től

Szöveges klipet jelentetett meg a zenekar

A finnek No More Hollywood Endings című albuma március 22-ével töltötte meg a lemezboltok polcait, amely korongról Noora Louhimo énekesnő a megjelenés előtt elárulta: 100%-ban heavy metal lesz.

battlebeastbanddec2018_638.jpg

Három nótát már láthattunk-hallhattunk a kiadványról, a címadó szerzeményt, az Edent és az Endless Summert, ám a csapat nem áll le; itt van ugyanis az újabb szám, a The Golden Horde, amelyhez szöveges kisfilmet készített a zenekar, íme:

 

A Lovebites énekesnőjével duettezett Lzzy Hale

Különleges felvétel a Halestorm japán turnéjáról

A pennsylvaniai Halestorm március 21-én tette tiszteletét a Japánban megrendezett Download fesztiválon, ahol felcsendült a Love Bites (So Do I) című dal is, amely zenekar 2012-ben kiadott The Strange Case Of... címre keresztelt lemezén kapott helyet.

lzzyasami.jpg

A dalcím inspirálta az egyre népszerűbb japán all female metal-együttes nevét is, a Lovebites énekesnője, Asami pedig közösen énekelte a szerzeményt Lzzyvel, a rajongók nem kis örömére.

Íme!

 

 

 

Morgan Lander nem tartja valószínűnek, hogy új albumot készítsenek Trish Doan nélkül

Interjút adott az énekesnő

Sokkolta a metálvilágot 2017. február 13-án a kanadai Kittie basszusgitárosának, Trish Doannak a halála. Ennek kapcsán Morgan Lander énekesnő nem sokkal zenésztársa után elmondta: testvéreként szerette Trisht, és rendkívül megviselte elvesztése.

morganlanderkittiemarch2019_638.jpg

Most újabb gondolatot oszott meg Morgan:

"Nem lenne helyes, ha Trish nélkül készítenénk új lemezt. Nem lenne jó érzés mást hallani gitározni. De ő már nincs közöttünk..."

fbfd13afe7738b5b79424a591dfe1df2d7ba15bcr1-1080-1073v2_hq.jpg

Trish Doan 1985. május 9-én született a koreai Kvangdzsuban, de Kanadában nőtt fel, 2005-ben csatlakozott a zenekarhoz. 2008-ban elhagyta a Kittie fedélzetét, depressziója és anorexiája miatt. 2009-ben Ausztráliába költözött, ám két évvel később visszatért Kanadába, 2012-től pedig újra a csapat aktív tagja volt. Halálának oka nem ismert, de Twitterére sokszor írt a depresszió démonával való küzdelmeiről.

Itt az új Battle Beast-videó!

Új videóval jelentkezett a csapat

A derék finnek No More Hollywood Endings címre keresztelt vadonatúj albuma március 22-ével töltötte meg az üzletek polcait.

battlebeastbanddec2018_638.jpg

 

Korábban Noora Louhimoéktól láthattuk már a korong címadó dalához készített videót, valamint az Eden-hez forgatott kisfilmet, most itt az újabb csemege: az Endless Summer című szerzeményhez forogtak a kamerák, íme az eredmény:

 

 

Hallgasd meg a Jinjer új dalát!

Újabb szerzemény az EP-ről

Januárban került boltokba az ukrán együttes Micro címre keresztelt középlemeze, amelyről már hallhattuk az Ape és a Dreadful Moments című felvételeket. Tatiana Shmaylyuk és társai elkezdtek dolgozni új stúdióalbumukon is, amely előreláthatólag ősszel jelenik majd meg.

jinjer-2018-by-veronika-gusieva.jpg

A Micro EP-ről a mai napon újabb dallal kedveskedett rajongóinak a formáció - a Teacher, Teacher tekinthető meg, íme:

 

Felvállalta kapcsolatát Carla Harvey és Charlie Benante

Újabb fém szerelmespár

Szép számmal akadnak párok a metál műfajban, akiket pont a zene hozott össze, itt írtunk róluk egy terjedelmesebb cikket.

Most újabb két zenész vállalta fel kapcsolatát a nyilvánosság előtt: Carla Harvey (42), a Butcher Babies egyik énekesnője és Charlie Benante (56), az Anthrax dobosa jelentették be közösségi oldalaikon, miszerint egy párt alkotnak.

charliebenantecarlaharvey_638.jpg

Kiderült, hogy a szerelmesek már 2015 vége óta együtt vannak, ám csak most rántották le a leplet titkukról.

Charlie-nak előző feleségétől van már egy 13 éves lánya, Carla is volt már házas - 2012-ben állt oltár elé, ám hamar el is vált exférjétől, Gregory Coates-tól.

Sok boldogságot a két zenésznek!

 

Sharon den Adel: "Még modernebb hangzású lemezt akartunk!"

Az új album stílusáról mesélt az énekesnő

Hollandia egyik legnépszerűbb együttese február elsejével megjelent új albumával, a Resisttel járja a világot, amely korong igen kedvező fogadtatásra lelt a fanok körében.

New York Cityben járt nemrég a Within Temptation, a frontasszony Sharon den Adelt pedig a Ghost Cult magazin faggatta ki - a beszélgetést átvette a Blabbermouth is.

"A Hydra lemez turnéja után leblokkoltam és nem tudtam dalokat írni. De nemcsak én éreztem rosszul magam, hanem a zenekar többi tagja is."

dshsbncnqxvnyoiub7yxtn.jpg

- kezdte az énekesnő, aki több életterületén nehézségekkel került szembe, a legfájdalmasabb pedig édesapja tavalyi halála volt számára. 

"Tudtuk, hogy hasonló lemezt akarunk, és hogy meg akarjuk csinálni, de annyira távolinak tűnt a cél. Irányváltásra volt szükség, hogy eljussunk a célig. Ez sok időt igénybe vett, de végül megtaláltuk a mi zenénket és az igazi Within Temptation-hangzást."

A belső démonok leküzdésében és a magánéleti nehézségekkel való küzdelmében pedig saját projektje, a My Indigo segített Sharonnak, aki a Resistről így nyilatkozott:

"Az emberek azonosítanak azzal a zenével, amelyet először hallanak tőled. A változás azonban elengedhetetlen, amikor új albumot veszünk fel. Nem vagyunk az a csapat, akik évekig ugyanazt akarják csinálni."

within-temptation-2018-promo-photo.jpg

És Sharon szavaiban ott az igazság, hiszen az együttes a gothic-szimfonikus metáltól indult, és minden egyes lemezzel közelebb kerültek saját, igazi stílusukhoz. Az első korong, amelyen nagyobb szerepet kapott a poposabb hangzás, a 2011-es The Unforgiving volt, majd a 2014-es Hydra óriási ugrásnak bizonyult. Számos vendégzenészt vonultatott fel a kiadvány, énekelt rajta Tarja, a Nightwish egykori frontasszonya, Dave Pirner és az amerikai rapper Xzibit is felbukkant a lemezen.

Ahogyan Sharon fogalmazott: megtalálták a módját, hogyan lehet még jobbá, modernebbé tenni a dalokat - ez volt a cél a Resist esetében is.

A nyár végén új dalok szerzésébe kezd a banda, jövőre pedig a Mother Earth című lemez 20 éves lesz - ennek kapcsán is elképzelhető, hogy a csapat meglepetésekkel rukkol elő.

Élőfelvételes klippel jelentkezett a Delain

A Nothing Left tekinthető meg

A Delain nem unatkozik mostanság, hiszen nemrég jelent meg Hunter's Moon című EP-jük, amely ízelítőt ad a következő nagylemezből, amelyről megtudhattuk: a 2016-os Moonbathers címre keresztelt kiadvány vonalát viszi majd tovább, de annál erőteljesebb, epikusabb lesz. 

2017-ben jelent meg a holland zenekar első DVD-je, A Decade Of Delain: Live At Paradiso címmel, amely hatalmas siker lett a formáció rajongói körében.

delainbanddec2018-638.jpg

Charlotte Wessels és társai 2016 decemberében, az amszterdami Paradiso nevű klubban, hatalmas bulival ünnepelték aktivitásuk 10. évfordulóját, és a koncerten olyan zenészek is felléptek, akikkel megalakulása óta együtt dolgozott a banda. Láthattuk többek közt Liv Kristine-t, Alissa White-Gluzt az Arch Enemyből és Marco Hietalát, a Nightwish énekes-gitárosát, akivel közös turnéra indult a csapat 2017 őszén, Danse Macabre elnevezés alatt. 

Ezen a turnén, az utrechti fellépésen került rögzítésre a Nothing Left című dal élő verziója, amely szerzemény a Delain 2009-es, April Rain című stúdióalbumán hallható. 

Ezzel az élőfelvételes videóval kedveskedik a november 24-én ismét Budapesten fellépő együttes rajongóinak, íme a videó!

 

 

Dalpremier: Cellar Darling - Drown

Néhány nap és jön a nagylemez is!

A svájci folk metalt játszó Eluveitie egykori tagjai -Anna Murphy, Merlin Sutter és Ivo Henzi- első albuma 2017-ben, This Is The Sound címmel jelent meg, a korong pedig kedvező fogadtatásra lelt. 

cellar-darling-band-2018-574x350.jpg

A trió új albuma már elkészült, és csak arra vár, hogy a boltok polcaira kerülhessen - a lemez a The Spell címet fogja viselni és március 22-én tarthatják kezükben a formáció rajongói. Korábban már láthattuk az Insomnia és a stúdióalbum címadó dalához készült klipeket, most pedig itt a banda újdonsága, a Drown, íme:

 

süti beállítások módosítása