Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Terveiről mesélt Ailyn

Különleges interjút adott az énekesnő

2019. január 10. - Jurancsik Eszter

A spanyol származású Pilar Giménez Garcia, alias Ailyn 2016-os, Sireniából történő kényszertávozása óta sem tölti üresjáratban az idejét. Dolgozott a Melted Space-szel, a Secret Rule-lal, a Déblerrel, és bebizonyította: őt nem lehet csak úgy leírni. 

Az Ethereal Metal Webzine kapta ezúttal mikrofonvégre a gyönyörű dalos pacsirtát, aki terveiről, egészségéről mesélt a netes oldal riporterének.

A gyermekkora óta énekléssel foglalkozó Ailyn felfedte: bipoláris depresszióban szenved.

tumblr_inline_pl3osc5vup1vc8b5p_500.jpg

"Nehéz volt mindent végigcsinálni, a Sireniás drámától elkezdve a vendégszereplésekig. Sok időt vett igénybe, amíg visszataláltam önmagamhoz. Cukorbeteg vagyok, a hangulatváltozások és a depresszió gyakran ennek a következménye."

Köztudott, hogy a Sirenia egykori frontlánya 7 éves kora óta inzulinfüggő cukorbeteg. Korábban nekünk is elárulta: édesapja, nagymamája és egyik nagynénje is ezzel a kórral élt, így családjától "örökölte" a betegséget. 

"Amikor kicsiként kórházba kerültem, szerencsére jól viseltem a dolgot. Édesanyám és édesapám elmagyarázták, hogy nagyon kell vigyáznom magamra. Otthon nem kényeztettek el, Anyukám azt szerette volna, ha normális gyerekként élek és növök fel. Ahogy nőttem, nemcsak a betegségem szövődményeivel kellett megküzdenünk, hanem azokkal is, akik azt mondták, hogy >>Ezt nem tudod megcsinálni, hisz' beteg vagy'<<. Én mindig harcos voltam, soha nem tettem le az álmaimról, csak mert cukorbetegségem van. Szerencsére a szüleim és a húgom mindig támogattak a terveimben és a zenei karrieremben. Soha nem éreztem, hogy rosszabb, értéktelenebb lennék, mert diabétesszel élek. Azonban szomorúan látom, hogy a világ még mindig diszkriminálja a beteg embereket!"

- elmélkedett Ailyn, aki elmondta: pontosan a betegsége teszi őt erőssé, fegyelmezetté, noha vannak napok, amikor kevésbé érzi jól magát, de soha nem adta fel az álmait. 

"Igen, cukorbetegséggel élek, de nem ez határozza meg, ki vagyok!"

De mi a helyzet a zenei tervekkel?

"Jelenleg két különböző projekthez is írok szövegeket!"

- nevet az énekesnő.

31154148_1586742234777108_4056432283317264934_n.jpg

"A szólóalbumom készítésekor először konceptlemezre gondoltam, ám rájöttem: a személyes tapasztalataimat akarom megírni! Eleinte nagyon neház volt. 2016-ban meghalt az édesanyám, elveszettnek éreztem magam. Nem tudtam szöveget írni, kifejezni magam. Szinte lefagytam és üresnek éreztem a lelkem. Aztán jött az ihlet, elkezdtem szövegeket írni, de nagyon sötétre sikeredtek. Ekkor egy időre leálltam az írással. Mert rendben van, hogy szomorú dolgok történtek velem, de késznek kell lennem arra is, hogy más témákról is írjak."

Ailyn édesanyja 2016 májusában 56 évesen, tragikus hirtelenséggel hunyt el, az énekesnő cukorháztartása felborult, orvosa ezért pár hét pihenést javasolt számára. Ekkor jött a hír, amely bombaként robbant: Ailynt kitették a Sireniából - azóta a 2003 óta a csapat egyik háttérénekese, a francia Emmanuelle Zoldan a frotnasszony a zenekarban.

Fog-e dolgozni vendégzenészekkel az énekesnő?

"Gondoltam az In Flamesre, de a Within Temptation gyorsabb volt!"

Természetesen Ailyn most sem kerülhette el a zenekarokon belüli konfliktusokra vonatkozó kérdéseket. 

"Kicsit brutálisan fog hangzani, amit most mondok, de erre engem sem készített fel senki: barátság a zene üzleti részében nem létezik! Először mindenki kedves, majd később elfutnak, mintha sosem láttátok volna egymást! Rengeteg egocentrikus ember van ebben a műfajban, ám az ego csak rossz útra térít. Ezt tudom mondani."

Néhány érdekességet még megtudhattunk a spanyol szépségről. Elárulta például, hogy gyakran látogat haza Spanyolországba a húgához és a barátaihoz, de 8 éve él Norvégiában és nem tervezi, hogy mediterrán szülőhazájába költözik. Azt is felfedte: jó ideje nem használta a hangját, és Youtube-os csatornák segítségével igyekszik felfedezni, mi rejlik még benne. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1914553750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.